«Pitch Perfekt-trilogien».

I mine ører klinger disse ordene rart. Og etter å ha sett det avsluttende kapittelet i trilogien, sier øynene mine seg enige også.

Et veldig tynt hovedplot med mange unødvendige sidespor, og litt for mange halvhjertede humorpoeng, gjør at opplevelsen blir veldig enkel å glemme.

Det skal sies at jeg ikke er seriens aller største tilhenger fra før. Og for fansen – som har et sterkere forhold til figurene enn det undertegnede har – vil nok dette føles som et hyggelig farvel med den sangglade gjengen.

Fat Amy blir litt mye av det gode. (Foto: United International Pictures)
The Bellas er tilbake

Medlemmene av a capella-gruppen The Bellas er ferdige på college, og har tatt sine første skritt ut i yrkeslivet. Det alle har til felles er at de ikke trives med sine respektive jobber.

De nøler derfor ikke med å synge sammen igjen, når muligheten byr seg. Og etter litt om og men, blir de til slutt med på en turne/konkurranse, hvor de skal underholde amerikanske tropper i Europa.

Vinneren av turneen/konkurransen får bli det nye oppvarmingsbandet til artisten DJ Khaled – som for øvrig leverer en herlig selvironisk rolle som seg selv.

Det blir mye moderne hitliste-pop, litt eldre hitliste-pop, og en usannsynlig klein spontan sangkonkurranse – eller «riff-off». I tillegg får vi se noen rene actionsekvenser som faktisk er morsomme, om enn veldig malplasserte i forhold til handlingen.

Radarparet Elizabeth Banks og Paul Michael Higgins er ikke like vittige som tidligere. (Foto: United International Pictures)
Ikke «aca-mazing»

Hovedhistorien er fryktelig tynn. I tillegg gjør manuset det til sin misjon å trekke inn så mange pappakompleksdrevne sidehistorier som overhodet mulig, som gjør historien rotete.

Selv om jeg vet å sette pris på et godt ordspill i ny og ne, så håper jeg dypt og inderlig at verden nå har hørt a capella-baserte ordspill som «aca-mazing!» og «aca-scuse me?» for siste gang. Det føles i Pitch Perfect 3 som disse replikkene leveres av ren pliktfølelse, mer enn med et ironisk glimt i øyet.

Vitsene glimter heldigvis til med jevne mellomrom, og samspillet mellom skuespillere som åpenbart har blitt godt kjent med årene er morsomt å være vitne til.

Musikksekvensene er forseggjorte, og lever fint opp til standarden resten av filmserien har satt. Det blir likevel for lite av dem. Filmen bruker heller tiden sin på svært uinteressante sidehistorier som ikke driver plottet framover.

Bandet «Evermoist» er The Bellas hovedmotstandere i filmen. (Foto: United International Pictures)
Hun tjukke er fortsatt tjukk

Fat Amy, spilt av Rebel Wilson, er fortsatt overvektig. Om du ikke ser det, sørger manusforfatterne for at du får høre det. Til det kjedsommelige.

Jeg sliter virkelig med å underholdes av Wilson denne gangen. Jeg synes innsatsen hennes grenser til overspill hele filmen gjennom, og det hektiske jaget etter publikums latter blir litt for ofte kun hektisk.

Litt av skylden må også manusforfatterne ta på seg, da en altfor stor del av filmen brukes til å utforske forholdet mellom Amy og den kriminelle faren – i et sidespor som både er dypt utroverdig, og helt unødvendig for selve historien i filmen.

Anna Kendrick, i hovedrollen som Beca, balanserer på sin side på grensen til underspill gjennom hele filmen- noe filmen egentlig tjener på. Kendricks nøkternhet og rolige framtoning fungerer som et fint referansepunkt på det «normale», blant alt det overdrevne som skjer.

Elizabeth Banks og John Michael Higgins fortsetter sine roller som comic relief-duo, og er fortsatt mitt favoritt-element med hele filmserien. Men som med alt annet i filmen så mangler også Banks og Higgins den samme gløden de viste i 2012.

Filmen er et farvel til fansen – samtidig som den også forsøker å tjene litt penger på fansen. (Foto: United International Pictures)
En film for fansen

Pitch Perfect 3 prøver ikke å være så mye mer enn den egentlig er. Både regissør, manusforfatter og skuespillerensemble er klar over at Pitch Perfect 3 er super-lettbeint feelgood-underholdning. Ingen ser ut til å ta seg selv veldig høytidelig, heldigvis.

