De er kanskje store på YouTube, men blir for små på kino. Prebz og Dennis: The Movie er ikke annet enn en samling banale sketsjer og kjedelige påfunn som kanskje ville ha fungert sånn passe i kort format på skjerm, men som mangler appell og underholdningsverdi på det store lerretet.

Hovedpersonene seiler riktignok på den samme sjarmen og humoren som har gjort dem store på nett, men det er ikke nok til å gjøre Prebz og Dennis: The Movie til mer enn stusselig underholdning som bare deres mest trofaste tilhengere vil sette pris på.

Martin Schanche, Preben Fjell og Dennis Vareide kjører bil på glattkjøringsbane i "Prebz og Dennis: The Movie" (Foto: North Sea Productions AS)
Martin Schanche, Preben Fjell og Dennis Vareide kjører bil på glattkjøringsbane i «Prebz og Dennis: The Movie» (Foto: North Sea Productions AS)
Mangler spontanitet

Filmen har en episodisk struktur uten en rød tråd. Det handler blant annet litt om guttas bakgrunn, litt om at Dennis prøver å få seg dame, litt om Prebens vekttap og litt om at Dennis ikke kan kjøre bil.

De fleste sekvensene virker åpenbart planlagte og mangler spontanitet. Ett eksempel er når Dennis går på date og får dialog fra sine kolleger på øret, en utbrukt idé som blant andre Thomas og Harald gjorde i Senkveld for 100 år siden, eller når Dennis og broren Ruben skal kappkjøre på en glattkjøringsbane, og stiller med biler som man umiddelbart forstår ikke kommer til å få så mye som en ripe i lakken.

Her står ingenting på spill. Da blir det ikke høy temperatur. Det blir det først når vi plutselig blir vitne til et ekte frieri, som selvsagt er en søt sekvens, men bryter med det falske og påtatte som gjennomsyrer resten.

Anmeldelse: Valerian and the City of a Thousand Planets er et visuelt sirkus

Prebz og Dennis, samt deres sidekicks Ruben og Sondre, er fine fyrer med humoristiske holdninger, men det er noe som ikke helt stemmer når den morsomste personen i filmen viser seg å være rallycrosslegenden Martin Schanche, en mann som YouTube-stjernenes unge tilhengerskare sannsynligvis ikke vet hvem er.

Han dukker opp i en liksomsekvens der Dennis skal liksomlære å kjøre bil, med en stor logo i bilens fulle lengde som gjør det åpenbart at det ikke ligger an til noen sjuke stunts eller hårete situasjoner.

Dennis, Ruben og Sondre hjelper Preben med å bestige Ulriken i Bergen i "Prebz og Dennis: The Movie" (Foto: North Sea Productions AS)
Dennis, Ruben og Sondre hjelper Preben med å bestige Ulriken i Bergen i «Prebz og Dennis: The Movie» (Foto: North Sea Productions AS)
Kjapp og billig produksjon

Prebz og Dennis spiller videre på sine YouTube-personligheter, som kanskje er en trygg tilnærming, men de forspiller dermed sjansen til å la fansen bli bedre kjent med dem. Den mest personlige delen av filmen handler om Prebens kamp for å bli kvitt kiloene.

Klimakset er en tur opp Ulriken i Bergen, men det brukes mest for å oppnå en komisk effekt og man får ikke inntrykk av hva dette betyr for Preben personlig, fordi han tilsynelatende er i rollen som Prebz gjennom det hele.

Anmeldelse: Baby Driver får det til å rykke i gasspedalfoten

Prebz og Dennis: The Movie virker som en svært kjapp og billig produksjon, litt som de enkle snuttene de produserer for YouTube. Man kunne forvente at de tok flere steg oppover i kvalitet, men denne filmen ser ut til å være laget på sparebluss og med for dårlig billedkvalitet til å forsvare bruken av det bredeste kinoformatet.

Mot slutten trues vi med en toer, men da bør de heve ambisjonsnivået kraftig, og dessuten skynde seg før de blir for gamle og fansen mister interessen. Prebz og Dennis: The Movie vil ikke gi dem flere fans, snarere tvert imot. Det kan nemlig virke skuffende å betale over 100 kroner for en kinobillett for å se omtrent det samme som du kan se gratis på YouTube.

Om FILMEN

Prebz og Dennis: The Movie
 • Prebz og Dennis: The Movie
 • Slippdato: 11.04.2017
 • Regi: Kaspar Synnevåg
 • Utgiver: Nordisk Film Distribusjon AS
 • Aldersgrense: 6
 • Sjanger: Dokumentar, Komedie

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Tom Reinhold Bäcker

  Dette er den samme, gamle historien som gjentar seg. Du har en idé som virker veldig bra så lenge den er impulsiv og kan leves ut der og da. Så prøver du å lage noe stort ut av det, og finner at alt stopper i byråkrati. Dette har jeg sett i over førti år. Husker dere Lars Kilevold og «Livet er for kjipt»? Det fungerte som f**n som en single, men så ble gutten fanget opp av et plateselskap som skulle lage stor stjerne av ham og pøste på med alle triksene. Resultatet ble pregløst og helkommerst. Idiotene klarte til og med å legge på en saksofonsolo på en av sangene.

  • fantdonald

   Hehe, saksofonsoloene på plata til Lars er jo helt sjef!

