I 2013 fikk brødrene Mike og Dave Stangles enorm oppmerksomhet da de la ut en ganske spesiell annonse på den nettbaserte markedsplassen Craigslist. De lette etter to «respektable jenter» de kunne ta med til søsterens bryllup i Hawaii.

Forbausende nok var det mange – mange – jenter som ville på ferietur til Hawaii, og sånt blir det filmmanus av.

Nå er Mike og Dave trenger damer her, og dette er en komedie som aldri overrasker, men som likevel vil få deg til å trekke på smilebåndet.

Anmeldelse: «Bad Neighbours» – En saftig svart stoner-komedie med Seth Rogen og Zac Efron

Lurer seg med til Hawaii

Mike og Dave, spilt av Adam Devine og Zac Efron, er familiens sorte får. To partygutter som alltid ødelegger familiesammenkomstene, enten det er med fyrverkeri på avveie, hjerteinfarktfremkallende jenkadansing, eller bare generelt ville mengder alkohol.

Når lillesøster Jeanie skal gifte seg må de derfor ta med seg et par ordentlige damer som kan holde dem på bakken. Problemet er bare at de to jentene de finner etter en heftig kontaktannonserunde, i virkeligheten er alt annet enn lærerinnen og finanskvinnen de gir seg ut for å være.

Alice og Tatiana, spilt av Anna Kendrick og Aubrey Plaza, er nemlig to party-stoner-hobbyalkoholikere som er ute etter en gratis reise til Hawaii – la festlighetene begynne.

Aubrey Plaza og Anna Kendrick i Mike og Dave trenger damer. (Foto: 20th Century Fox).
Aubrey Plaza og Anna Kendrick i Mike og Dave trenger damer. (Foto: 20th Century Fox).

God komisk timing

Det hadde ikke vært noen sak å slakte Mike og Dave trenger damer. Filmen viker aldri fra den vante malen til helsprø, småromantiske komedier. Du vet hele tiden hva som kommer til å skje, og du blir aldri overrasket over vendingene som kommer.

Skuespillerne og manusforfatterne forsøker å sjokkere deg med grovkorna humor som spiller på nakenhet og sex, uten at dette føles hverken nyskapende eller sjokkerende.

Filmen reddes imidlertid av sjarmørparet Devine og Efron. Mye av humoren er improvisert og de to gutta har svært god kjemi og upåklagelig komisk timing.

Kendrick og Plaza er også morsomme, jeg liker spesielt Plaza som gjør det hun kan best, nemlig å være spydig og frekk. De to har imidlertid ikke like god kjemi som Devine og Efron, og deres rollefigurer er også hakket mindre troverdige.

Alice og Tatiana var litt villere enn Mike og Dave hadde tenkt... (Foto: 20th Century Fox).
Alice og Tatiana var litt villere enn Mike og Dave hadde tenkt… (Foto: 20th Century Fox).

Klarer det den skal

Nå tviler jeg for så vidt på at troverdighet er noe filmskaperne har etterstrebet for denne filmen. Mike og Dave trenger damer er først og fremst laga for å være tanketom underholdning.

Og filmen fungerer som nettopp det – en rølpete gladsak som kun er ment å underholde på det enkleste vis. Og selv om vi hele veien vet hvor vi skal, så er det morsomt å komme seg fra a til b. Jeg lo. Flere ganger.

Om FILMEN

Mike og Dave trenger damer
  • Mike og Dave trenger damer
  • Slippdato: 26.08.2016
  • Regi: Jake Szymanski
  • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
  • Originaltittel: Mike & Dave Need Wedding Dates
  • Aldersgrense: 12 år
  • Sjanger: Komedie