PÅ NETFLIX: Fargesprakende eskapisme som flommer over av blomster, glitter, fargerike stoffer, kreative kreasjoner og overdådige parykker ut av en annen verden – jeg elsker «Bridgertons» fantasiversjon av regencyæraen.

I to år har vi (i hvert fall jeg) lengtet etter fortsettelsen på fortellingen om kjærlighetslivet til barna i familien Bridgerton.

Ventetiden ble riktignok kortet ned av forløperserien om dronning Charlotte som kom i fjor, men det er noe helt eget å være tilbake i Bridgerton-familiens varme favn, og under Lady Whistledowns observante blikk og sylskarpe penn.

Og det er virkelig en drøm å returnere til dette eventyret, som byr på både humør, glimt i øyet, romantikk og sårbar selvrealisering.

Heretter følger avsløringer fra tidligere sesonger av «Bridgerton».

MAKEOVER: Penelope vil fornye seg selv i sesong 3 av «Bridgerton». FOTO: Netflix.

Etter den nye Netflix-modellen er den tredje sesongen delt opp i to, der den første har premiere 16. mai, mens vi må vente til 13. juni på resten.

Denne gangen er det Julia Quinns fjerde bok i «Bridgerton»-serien, «Romancing Mister Bridgerton» («En uunngåelig lengsel»), som er utgangspunktet, og sesongen handler om forholdet mellom Colin Bridgerton (Luke Newton) og Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

Men selv om det er Colin som bærer etternavnet, er dette helt klart Penelope sin sesong. Det er hun som er hovedrollen i denne fortellingen, som i stor grad handler om å finne tryggheten til å tørre å være seg selv.

Opprør mot veggpryd-stempelet

Penelope er fortsatt såret og sint etter at hun overhørte Colin baksnakke henne til de overfladiske kompisene sine på tampen av sesong to, og hun har unngått sosieteten etter at bestevenninnen Eloise innså sannheten om sladrepamfletten til Lady Whistledown.

Men når Colin returnerer fra sin europaturne som en verdensvant sjarmør, med en mer meislet kjeve, kraftigere brystkasse og et blunk på lur for damene, bestemmer Penelope seg for å ta grep om sin egen situasjon.

VERDENSVANT MOTELØVE: Colin Bridgerton (Luke Newton) kommer tilbake som en verdensvant, velkledd sjarmør i sesong 3 av «Bridgerton». FOTO: Netflix

Nå er hun fast bestemt på å legge håpet om Colin bak seg og finne en mann å gifte seg med. Hun bruker alle sine hardt oppsparte midler for å oppgradere garderoben, fornye håret og endelig tørre å ta steget bort fra veggen i ballsalen.

Men når du først har blitt en veggpryd er det vanskelig å rive seg løs fra tapetet, og ikke minst å få folk til å se på deg som noe annet enn en gryende peppermø.

Oppi alt dette må Penelope takle at Eloise ikke klarer å tilgi henne for løgnene og sviket, og når Colin i tillegg tilbyr seg å hjelpe Penelope med å sikre en ektemann, er forvirringen komplett.

En visuell fryd i TV-ruta

«Bridgerton» har aldri skammet seg over sitt opphav i kjærlighetsromanen, og spesielt i sesong to var serieskaper Chris van Dusen skamløs i sin bruk av kjente troper og motiv fra sjangeren.

Selv om serien er full av komikk har den aldri vært redd for å være ektefølt, og det er en retning Jess Brownell fortsatt styrer skuta i, nå som manusforfatteren har tatt over «showrunner»-roret fra Van Dusen.

NYDELIGE TABLÅER: Penelope får virkelig rom til å skinne i sesong 3 av «Bridgerton». FOTO: Netflix.

Brownell lar hengivenheten til sjangeren skinne gjennom i Penelopes elsk for kjærlighetsromanen, og i denne første halvdelen av sesongen viser serieskaperen at hun tar «husmorpornoen» tilbake.

Sammen med regissører Tom Verica og Tricia Brock, og fotografer Diana Olifirova og Alicia Robbins, maler Brownell Penelope stadig inn i vakre tablåer som er som hentet rett fra bokomslagene i kioskhylla.

LES OGSÅ: «Bridgerton» – Jeg har lest bøkene og er litt flau.

Sesongen er så langt en visuell fryd, og jeg elsker hvordan form og innhold kommer sammen i et fullendt kunstnerisk uttrykk, samtidig som det aldri er noen tvil om hva «Bridgerton» fortsatt er – pur eskapisme.

En sjarmerende diamant

Det er så underholdende å se denne serien, og det er også virkelig gøy å se den fantastiske Nicola Coughlan få all den tiden hun fortjener i TV-ruta.

SÅRBARE SKRITT: Det skal mer til enn et garderobeskifte for å klare å tre ut fra veggprydens klør, for Penelope i sesong 3 av «Bridgerton». FOTO: Netflix.

Coughlan har all sjarmen og skarpheten en skikkelig diamant trenger, samtidig som hun også evner å vise Penelopes sårbare sider med stor troverdighet.

Denne første halvdelen av sesong tre har likevel ikke nådd de samme emosjonelle høydepunktene som forholdet mellom Anthony og Kate spilte opp mot slutten av forrige sesong.

Men jeg kan love deg at da coverversjonen av Pitbulls «Give Me Everything» dukka opp i scenen som er finalen på første halvdel, så ble jeg rimelig sikker på at vi vil nå det klimakset i løpet av de fire siste episodene når de kommer i juni.

«Bridgerton», sesong 3 – del 1, er tilgjengelig på Netflix fra 16. mai. Andre halvdel har premiere 13. juni.

Om SERIEN

Bridgerton