PÅ KINO 9. AUGUST 2024: Samlivsdramaet «Det ender med oss» er basert på en svært populær roman av Colleen Hoover, som ble utgitt i 2016, men fant ny popularitet gjennom TikTok i 2021.

Filmversjonen er – som boka – en bittersøt historie med vold i parforhold som mørkt bakteppe.

Regissør Justin Baldoni («Jane the Virgin»), som også spiller en av hovedrollene, er riktignok en mann, men historien fortelles fra et kvinnelig perspektiv med en solid prestasjon fra Blake Lively («Gossip Girl», «The Shallows»), som også er en av filmens produsenter.

DRØMMEPROSJEKT: Lily (Blake Lively) åpner en blomsterbutikk i «Det ender med oss». Foto: SF Studios

Baldonis regi og Christy Halls manus henfaller litt for ofte til såpedramaets fortellergrep med overdrevne utbrudd og overtydelige virkemidler, noe som dessverre minsker den emosjonelle slagkraften.

«Det ender med oss» har likevel et alvorlig budskap i bunn som kan skape tankekors for alle parter i et parforhold.

Forelsker seg i modellkjekk nevrokirurg

Lily Bloom (Blake Lively) drømmer om å åpne en blomsterbutikk i Boston og får hjelp av sin nye venninne Allysa (Jenna Slate – som Lively dessverre har lite kjemi med).

ANMELDELSE: «Longlegs» er en guffen, uhyggelig og forstyrrende thriller

Samtidig forelsker Lily seg i Allysas bror, den modellkjekke nevrokirurgen og notoriske rundbrenneren Ryle Kincaid (Justin Baldoni).

Dette er som tatt rett ut fra en kioskroman, noe Ryle heldigvis erkjenner med en selvironisk setning om at en som han egentlig bare finnes i såpeserier.

Vi får også avslørende tilbakeblikk med den unge Lily (Isabela Ferrer) og hennes vennskap med hjemløse Atlas (Alex Neustaedter).

Når Lily plutselig møter ham igjen mange år senere, nå spilt av Brandon Sklenar, skaper det friksjon og dramatikk i forholdet til Ryle, som viser seg å ha noen voldsomme tendenser.

Blir litt for glatt og rosenrød

«Det ender med oss» har definitivt noe viktig på hjertet, men formidler det som en sukkersøt filmromanse som blir litt for glatt og rosenrød etter min smak, med tanke på det alvorlige temaet som tross alt ligger bak.

ANMELDELSE: «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er en enkel machofantasi med glimt i øyet

Heldigvis gjør Blake Lively en forholdsvis god rolle som Lily, en ressurssterk kvinne som likevel er preget av formative opplevelser som kan forklare noen uheldige valg.

GJENFORENING: Lily (Blake Lively) møter sin gamle venn Atlas (Brandon Sklenar) i «Det ender med oss». Foto: SF Studios

Dette er en film som kan skape gode diskusjoner, spesielt blant de som er – eller har vært – i voldelige parforhold, men kanskje kunne temaet vært diskutert grundigere i sosialrealistiske former.

«Det ender med oss» vil nok kunne treffe et visst publikumssegment, men blomsterduftende modellromantikk føles ikke som den sterkeste måten å formidle budskapet på.

Det virker likevel sannsynlig at Colleen Hoovers oppfølgerbok «It Starts With Us» også vil bli filmatisert etter samme metode.

Om FILMEN

Det ender med oss
  • Det ender med oss
  • Slippdato: 09.08.2024
  • Regi: Justin Baldoni
  • Utgiver: SF Studios
  • Originaltittel: It Ends With Us
  • Aldersgrense: 12
  • Sjanger: Drama, Romantikk