For fansen, vil nok dette oppleves som en verdig avslutning på en overraskende suksessfull filmserie.

For en som meg, som har et veldig avslappet forhold til filmserien i utgangspunktet, blir den for aca-lettbeint og alt for aca-intetsigende til at den klarer å holde på interessen min.

Det er tydelig at skaperne ikke hadde stort mer å si om Beca, Amy og resten av The Bellas da de bestemte seg for å lage Pitch Perfect 3. Nå får det i alle fall være nok.

Om FILMEN

Pitch Perfect 3
 • Pitch Perfect 3
 • Slippdato: 19.01.2018
 • Regi: Trish Sie
 • Utgiver: United International Pictures
 • Aldersgrense: 9
 • Sjanger: Komedie, Musikal, Musikk

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • oudeis

  Og samtidig, ikke en mann på hele jordkloden, av 3,5 milliarder krever ingen å være med i bandet, det sier noe

  • Crisp

   Din ost! Se filmen(e) så skjønner du hvorfor det ikke er menn med i dette «bandet».

   • oudeis

    Å!? Så helt plutselig er det en grunn!?

    • Crisp

     Selvsagt. En film lages ikke i søvne, men er en rekke bevisste valg av regissør, manusforfatter, osv.

     • oudeis

      Veldig rart at det skulle bli et rent jenteband akkurat når noen gjør bevisste valg, hvor ofte skjer det egentlig, at noen ikke går i søvne?

      • Crisp

       Gjeeesp…

       • oudeis

        Klokken er jo snart 18 så jeg skjønner du synes det er sent, det er vel sengetid for deg nå, vesla

        • Crisp

         Jeg gjespa fordi det du sier er så kjedelig og usaklig uinteressant. Morsomt at du tror jeg er jente forresten, det sier litt om deg ;D

        • oudeis

         Men folk besatte av kjønn, rase og seksuell legning kjeder deg ikke? Folk som heller bruker dobbelt så mye energi på syting og å anklage andre for å undertrykke dem enn heller å gjøre noe selv, skape noe på egen hånd?

        • Crisp

         Hvem er ‘folk som er besatte av kjønn, rase og seksuell legning’?

         Er det å anklage folk for å undertrykke, ensbetydende med å ikke gjøre noe selv? Har alle mulighet til å påvirke øverste organer, f.eks innen filmindustrien? Og i såfall, hvordan påvirker man dem som har makten?

        • oudeis

         Du må jo være en jente!? Bare jenter er så passive slik du argumenter, noen andre som attpåtil er onde skal bare gi fra seg privilegier de har fått utdelt av en skjult og hemmelig maktstruktur? Hva med heller å begynne for seg selv, hva hindrer kvinner i å starte sitt eget filmselskap om de er så misfornøyd? Hvorfor er det alltid slik at kroppslige særtrekk eller seksuell legning skal kvalifisere til privilegier? Det er helt ufattelig at du ikke ‘catcher’ hvor problematisk saker som dette er, et filmselskap feks er ikke noen parkbenk som alle skal få sitte på, at du ikke engang skjønner sånt diskvalifiserer deg fra å ha meninger

        • Crisp

         Du har tydeligvis store problemer med å se helheten i samfunnets mange strukturer… Bare en blind egosentrisk mann vil hevde dette og slik som du gjør.
         Det er jo ikke snakk om at kvinner, og andre enn hvite menn «automatisk» skal ha krav på goder, makt og slik bare fordi de ikke er menn! Er du helt bortreist?!
         Hvis mannfolk sitter i maktposisjoner, f.eks innen filmindustrien, hvordan kan du forsvare at disse med skitne grep, neandertalske holdninger, kultur, syn og slik er de samme som lager underholdningsfilm for massene, de samme massene som består av minst like mange kvinner, svarte, homser og lesber, og det som «verre» er?!
         Tror du mannfolk egentlig er slik, sånn på det jevne? Problemet er at egosentriske og narsissistiske folk er 90% å finne i slike maktposisjoner og at dette ikke tjener folket i sin helhet og diversitet.
         Selv du hadde vel ikke vært interessert i at Hollywood hadde bestått av 90% kvinner som bevilger penger (som produsenter) kun til sippete tårepersedramaer eller historiske kostymedrama?!
         Du amhar heller selvsagt ikke bare (det hpper jeg for deres skyld du ikke har!), for de får ikke akkurat veldig god selvtillit hvis samfunnet og kulturindustrien ikke skulle tatt høyde for å skildre at mennesker er forskjellige, og ikke bare er pubertale hvite gutter og menn.
         Ikke sant…

