Bokseren Roberto Durán fra Panama hadde kanskje en kronglete vei mot verdensmestertittelen, men filmen om hans liv og karriere går langs en tryggere rute.

Scenene fra bokseringen er energiske og kraftfulle. Livet utenfor ringen skildres med klisjébetonte konflikter med melodramatiske såpetendenser.

Hands of Stone er godt spilt og solid regissert, men det er likevel tydelig at Duráns liv ikke lar seg koke ned til under to timers spilletid uten å ta flere merkbare snarveier.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Spennende og medrivende boksing i Hands of Stone. (Foto: SF Studios)
Spennende og medrivende boksing i Hands of Stone. (Foto: SF Studios)

Sikter mot VM-tittel

Roberto Durán (Edgar Ramírez) vokser opp i fattige kår i et Panama preget av den USA-eide kanalen gjennom landet.

Han slår seg opp i livet, bokstavelig talt, og blir oppdaget på 1970-tallet av den legendariske boksetreneren Ray Arcel (Robert De Niro).

Sammen sikter de mot verdensmestertittelen, men Robertos stormfulle personlighet forårsaker problemer både profesjonelt og privat.

Anmeldelse: Morgan er en effektiv liten sci-fi-thriller

Regissør Jonathan Jakubowicz gjør en god jobb med å beskrive bakteppet for historien, der Duráns vei fra fattigdom til toppen av bokseverden går parallelt med kampen for tilbakeføring av Panamakanalen, som var i USAs eierskap frem til 1999.

Historien blir sett gjennom Ray Arcels øyne, rutinert spilt av Robert De Niro, mens Edgar Ramírez makter å spille Durán troverdig over et bredt tidsspekter.

Det er en litt annen historie med 28 år gamle Ana de Armas, som spiller Duráns kone. Hun er ingen dårlig skuespiller, og fungerer godt innledningsvis, men er lite troverdig som 40 år gammel fembarnsmor i filmens siste del.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Roberto Durán har suksess i ringen i Hands of Stone. (Foto: SF Studios)
Roberto Durán har suksess i ringen i Hands of Stone. (Foto: SF Studios)

Spennende boksing

Filmen lever best når Duráns høydepunkter i bokseringen skildres. Som vanlig i boksefilmer, er verdt slag en fulltreffer. Dette er altså ikke nødvendigvis autentisk, men det er spennende og medrivende.

Duráns kamper utenfor ringen er ikke alltid av det beste slaget. Konfliktene med kona er kun omriss av ekte liv, og er så kjapt unnagjort at det nesten føles bortkastet. De fem barna er så godt som usynlige gjennom hele filmen, som om de ikke har noen betydning for Duráns handlinger.

Også Ray Arcels privatliv blir forsøksvis beskrevet, blant annet med en mafiaforbindelse og en ukjent datter, uten at dette føles verken nødvendig eller interessant.

Anmeldelse: Sully er et velgjort flydrama

39 år gamle Edgar Ramírez gjør en overbevisende jobb i hovedrollen med å fremstille en gatesmart mann med en tøff innstilling, god fighting spirit og høye ambisjoner, men med mindre gode egenskaper til å takle mellommenneskelige forhold.

Det ser vi spesielt i den interessante tvekampen som etter hvert utspiller seg mellom Durán og en annen bokselegende, nemlig Sugar Ray Leonard, overraskende velspilt av artisten Usher.

Hands of Stone matcher kanskje ikke Rocky, Creed og Raging Bull, men er for det meste en sympatisk og vellaget film om en karismatisk figur.

Om FILMEN

Hands of Stone
  • Hands of Stone
  • Slippdato: 16.9.2016
  • Regi: Jonathan Jakubowicz
  • Utgiver: SF Studios
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Drama, Sport