   • Tom Reinhold Bäcker

    Saksofon. Det er verdens verste instrument.

    • HaakonSarak

     Det sier ikke de som har tatt sax’en til sitt hjerte innen rock. Hva ville «jungleland» eller «levva livet» vært uten sax?

     • Tom Reinhold Bäcker

      Like jævlige.

      • HaakonSarak

       Smaken er som baken, ingen er alene om å ha rett. Det er kun narsisister som tenker at en selv er den som har opsjon på svaret 😁

       • Tom Reinhold Bäcker

        Jeg ventet på den. 😉 Men for å være ærlig så er jeg lett forvirret over saksofoni. Saksofonisten dekker over alle de andre instrumentene, så han må vente til det er hans tur, spille noen takter og så vente på neste låt. Rare greier.

        • HaakonSarak

         Som en gitarsolo😊

        • Tom Reinhold Bäcker

         Gitaristen spiller hele tiden…

        • HaakonSarak

         Rytmegitar ja, ikke en rein sologitarist. Alt har for så vidt sin plass, selv hos Sputnik 😂

    • Rolf Ralfsen

     Tror du blander med panfløyte.

 • Takk for fin anmeldelse, ganske negativ vil vi si. Spørs litt hvordan man måler filmen og hva man måler mot. Denne kan ikke sammenliknes med Dunkirk, men kanskje med JAckass the movie.
  Her er vår anmeldelse

  • JudgeDredd

   Du skrøt i en kommentar her om dagen at du ikke legger igjen reklame «hele tiden». Godt å se at du har jobbet hardt siden det med å motbevise din egen påstand.

   • Vi vil gjerne dele våre meninger gjennom video i stedet for test ja. Vi deler vårt innhold som Filmpolitiet gjør. Få deg en hobby

    • Jonemann

     Forskjellen blir vell om man skal legge ut på sitt eget nettsted som man promoterer med egne middler, og som man på egenhånd har bygget opp en fanbase til, eller om man skal skamløst stjele til seg oppmerksomhet med egenpromotering i kommentarfelt fra langt mer kjente, ettablerte, og ikke minst kvalitetsmessig flere mil avgårde, program.

     Med tanke på hvordan du svarer folk på din offesielle kanal (og ikke minst de stusselige 210 viewsene på videon din) virker det som du ikke er spesielt innteresert i bygge opp en seerbase, men jeg kan uansett si deg at dette fikk meg hvertfall til å bli sikker på at jeg aldri ønsker å se dine videoer eller støtte deg som produsent av videoer.
     Men igjen, du svarer vell bare med en frekk kommentar og rettferdigjør det for deg selv med at det er nok bare kommentarfelt hatere som du uansett ikke ønsker å ha som seer, fordi av en eller annen grunn virker det som du tror det er nok å bare slenge ut videoer, uten å måtte jobbe noe rundt det.

     Lykke til med hobbyen din!

     • Hei, litt frekk kommentar til en enkelt person som er en gjenganger som er veldig negativ til oss.
      Vi jobber ganske hardt med videoene våre. Bruker all fritid på dette og har flere kule gjester.
      Kan ikke forholde oss til hva du synes er stusselige tall. Vi gjør så godt vi kan og vi forsøker å få litt oppmerksomhet. Beklager at dette ikke passer deg.

      • Andre

       Nok av grinete og bitre stemmer på nettet, så ikke la dette forstyrre dere i å gjøre akkurat hva dere vil! Det er bare lite smarte folk som trekker frem at ‘210 views er stusselig…’, som om de selv hadde hatt så j…. mye mer, hvis de hadde GIDDET å gjøre noe i nærheten av hva dere gjør, på fritid og uten særlig med midler. Stå på!

       • Hei takk skal du ha. Joda går mye tid her. Vi lager jo lange program om film og tv med gjester. Helt greit med kritikk, synes bare det er rart å ikke overse det som irriterer og enda rarere å henge seg opp i lille oss 🙂

     • Olav Gundersen

      Ifølge disse folkene elsker jo alle unntatt noen få «kverulanter» egenpromotering i kommentarfeltene til andre.

      • Bare troll videre du.

       • Olav Gundersen

        Ja jeg skal fortsette med egenpromotering, der jeg upvoter egne kommentarer samt kaller alle som misliker egenpromotering for troll og kverulanter. Hmmm nei vent…

  • Avraks

   Mye kritikk av deg her. Sikkert mye usakelig, men dette var litt lavmål, var det ikke? Du har til og med liket din egen kommentar.

   • Haha, sikkert litt rart å like vår egen kommentar ja.
    Takk for ellers fin kommentar.

 • meaningfull

  Haha antagligvis velfortjent… ALDRI skjønt denne humoren her. Hva er det som er så morsomt med dette…? Nerdete practical jokes ++ styr.

 • Kristian Nilsen
 • seni alamahoy

  prebz-og-dennis-the-movie ==> 123MOVIESOPULAR.BLOGSPOT.COM

 • alisa sanchez

  HDMOVIE>> IMAX.BESTCINEMAX.COM

 • Film? Nei, Youtube Red movie? Kansje. Kommer sikkert til og se den uansett for moro.

 • Pingback: Youtube-stjerne i retten – krever 130.000 i erstatning – NRK – itips.click()