PÅ KINO FRA 15. MARS: Det er nesten 16 år siden vi ble kjent med pandaen Po i den første «Kung Fu Panda»-filmen, og film nummer fire er nok et hyggelig gjensyn med vår godlynte helt.

ANMELDELSE: Kung Fu Panda 3 – Barna kommer til å elske denne filmen

«Kung Fu Panda 4» følger velkjente Hollywood-oppskrifter når det gjelder både handling og budskap, men underholder godt som et muntert, tøft og sjarmerende kampsporteventyr med spretten strek og lun humor.

DJERV DUO: Po får hjelp av den røveraktige reven Zhen når en ond kameleon er på ferde. FOTO: DreamWorks Animation

Med 6-årsgrense, vittige besjelinger og en frisk norsk oversettelse er dette også en actionfilm som svinger smadrekoselig godt for både liten og stor.

Steinar Sagen er i verbalt storslag i sin tredje film som den matglade og handlekraftige pandakjempen Po, og Malin Pettersen gir masse kul personlighet til røverreven Zhen. Her skal også oversetter Mette Torvund ha skryt for å servere flere gøyale indrefileter i den norske versjonen.

Til storbyen for å redde verden

Som dragemester er Po klar for å leve det gode helteliv, men mester Shifu (Ivar Nørve) bremser den festen. Det neste trinnet for Po er å bli spirituell leder i fredens dal, og derfor må han finne en ny kandidat til å bli dragemester.

SKURKETE SKURK: Den onde kameleonen har skumle planer om å ta over både byer og daler, og hun har fryktelig mange triks på lur. FOTO: DreamWorks Animation

Arvtagerjakten blir satt på vent da Po får høre om den skumle kameleonen (Birgitte Victoria Svendsen), som truer med å ta over både byer og fredelige daler. Sånne skurker må jo stoppes, så da tar han med seg den småkriminelle reven Zhen for å redde verden – som et siste dragemesteroppdrag.

Festlig slapstick

Manusets overskrifter, hvor helten setter ut på reise til storbyen for å redde verden fra en ond superskurk, er av den ganske så velkjente og ordinære sorten. Men med westerngode barslagsmål, søte små kaninslåsskjemper og en sjarmerende vennskapsutvikling, så har «Kung Fu Panda 4» så mye lekenhet og lunhet slik at det aldri blir kjedelig i kinomørket.

KNUTE PÅ TRÅDEN: Det er mye gjenbruk i både budskap og handling i denne animasjonsfilmen, men festlige replikker og spretten slapstick sørger for god underholdning. FOTO: DreamWorks Animation

Animasjonene er en velkomponert kombinasjon av lodden søthet, fargerike landskap, yrende storbyliv og familievennlig gladvold.

Og selv om enkelte situasjoner, som en jaktscene med politiokser i en porselensbutikk, er av den ganske så opplagte sorten, så sørger elastisk og energisk slapstick for å more med både knall, fall og sorthumoristiske livsfarer.

ANMELDELSE: Kung Fu Panda 2 – En klumsete karatehelt du vil knusekose!

Po er fremdeles det store pelskledde hjertet i midten av denne vellykkede blandingen av helteaction, vennskap og lun livsvisdom. Men mye av filmens festlige driv kommer fra et birollegalleri som effektivt rullerer på å holde humøret oppe.

Nykomlingen Zehn tilfører en god dose «buddy cop»-kjemi til etterforskningen, og Kameleonen er godt karikert som maktgal superskurk. Og så serverer Pos fedre Li (Øyvind B. Lyse) og Herr Ping (Hallvard Lydvo) en hjertevarm siderett. I en koselig, og litt påklistret, handlingstråd sørger de to engstelige restauranteierne for at filmen også sparker fra seg med fjær, tenner og en fin dose faderlig omsorg.

«Kung Fu Panda 4» har kinopremiere 15. mars. Anmeldelsen er basert på den norske versjonen.

Om FILMEN

Kung Fu Panda 4
  • Kung Fu Panda 4
  • Slippdato: 15.03.2024
  • Regi: Mike Mitchell og Stephanie Stine
  • Utgiver: United International Pictures
  • Aldersgrense: 6 år
  • Sjanger: Action, Animert, Eventyr, Familie, Komedie