For det har vært en berg og dalbane av tårer, humor, begeistring og irritasjon.

Girls ble aldri Sex og singelliv 2.0. Heldigvis. Girls ble på mange måter en mer realistisk serie om blakke jenter i New York som prøver å kare seg trygt gjennom 20-åra.

Siden april 2012 har vi vært med Hannah, Marnie, Jessa og Shoshanna på noen reale opp- og nedturer. Og mens de prøvde å finne seg selv, fant jeg stadig flere grunner til å mislike dem. Serieskaper Lena Dunham viser at hun har baller kjønnslepper når hun lager en serie der så å si alle karakterene er usympatiske. Men nå sitter jeg her og gruer meg til å gi slipp, for hvem har sagt at man ikke kan elske usympatiske egoister?

Jenter som deg og meg

Girls har vært en viktig serie som kom på et riktig tidspunkt; midt i tidsalderen til generasjon prestasjon. I løpet av fem år har samtlige karakterer vokst og utviklet seg, uten at de nødvendigvis har klatret særlig lenger opp i karrierestigen siden begynnelsen. Hannah, Jessa, Shoshanna og Marnie har hatt sine drømmer og visjoner gjennom sesongene, men ikke alt har gått etter planen. Dunham har gitt oss realistiske historier om jenter som har brukt 20-årene til å skifte retning, feilet, endt langvarige forhold, hoppet av studier og testet ulike jobber, slik de fleste av oss faktisk bruker 20-årene til.

Det har vært en fryd å se kvinnelige hovedpersoner som har et så naturlig forhold til kroppene sine. Naturlig nakenhet med fasonger og former som er et stykke unna «Hollywood-normalen» har nærmest blitt seriens varemerke. Fra første episode fikk vi nakenhet og sexscener med helt vanlige og ulike kropper, og det har det ikke vært for mye av i verken film eller TV. Jeg ser gjerne mer av vinterbleke kropper og ufriserte underliv i TV-verden framover.

Her er noen favorittøyeblikk fra serien som er verd å trekke fram når savnet blir for stort.

http://gph.is/2kCMtO3

Del ditt favorittøyeblikk i kommentarfeltet og bli med i trekningen av T-skjorter med Girls-sitater!

Det pinligste øyeblikket

Pinlige øyeblikk finnes det mange av i Girls, og denne scenen bør være en verdig representant. Marnie hadde neppe blitt kåret til dronninga av finalefesten dersom Girls-fansen hadde stemt, for mer selvsentrert dame skal man lete lenge etter. Men hun kunne kanskje stått for underholdninga? Dronninga av gode hårdager (for det kan vi være enige om at hun er) har bydd på noen minneverdige opptredener, og øverst troner hennes versjon av Kanye West sin godlåt «Stronger», viet eksen Charlie. Øyeblikket fra sesong to gjør både godt og vondt på samme tid.

http://gph.is/2oUp1lh

Sjukeste øyeblikk

De fleste av de sjukeste øyeblikkene er det Hannah som har sørget for, som da hun lå med en tenåring i sesong to eller da hun jobba som lærer og blotta hekken sin for rektoren i sesong fem. Men av alle sjuke øyeblikk måtte det til slutt bli dette, og jeg måtte virkelig ta meg sammen for å lage denne gif’en. Første gang jeg så Hannah stikke en bomullspinne i øret i sesong to, ble jeg fysisk uvel. Og hun gjør det ikke bare én gang, men TO GANGER! Q-tips vil aldri bli det samme igjen.

http://gph.is/2ppn0tr

Det mest komiske øyeblikket

Av komiske øyeblikk er det nærmest umulig å velge, men når jeg først skal gjøre det, velger jeg å ta en skikkelig throwback. I sesong én blir Shoshanna høy på crack ved et uhell og løper av gårde i panikk med Ray etter seg. Jeg kunne sett denne jakta gang på gang, ikke bare fordi den byr på mye komikk, men også litt fordi tafatte Ray får seg en liten trøkk i tryne. Sorry, not sorry.

http://gph.is/2oUjXx3

Beste dansescene

Av alle dansescenene i Girls, må fellesdansen i Marnies strandhus være den kuleste. Til Harry Nilssons «You’re breaking my heart» viser jentene på nippet til imponerende synkronte bevegelser. Til tross for litt amper stemning, er strandhusepisoden i sesong tre en veldig fin episode.

http://gph.is/2oUonEj

Feteste øyeblikk

Et av de festligste øyeblikkene inneholder også dansing. Tidlig i sesong to slapp Hannah og Elijah seg virkelig løs. Det var glowsticks, det var vill dansing og det var cola på toalettlokket. Klubbscenen med superduoen må aldri ble glemt.

http://gph.is/2pp0XDb

Vondeste øyeblikk

Serieskaper Lena Dunham har spart et av de vondeste øyeblikkene til siste sesong. Det er så inderlig vondt å se en forlatt Jessa gjøre hva som helst for å føle en form for nærhet.

http://gph.is/2ppfH4T

Fineste øyeblikk

Et av de fineste øyeblikkene må jeg hente fra sesong én. Det finnes mange fine øyeblikk som viser kjærligheten mellom Hannah og Adam, som til tider kan være vanskelig å forstå seg på, og scenen der Adam har tapetsert en hel vegg med ordet sorry er et av de vakreste.

http://gph.is/2pstjfE

Hva er ditt favorittøyeblikk fra Girls? Del det i kommentarfeltet og bli med i trekningen av T-skjorter med Girls-sitater!