Helt siden Marvel’s Daredevil i 2015 har Netflix gitt oss kvalitetsserier i superheltsjangeren, som Jessica Jones og Luke Cage, men også den begredelige Iron Fist i Marvel Cinematic Universe på TV-skjermen.

The Defenders, som skal være selve kronen på verket, setter for første gang de fire superheltene sammen. Halvveis inn i sesongen er jeg usikker på hvor bra det fungerer.

Serien har mange gode kvaliteter, jeg koser meg med vittige replikkvekslinger og synes serien har en god dose sjarm. Dessverre sitter ikke historien godt nok, og dermed blir jeg ikke spesielt engasjert i den heller.

Anmeldelse: «Iron Fist» – En skuffelse.

Tvinges til å samarbeide

Vi plukker opp tråden hos Danny Rand aka Iron Fist (Finn Jones) , som reiser verden rundt for å forsøke å få has på The Hand. Han er sint og bitter for hva den mystiske organisasjonen har utsatt ham for, og han er fast bestemt på å få has på ondskapen.

I løpet av de første episodene får vi også gjensyn med Luke Cage (Mike Colter) på vei ut av fengsel, Jessica Jones (Krysten Ritter) som etterforsker en savnet person og Matt Murdock (Charlie Cox) som har lagt Daredevil-maska på hylla og begraver seg i pro bono-arbeid isteden.

Sigourney Weaver har fått rollen som seriens antagonist Alexandra, et prominent medlem av The Hand. Hun setter ting i spill i New York som etter hvert tvinger våre fire helter til å samarbeide for å redde byen.

Mike Colter som Luke Cage i The Defenders. (Foto: Netflix).
Mike Colter som Luke Cage i The Defenders. (Foto: Netflix).
Sigourney Weaver hever opplevelsen

The Hand har aldri vært min favoritt i Marvel-universet. Personlig synes jeg nyanserte og flerdimansjonale skurker som Wilson Fisk, Kilgrave og Cottonmouth er mer interessante enn eldgammel, mytisk ondskap.

Sigourney Weavers Alexandra klarer imidlertid å gjøre The Hand litt mer interessant, fordi hun er en antagonist med flere lag, med både styrker og svakheter. Weaver er også god nok til å gjøre et haltende manus spiselig, og jeg koser meg hennes portrettering av ondskap.

Men jeg blir fortsatt ikke revet med av historien, til det er fremdriften i serien for treg. Handlingen som utspiller seg i løpet av de fire første episodene kunne lett ha blitt fortalt på halvparten av tiden. Isteden dras det ut slik at jeg får følelsen av smør som skrapes utover for mye brød.

Anmeldelse: «Luke Cage» – En seig, men god serie med sterke film noir-elementer.

Sigourney Weaver spiller skurken Alexandre i The Defenders. (Foto: Netflix).
Sigourney Weaver spiller skurken Alexandre i The Defenders. (Foto: Netflix).
Iron Fist er det svakeste ledd

På skuespillerfronten er det fortsatt Finn Jones som er det svakeste leddet. Han var ikke spesielt imponerende i Iron Fist, og han overbeviser heller ikke denne gangen.

Jones sine ansiktsuttrykk veksler for det meste mellom enten innbitt eller bitter, og jeg kjenner at jeg fort blir lei av hele fyren. Det er imidlertid ikke bare Finn Jones sin feil, manuset må også ta sin del av skylden.

Krysten Ritter er imidlertid tøff og morsom i rollen som Jessica Jones, og Mike Colter og Charlie Cox forvalter sine roller godt.

ANMELDELSE: «Jessica Jones» – En helt rå heltinne.

The Defenders klare for kamp. (Foto: Netflix).
The Defenders klare for kamp. (Foto: Netflix).
Har underholdningsverdi

Men det er ikke bare sorgen i The Defenders, serien har fortsatt underholdningsverdi. Det er mange tørrvittige replikkvekslinger som ikke fungerer, men det er også mange fine og artige dialoger.

Dynamikken mellom de fire heltene fungerer fint, og det er absolutt nok sjarm blant rollefigurene til at jeg trekker på smilebåndet.

