Supergirl fikk mye oppmerksomhet da serien hadde premiere på den amerikanske TV-kanalen CBS i fjor høst.

Nå er Kara Danvers aka Kara Zor-El aka Supergirl endelig å finne på norske TV-skjermer. Sesong to av serien om Supermans kusine har premiere på HBO Nordic tirsdag denne uken, og i forkant har strømmetjenesten gjort hele første sesong tilgjengelig for publikum.

Med episoden «The Adventures of Supergirl» innledes sesong to med at Supergirl og Superman samarbeider for første gang. Melissa Benoist (Glee) får vist at hun er like sjarmerende som aldri før i rollen som Kara, og Tyler Hoechlin (Teen Wolf) virker ikke å være så verst han heller.

Sesongstarten spiller med det videre på det som fungerte i den første sesongen, og jeg lar meg igjen fortrylle av Karas vinnende vesen. Litt for sukkersøtt er det riktignok til tider, men superheltene fra Krypton er tross alt de mest renhjertede heltene i universet.

Kara sliter med å balansere sine to liv i sesong to av Supergirl. (Foto: HBO Nordic).
Kara sliter med å balansere sine to liv i sesong to av Supergirl. (Foto: HBO Nordic).

Får Superman med på laget

Sesong to starter nøyaktig der den forrige slapp. En romkapsel fra Krypton krasjlander i National City og det som befinner seg inni ser ut til å bli denne sesongens røde tråd.

I tillegg til konflikten med Karas tante Astra handlet første sesong om Karas utvikling som Supergirl og hvordan hun fant sin plass som superhelt. Ut ifra sesongpremieren å dømme, er det nå hvordan Supergirl skal finne rom for å også være Kara som er temaet i denne sesongen.

Kara sliter med å sjonglere livet som superhelt med sitt vanlige liv. Kan hun virkelig ha en normal jobb og et kjærlighetsliv når hun samtidig forsøker å redde verden? Dette er noe hun retter seg mot fetteren sin for å få råd om.

Clark Kent får en storslagen introduksjon i den første episoden, og samspillet mellom Superman og Supergirl er godt. Melissa Benoist og Tyler Hoechlin har god kjemi og jeg koser meg med scenene de har sammen.

Det ser ut til at Superman skal være med i flere episoder denne sesongen, men det er så langt fortsatt Supergirl som styrer showet.

Tyler Hoechlin og Melissa Benoist i Supergirl. (Foto: HBO Nordic).
Tyler Hoechlin og Melissa Benoist i Supergirl. (Foto: HBO Nordic).

Dårlige effekter, lun humor

Som du som allerede har sett sesong én av Supergirl har oppdaget, så er ikke dette en serie som har Game of Thrones-aktige budsjett til å blåse på storslagne visuelle effekter.

Med sesong to er serien nå flyttet over til kanalen The CW (Vampire Diaries, Arrow og The Flash), uten at det har gjort saken noe bedre. Men som i sesong én er ikke de middelmådige effektene ødeleggende for seeropplevelsen, selv om de tidvis er et forstyrrende element.

Du legger merke til at den dataanimerte grafikken ikke er førsteklasses, men serien haler episodene likevel i land med sin lune humor og sjarm.

Med sine elskverdige rollefigurer og underholdende superheltaction blir Supergirl en lettbeint 43-minutter du absolutt kan kose deg med i høst.

«Supergirl» ser du på HBO Nordic – nye episoder hver tirsdag.»

Se scenen der Supergirl og Superman samarbeider for første gang her:

https://www.youtube.com/watch?v=GW5SjgNu6WY

Om SERIEN

Supergirl
  • Supergirl
  • Slippdato: 11.10.2016
  • Sesong: 2
  • Utgiver: HBO Nordic
  • Serieskaper: Ali Adler, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg
  • Sjanger: Action, Drama, Eventyr