E3 er ikke offisielt over før på torsdag, men alle de store pressekonferansene er nå historie.

Etter at Ubisoft gav oss galskap på den amerikanske landsbygda i Far Cry 5, og Sony appellerte til nostalgikeren i oss med nyheten om re-maken av Shadow of the Colossus, avsluttet Nintendo ballet med nyheter om et kommende pokemonspill til Switch, to nye Metroid-spill og en titt på det tilsynelatende fantastiske Super Mario Odyssey.

Jeg har ikke lyst til å utrope en klar vinner av E3 2017, men for min del overgikk de tre siste pressekonferansene de tre første.

Les oppsummeringen av første halvdel av E3 2017

Nintendorama

Det er selvsagt umulig å si hvor bra Super Mario Odyssey kommer til å bli. Det jeg kan spå er at spillet kommer til å være utslagsgivende for at jeg kjøper meg Nintendo Switch på privaten. Det vi fikk se av gameplay er nemlig veldig lovende.

Spillet ser elegant og lekent ut. Man beveger seg rundt i store åpne verdener i 3D, og tidvis også i god gammeldags NES-2D. Det ser ut til å bli Super Mario 64 på steroider.

Det kommer også to nye utvidelser til Zelda: Breath of The Wild, og Skyrim og Rocket League er blant titlene som snart vil være tilgjengelige for Nintendo Switch.

I tillegg til det første glimtet av Nintendo 3DS-spillet Metroid: Samus Returns, ble Metroid Prime 4 annonsert for Switch. De viste bare frem en logo, noe som nok tyder på at ventetiden vil bli forholdsvis lang. Men Metroid-fans har med andre ord mye å se fram til.

Som mange hadde spådd i forkant av E3 ble også et nytt Pokemon-spill annonsert til Switch. Også her må vi nok belage oss på noe venting, da de ikke viste fram noe som helst fra selve spillet.

Godt og blandet fra Sony

Også Sony gav oss flere gode grunner til å glede oss fremover. De åpnet showet sitt med å vise en lang trailer fra det kommende Uncharted: The Lost Legacy, hvor et kvinnelig radarpar trer inn i hovedrollene.

Traileren fra det kommende God of War hinter om at hovedpersonen Kratos vil forsøke å komme mer i kontakt med følelsene sine. Jeg kan likevel bekrefte at Kratos fortsatt er muskuløs, tøff og veldig, veldig skalla.

Sony annonserte også en remake av Shadow of the Colossus. Spillet som for mange regnes blant tidenes beste, vil altså få en grafisk oppussing. Det er lett å få vann i munnen av å forestille seg hvor storslått og vakkert et moderne Shadow of the Colossus har potensiale til å bli.

Blant det overveldende antallet re-makes og oppfølgere er det forfriskende å se noe nytt også. Detroit: Become Human vil la deg tre inn i rollen som frihetskjempende android, og valgene du tar vil styre utfallet av historien. Sjekk ut traileren under.

Vi får i tillegg en utvidelse til det helt fantastiske Horizon Zero Dawn som har fått undertittelen The Frozen Wilds, det nye Spider Man-spillet ser kult ut, og vi fikk se gameplay fra Call of Duty WWII som har fått slippdato 3. november.

Ubisoft leverer

Ubisofts sceneshow ble en umiddelbar suksess hjemme hos meg. Høydepunktet for min del var Far Cry 5. Denne gangen skal vi til Montana i USA, hvor en voldelig sekt har tatt over et stort område. Ifølge skaperne vil historien være mindre lineær enn før. Man oppfordres til å begynne i den enden man vil, og styrer dermed handlingen mer selv.

Vi fikk en noe mer inngående introduksjon til Assassins Creed: Origins enn vi så under Microsofts pressekonferanse. Og selv om framvisningen gjorde at jeg nå sitter med flere spørsmål og en dose mer skepsis, gleder jeg meg fortsatt. Det virker som de vil fokusere mer på det historiske aspektet, og kanskje tone ned delene av handlingen som foregår i fremtiden. Noe som er helt greit for meg. Mer Sfinks, mindre Desmond Miles.

Et av høydepunktene under Microsofts pressekonferanse var det lovende sjørøverspillet Sea of Thieves. Ubisoft slenger seg med i kampen om de syv hav med tittelen Skull and Bones. Spillet ser ut til å være en videreutvikling av den maritime krigføringen vi fikk servert i Assassins Creed: Black Flag.

Siden jeg var seks år har jeg hatt lyst på et spill som virkelig friheten og lovløsheten ved mitt romantiserte bilde av piratlivet på 1700-tallet. Sid Meier’s Pirates! og Black Flag er nok de jeg har brukt mest tid på oppigjennom. Jeg håper at en av de to nye tilskuddene til «sjangeren» kan tilby en enda mer oppslukende opplevelse på bøljan blå.

Det lenge etterlengtede Beyond Good and Evil 2 ble også bekreftet, og CGI-traileren vi fikk servert ser helt fantastisk ut. Man bør alltid prøve å ta slike tidlige trailere med en klype salt, men jeg vet sannelig ikke om jeg klarer.

Solid E3

Hvordan man vil bedømme årets E3 som helhet blir opp til hver enkelt. Personlig sitter jeg igjen med inntrykket av at spillmessen alt i alt var en meget solid affære, til tross for at den spektakulære overraskelsen som fikk rygghårene til å reise seg uteble for min del.

Det kom selvsagt mange flere nyheter enn jeg rekker å nevne her under årets E3, så jeg foreslår at du setter av en time eller nitten til hensynsløs youtube-surfing i nær fremtid. En ting er sikkert: Det er mye å glede seg til på spillfronten.