Jeg liker for eksempel hvordan Jessica Jones og Luke Cage gjør narr av Dannys naive og litt selvgode tilnærming til hans kamp mot ondskapen, og det første møtet mellom Cage og Iron Fist er ganske morsomt.

The Defenders byr også på noen stilige actionsekvenser, men heller ikke her klarer serien å overgå sine forgjengere. Den beste slåsskampen i de fire første episodene utspiller seg i moderne kontorlokaler på Manhatten, og er ganske tilfredsstillende å se på. Det har imidlertid vært både stiligere, mer spennende og bedre kampscener i de andre superheltseriene. Igjen sitter jeg derfor med følelsen av at The Defenders, juvelen i krona, ikke er så bra som det burde ha vært.

Likevel har jeg fortsatt håp om at serien kan ta seg opp i andre halvdel, og for all del, er du fan av Marvels univers, så er The Defenders helt grei underholdning.

ANMELDELSE: «Daredevil» – En suveren supeheltserie. Terningkast 6!

Om SERIEN

The Defenders
 • The Defenders
 • Slippdato: 18.08.2017
 • Utgiver: Netflix
 • Sjanger:

 • Akolu

  Trass relativt lunkte omtaler (kven skreiv denne forresten, byline manglar) ser eg fram til denne. Men kanskje aller mest Punisher som kjem seinare 😉 Og når skal dei klare å toppe slåsskampen i gangen i ses1 av Daredevil..?

  Det eg ikkje forstår er at det med ferre episoder og, skulle ein tru, meir tid til å jobbe med manus, at The Defenders ikkje toppar heile Netflix/Marvel-samabeidet når mitt største ankepunkt med seriane er lengda. Dett burde jo som omtalen seier vere juvelen i krona…

  • Jomar Bakkeli

   Skrevet av Marte Hedenstad. Hun er sikkert bare sur fordi Finn Jones gjør noe annet enn Game of Thrones.

   • Akolu

    Haha.

    Då er det mange anmeldarar rundt om i verda som er sure for det… 😉

   • Haha du 😉 Men det overrasker meg at en fyr som spilte greit i GoT, kan være såpass dårlig her. Manuset har nok mye av skylda. Men fortsatt ganske underholdende da!

   • Olav Gundersen

    Finn Jones var helt elendig i Iron Fist, så det er vel ikke overraskende om han er like dårlig i denne serien.

    • 050986

     Men hans dårlighet oppveies litt av en annen Jones: Jessica, som er så pen at hun ikke trenger å spille så fabelaktig.

    • Jomar Bakkeli

     Har aldri skjønt hatet mot Iron Fist. Nest beste serien etter Daredevil.

     Jeg har sett de fire første episodene av Defenders nå, syns Iron Fist gjør en god figur. Og han er jo den eneste av heltene som har lyst å være med i serien. Jessica Jones er den mest ufordragelige, bare sutring, klaging og giddaløshet.

  • Hei! Byline synes ikke hvis du har paden lodrett av en eller annen grunn, men dukker opp hvis du tilter den til vannrett.

   Men ja, ikke lett å toppe Daredevil når det gjelder stilige kamper. Den trappescena fra s02 feks var awesomness. 🙂

 • gunnerTAA

  Gleder med til Inhumans serien kommer jeg, det er en av mine favoritt serier fra Marvel, er vel ett år unna eller noe slikt? Med Ivan Rheon som slemmingen Maximus, blackbolts bror, må dette bli bra. Er vel ikke mange i TV serie universet som har spilt slem bedre enn han (Ramsey fra game of thrones)

 • paula camargo

  GO>> MEGA.CINEMAS4U.US

 • Borge Joh

  Historien blir bedre i andre halvdel, så jeg gir serien terningkast 5

 • amanda

  the-defenders

  visit — BIGMOVIES10POPULAR.BLOGSPOT.COM

 • alexoyvind

  Denne sesongen med Defenders begynner ikke før i episode 3, det er veldig tydlig at de prøver å få alle som ikke har sett de andre seriene med på bølgelengde i de første episodene. Er ikke uenig i terinkast 4 på de første fire episodene. har nettopp begynt på episode 5 selv. Er rimelig sikker på at det kommer til å bygge seg opp betydelig fra de første 4 episodene, slutten av episode 3 inn til episode 4 er helt klart et takskifte som kommer tll å bygge i kommende episoder. Foreløpig er jeg enig i terningkast 4, men er overbevist om at det kommer til å ende i et terningkast 5 ved veis ende.

