Flere Skam-fjes i Netflix-serie: – Vi snakket aldri sammen

De tre Skam-profilene ble kjent med hverandre under innspillingen av «Ragnarok».

Netflix sin nye norske seriesatsing «Ragnarok» har premiere fredag. Serien består av en flere unge skuespillere, deriblant et par kjente «Skam»-fjes. Herman Tømmeraas (22) og David Stakston (20) er begge kjent fra alle de fire sesongene, der førstnevnte spilte Penetrator-Chris og sistnevnte spilte rollen som Magnus. Theresa Frostad Eggesbø (22) spilte Sonja i sesong 3.

Og med tre «Skam»-skuespillere i samme serie, kan man jo tro at det er duket for en slags liten reunion, tre år etter at serien tok slutt. Men der får vi oss en overraskelse – skuespillerne har nemlig ikke snakket sammen før.

Spilte aldri i samme scene

«Skam» gikk fra 2015 til 2017 på NRK P3, og serien ble et springbrett for mange skuespillere. Det gjelder også de tre skuespillerne som nå er premiereklare med «Ragnarok». Men selv om de brukte samme inngangsport til skuespilleryrket, så kjenner de ikke hverandre fra før.

– Jeg hadde aldri spilt med Herman og Theresa før. Vi hadde faktisk aldri noen scener sammen i «Skam», sier «Ragnarok»-hovedrolleinnehaver David.

Han spiller hovedrollen som Magne Seier i «Ragnarok».

Heller ikke Herman eller Theresa hadde pratet sammen før. Herman må derimot poengtere at de har møttes ved én anledning.

– Vi var sammen på settet én gang, men jeg var veldig lite med. Det var en fest-episode og jeg stod kun i bakgrunnen sammen med 60 statister. Theresa stod på andre siden av rommet. Vi snakket aldri sammen, forteller Herman.

KJENT FRA SKAM: Herman Tømmeraas (22) og David Stakston (20) er begge kjent fra alle de fire sesongene, mens Theresa Frostad Eggesbø (22) spilte Sonja i sesong 3. Foto: NRK

Ble endelig kjent

I motsetning til «Skam», der skuespillerne ofte ikke møttes hvis de ikke spilte i samme scene, var det umulig å unngå å bli kjent på «Ragnarok»-innspillingen. Da bodde de nemlig på samme sted over en lengre periode.

– Siden nesten hele serien ble spilt inn i Odda fikk vi muligheten til å bo tett på hverandre og bli kjent med alle i serien, sier Jonas Strand Gravli.

Han spiller storebroren til Magne, Laurits, og er kjent fra Netflix-filmen «22 July», «Amundsen» og «Heimebane».

Møtes ikke på fritiden

Herman Tømmeraas forteller at det har vært lite tid til «Skam»-reunion etter at serien ble avsluttet.

– Vi har aldri fått mulighet til å møtes etter «Skam» . Alle har vært opptatt med andre prosjekter, enten innen musikk, dans og skuespill. I Odda har vi endelig fått mulighet til å bli bedre kjent, da vi har vært i en liten bygd over en lang periode. Det har vært veldig gøy, sier Herman.

Den seks episoder lange serien «Ragnarok» er produsert av det danske produksjonsselskapet SAM Productions for Netflix. Historien tar sted i den fiktive bygda Edda, hvor de to brødrene Magne (David) og Laurits (Jonas) flytter inn. Magne kjenner at han ikke er helt seg selv etter at han kom til bygda, og at det er noe som skurrer. Serien er bygget rundt norrøn mytologi og tar opp problemstillinger rundt klimaendringer.

VAKKER NATUR: Serien, som blant annet tar for seg klimaendringer, er spilt inn i Odda. Foto: Netflix

Vil skille seg ut

Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø spiller søsken i serien, og de forteller at serien skiller seg ut i den forstand at den tar for seg ting som ikke har blitt gjort mange ganger før.

– Vi har valgt å plassere handlingen i Odda for å isolere det fra Oslo og ikke gjøre det til et typisk «high school drama». Vi prøver å vise ting som ikke har blitt tatt opp før, som overnaturlige krefter og miljøengasjement, sier Herman som spiller storebroren Fjor Jutul.

Theresa har kapret rollen som lillesøsteren Saxa Jutul og forteller at serien har skapt en egen verden som er litt annerledes.

– Vi har skapt et eget univers med de forskjellige karakterene og stemningen som skuespillerne har bidratt med å lage, forklarer Theresa.