Tidlig tirsdag morgen dukket den andre traileren for Star Wars: The Last Jedi opp, og den avslører mye mer enn teaseren som kom i april.

Er du en kinogjenger som ikke liker å vite noe særlig om filmens handling før du ser filmen, anbefaler vi at du dropper å se traileren og klikker deg ut av denne saken nå.

Traileren avslører i utgangspunktet ikke så mye, men har noen spoilere og hinter enormt mye om hva som skal skje når den åttende filmen i sagaen når kinolerretet 13. desember.

Filmanmeldelse: «Star Wars: The Force Awakens» – Dette er Star Wars-filmen jeg har drømt om!

Skremmende rå styrke

I den første teaseren fikk vi høre Luke Skywalker konstatere at «It’s time for the Jedi to end», noe som startet spekulasjonene om hvor mørk Luke har blitt siden sist, og hva som har skjedd for å få ham dit.

I den nye traileren får vi mer hinting om dette temaet, og Luke sier blant annet at han er redd for den rå styrken Rey har i seg fordi han har sett noe lignende én gang før.

Her klippes det opp mot Kylo Rens ødeleggelse av Lukes Jedi-akademi, og vi kan dermed anta at det er Kylo Ren Luke snakker om.

Rey møter Snoke

Den største handlingsavsløringen i traileren er Reys møte med Supreme Leader Snoke. For første gang får vi se Snoke i sin egen høye person istedenfor som et hologram, og det ser ut til at han torturerer Rey mens han roper «fulfill your destiny».

Om det er til Rey eller Kylo Ren han sier dette er usikkert. Kanskje Snoke forsøker å få Kylo Ren til å drepe Rey for å virkelig bikke ham over til den mørke siden?

Det ser også ut til at Kylo Ren nok en gang har skjebnen til en av sine foreldre i sine hender, men hva han velger å gjøre er ikke klart ut ifra traileren.

Hva synes du om traileren? Si din mening i kommentarfeltet!

Snoke dukket opp i traileren for Star Wars: The Last Jedi. (Foto: Skjermdump, Walt Disney Company Nordic).
Snoke dukket opp i traileren for Star Wars: The Last Jedi. (Foto: Skjermdump, Walt Disney Company Nordic).
Slapp ny filmplakat

I forkant av traileren slapp Disney også en ny plakat for The Last Jedi. I midten av plakaten ser vi Leia Organa, omgitt av de andre sentrale figurene i filmen. Plasseringen av den kjære rollefiguren virker å være en hyllest til Carrie Fisher som tragisk gikk bort i desember i fjor.

Les også: – En av filmhistoriens råeste damer er borte

Plakaten er todelt med motstandsbevegelsen på den ene siden og The First order på den andre – bortsett fra Poe Dameron, som står på de «ondes» side, speilvendt med Finn. Om dette er et illevarslende tegn, eller bare er gjort av estetiske grunner, er vanskelig å si.

Bakerst og øverst finner vi Luke Skywalker, i posisjonen vi typisk har sett Darth Vader på tidligere Star Wars-plakater. Nok et tegn?

Si din mening og diskuter både plakat og trailer i kommentarfeltet!

Plakaten for Star Wars: The Last Jedi. (Foto: Walt Disney Company Nordic).
Plakaten for Star Wars: The Last Jedi. (Foto: Walt Disney Company Nordic).
Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Magnus

  Er dette Episode 8?

  • TitoSchipa

   Yes!

 • Olav Gundersen

  Får håpe han blir mer skummel en den pinlige dårlige emo versjonen av Darth Vader vi fikk i The force Awakens.

  • Mario Himmelvandrer

   Bare dumt han er laget i CGI…

 • Stian Kallhovd

  Jeg klarer ikke helt å glede meg til filmen. I hovedsak skyldes dette at storyen i The Force Awakens ikke var appellerende etter min smak. Storyen i filmen (hvis hovedmål er å finne Luke, slik jeg husker) virket mer som en unnskyldning for å presentere en rekke karakterer enn som et forsøk på et spennende eventyr.

  Nå som alle karakterene er presentert, er det kanskje enklere å skape noe spennende. Karakterene er i og for seg interessante. Men jeg har ikke helt troen på at Disney/forfatterne bak trilogien har evnen til å fortelle en story som engasjerer når ambisjonene for The Force Awakens synes å ha vært svært lave på dette området.

  Jeg vil antakeligvis ha moderate forventninger helt inn mot filmvisningen.

  • Terje Nesthus

   Smak & behag her, synes episode 1 2 og 3 ikke helt fenget meg, mens fikk good Star Wars-følelse av The Force Awakens. Synes det er den beste av de nyere Star Wars-filmene og derfor ser eg fram til denne.

 • Spider Jerusalem

  Er litt passe lunken til en ny film med Darth Emo for å være ærlig.

  • Siv_Hagen

   Hehe, kunne ikke sagt det bedre.

 • Jomar Bakkeli

  Og noen internetspekulanter har funnet en skjult Vader-hyllest på plakaten. De mener man kan ‘se’ hjelmen hans i figurene. Luke danner pannedelen, Rey og Kylo er øynene, Leia er nesen og trekantmunnen går fra henne til starten og slutten på ordet Star.

  Og da er jo barna til Vader, Luke og Leia senteret, mens barnebarnet Kylo ett øye. Og Rey blir da selvfølgelig…..

 • 050986

  Hvorfor kan man ikke sprite opp slike filmer ved å innkludere en eller annen norsk skjønnhet. En trenger ikke å ta med den som troner på toppen av tronen (Astrid S), men gjerne en midt på treet (f.eks. hun derre bloggeren, Soffia E. I. eller noe slikt). Da blir dårlige og middels filmer likevel severdige.

  • Jomar Bakkeli

   Er ikke tilfeldig at de fire første bokstavene i Astrid S kan stokkes om til Star.