Baywatch treffer hverken nostalgifølelsen, actionhjertet eller lattermuskelen når Mitch Buchannon og strandgjengen gjenopplives på det store lerretet.

Regissør Seth Gordon har tatt en utdatert TV-serie og oppgradert den etter enkleste Hollywood-oppskrift. Skurken er en pregløs ond riking, stuntene er glattpolerte, grovisene er simple og rollefigurene gjør og sier omtrent akkurat det du forventer hele tiden.

Hele seks manusforfattere er kreditert å ha vært med på skrivingen av denne filmen, men det er ingen av dem som har kommet opp med noe nytt – her er det en total mangel på originalitet.

ANMELDELSE: Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge – stødig piratunderholdning

Pamela Anderson er henvist til en ørliten gjesteopptreden, men rollefiguren CJ Parker er med. Denne gangen spilt av Kelly Rohrbach. (Foto: United International Pictures)
Pamela Anderson er henvist til en ørliten gjesteopptreden, men rollefiguren CJ Parker er med. Denne gangen spilt av Kelly Rohrbach.(Foto: United International Pictures)

Parodi eller hyllest?

Den usympatiske svømmestjernen Matt Brody (Zac Efron) må sone sin samfunnsstraff som livredder i det fantastiske Baywatch-teamet. Det liker den kjernesunne sjefen Mitch Buchannon (Dwayne «The Rock» Johnson) dårlig, men siden det er rekruttsesong, så får egoisten en sjanse til å bevise at han duger.

Samme dag som Brody og rekruttene ankommer, oppdager Mitch en pose narkotika i sanden. Det kan bare bety smugling, og livredderne flytter raskt blikket fra vannkanten og opp mot en av byens fancy utested som drives av den velstående og hensynsløse Victoria Leeds (Priyanka Chopra).

Det tynne plottet er fullt av slurv og snarveier, og filmen vingler i stil og tone. Baywatch vet ikke helt om den skal være en parodi eller en hyllest, og i hvert fall ikke hva den eventuelt skal parodiere og hylle.

The Rock starter morsomt og poengtert i et treffende parodilandskap. Han har det komiske registeret til å fungere i den rollen, men både han og filmen glipper raskt til småharry i actionsekvensene. Zac Efron kan også være artig, men han har hverken stilsikkerheten eller det komiske talentet til å mestre metalaget når han etter hvert må tre inn i rollen som strandhelt.

ANMELDELSE: Alien: Covenant – Hard sci-fi-horror

Her er et av svært få bilder i filmen hvor The Rock ikke er med. (Foto: United International Pictures)
Her er et av svært få bilder i filmen hvor The Rock ikke er med. (Foto: United International Pictures)

Henger seg opp i middelmådige vitser

Som actionfilm er dette lite mer enn innsmurt muskelspill og strandakrobatikk framført i cheesy amerikansk reklamefilmestetikk. Helt i tråd med originalseriens grunne fasadefokus, men du verden så kjedelig etterhvert som det innledende glimtet i øyet blir dynket med solkrem.

På vitsefronten er det mulig å humre enkelte steder. Men selv om humoren er grov – så er den aldri ordentlig drøy eller velplassert. Den er mest teit. Fornærmende i tonen og med et glanende puppefokus. Og så er det to vitser som fortelles så mange ganger at jeg frykter at manusforfatterne har jobbet på hver sin bit av historien uten å snakke sammen.

Gjesteopptredene fra Pamela Anderson og David Hasselhoff inkludert, det er ikke alt som trenger å gjenopplives i Hollywood. Dette Baywatch-universet kunne gjerne fått ligge i fred for min del.

Om FILMEN

Baywatch
  • Baywatch
  • Slippdato: 02.06.2017
  • Regi: Seth Gordon
  • Utgiver: United International Pictures
  • Sjanger: Action, Komedie