 • Olav Gundersen

  Jeg har nå sett igjennom hele serien. Starten er litt treg, men det tar seg opp etterhvert. Dessverre ser det ut som de har fått litt dårlig tid på slutten, der det hele går litt for fort igjen. I de andre marvel seriene har de vel hatt litt for mange episoder, men her virker det som om de har hatt litt for få. Serien er tidvis veldig bra, men har også endel svakheter som gjør at terningkast 4 passer bra totalt sett.

  Bra:
  – Daredevil, Jessica Jones og Luke Cage er alle interessante karakterer, og samspillet mellom dem fungerer veldig bra. Spesielt Jessica Jones og Daredevil.
  – Scott Glenn som Stick gjør en veldig bra rolle.
  – Sigourney Weaver er god i sin rolle, selv om hun ikke helt klarer å fremstå som en reell trussel mot the defenders.
  – Madam Gao får vist seg mye mer frem her enn i Iron Fist.

  Dårlig:
  – Finn Jones er fortsatt the defenders svar på landsbyidioten, men er mindre irriterende her enn i sin egen serie. Delvis fordi han får liten tid på skjermen. Det er ikke bare skuespillerens feil, manus må ta sin del av skylden. Hans største styrke som superhelt er at han tåler å bli banket opp mange ganger på rad.
  – Seriens kanskje største problem er mangelen på en virkelig god skurk. Daredevil og Jessica Jones ville ikke vært like bra uten hhv Wilson Fisk og Kilgrave. Det snakkes mye om hvor farlige «The Hand» er, men de viser det i liten grad i løpet av serien.
  – Mange av kampscenene preges altfor mye av raske klipp fordi skuespillerne/stuntmennene ikke er gode nok. Det gjelder spesielt scenene med verdens dårligste kampsportutøver, Pudding Fist.

  • Jomar Bakkeli

   Jeg har sett de 4 første episodene, syns Iron Fist er den mest interessante. Han er den eneste av heltene som ønsker å være med i serien. De andre konkurrerer i å finne på best mulig unnskyldning for å ikke delta. Det blir litt slitsomt i lengden. Heldigvis virker det som om de finner motivasjon i episode 4, gleder meg til fortsettelsen.

   Og Iron Fist bli banket opp mange ganger? Når skjedde det? Daredevil derimot, det er da han som har fått mest juling av de fire. Iron Fist er kung fu-ekspert, effektiv og overlegen.

 • laras martina

  GOOD>> IMAX.BESTCINEMAX.COM

 • GreatGoogalyMoogaly

  Har ikke fått sett hverken Luke Cage eller Iron Fist, selv om jeg gledet meg til begge. Har på en måte ikke fristet å begynne på hverken av de. Men jeg har lyst til å se Defenders, så får vel komme meg igjennom de to seriene først.

  • Jomar Bakkeli

   Du trenger ikke se Luke Cage før Defenders. Hans historie er ikke innblandet. Iron Fist er viktigere sånn sett.

   • GreatGoogalyMoogaly

    Ok. Takk for svar. Får se hva jeg tar meg tid til!

 • elvira montok

  HDMOVIE>> MEGA.BOXMOVIES4K.COM

 • Chris Hansen

  Klarte ikke se mer enn første episode. Trodde det bare var meg, helt til jeg så denne anmeldelsen.

 • Kristian Nilsen

  kommer til iron man 4 kommer før 2020 så de på trailer kommer masse film på kino hilsen kristian fra Tromsø

 • The Body

  I siste episode er det også en scene etter rulleteksten. FYI.