        • oudeis

         Håpløs kommentar, poenget er at du kan lage noe selv om du er misfornøyd, ingen stopper deg, bare sett igang, saken er naturligvis selve klagingen, og alltid er det meg det er noe galt med, meg som hvit heteroseksuell mann, jeg er kilden til all elendighet, bare vi hvite heteroseksuelle menn forsvinner blir alt bra, spørsmålet jeg stiller meg er hva i all verden er det som hindrer deg/dere/de/noen til å gjøre ting bedre om alt er så håpløst, slutt å klag og gjør noe selv

        • Crisp

         Som jeg sa; «tror du alle mannfolk er slik?» Nei, det er oftest de med MAKT, dvs ikke deg og oss/mannen i gata, men lederne/de på toppen, det er DER problemet ligger.

         Hvis en dame søker om økonomisk tilskudd til sine filmplaner, jf.ditt råd om å ‘gjøre jobben selv’, ja så hjelper det henne lite at 95% av folkene med pengesekken er menn og som ikke blir så gira på hennes manus/filmidé og det hun søker støtte til vettu!

         Så du kan slutte å føle deg tråkka på, driti ut og utskjelt, det er ikke det faktum at du er hvit mann som er poenget, men du blir tydeligvis så forhåndsdømmende fornærma at det er vanskelig å snakke seriøst om du har slike skadeskutte emosjonelle sår…

         Et annet poeng: hvis du ikke ser hvor mye lengre og bredere kvinner med makt når ut, viktigheten rundt dette og hvor sykt mye mer interessante filmer og serier blir med kvinner og andre typer folk bak spakene, ja så synes jeg litt synd på deg, da går du glipp av mye morsomt og underholdende.

         Hvis du underholdes av stereotypisk mannsprodukter, ja så kos deg ihjel du. Problemet er at over halve jordas befokning er drittlei dette, filmer og tv som i årtier har dominert, fordi hvite menn sitter på ressursene. Skjønner du ikke dette heller?
         Kvinner skal ikke dermed kvoteres inn, eller ta fra hardtarbeidende mannfolk jobben, men gis like muligheter, helt fra starten av, ikke bli mentalt tråkka ned fordi de er kvinner, homser eller annerledes, noe som skjer i stor utstrekning hver dag, over alt i samfunnet. Denne psykososiale virkningen har betydning for alt og alle, men det blir kanskje litt for vanskelig for deg å se og skjønne?

         Sluttpoenget er dermed såre enkelt; når menn bevisst og/eller igjennom sin oppførsel, maktmisbruk, frykt for å miste jobben/grepet, gjennom sin griskhet og øvrige narsissistiske trekk hindrer andre i å gjøre det du sier (ta saken i egne hender/lage egne ting), DA er vi ved sakens hovedkjerneproblem, et problem verden nå endelig har angrepet og forsøker å forandre på.
         Så lykke til med å ikke skjønne tegninga og se hvor langt DU kommer.

        • Per Arne Ljostveit

         oudeis er helt åpenbart et nett troll som sier hva som helst bare for å få folk til å bli sinna/irriterte for morro, er ikke verdt å svare på sånt. Da vet du til neste gang 😉

        • Crisp

         Det er jeg fullstendig klar over, har snakket nok med ham til å skjønne såpass 🙂
         Personlig liker jeg derimot å målbinde trollutsagn og mindre smart tankegang som mest av alt er destruktivt og slik. Med andre ord liker jeg å tilby ham en saklig og vettug motvekt til alt tullet han lirer av seg her inne, for jeg synes det er for dumt at han skal få stå uimotsagt rett og slett.

 • Niels Petter Liset

  Anmelderen: «Selv om jeg vet å sette pris på et godt ordspill i ny og ne, så håper jeg dypt og inderlig at verden nå har hørt a capella-baserte ordspill som «aca-mazing!» og «aca-scuse me?» for siste gang.»

  Tre avsnitt senere: … men jeg må bruke to til selv, for jeg er så morsom!

 • sendal bolong

  Se filmen med super fin kvalitet : ➤➤➤➤ LIVE.USEEḨÐ.US —