– Fortjener ekstremt mye mer oppmerksomhet

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fine nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Aymara, Flty brgr grl og Baklengs Salto.

Falito – «Don’t Stop The Party»

Er det noen som ikke skal stoppe fredagsfesten i dag, så er det Falito. Den 21 år gamle artisten er klar med ny singel som blir hans 4. i rekken.

Tittelen på låten sier seg litt selv – lev livet, føl deg fri og ikke stopp festen!

Produksjonen er kraftfull og består av herlig «hyperpop». Tekstlinjene blir levert på rekke og rad med en vokal som beveger seg i Charli XCX-landskapet. Ingen tvil om at kruttet i kraftsalven ikke bli spart på, for her kommer alt du trenger for å få en pangstart inn mot helgen.

Krister Namphathai Larsen, journalist

Baklengs Salto – «Tennis»

Sangen vi alle skal høre på når Casper Ruud vinner Wimbledon er her!

Hvem hadde trodd at en av årets beste sanger handler om en person som rett og slett er for god i tennis?

«Tennis» ble sluppet forrige fredag, og den siste uken har jeg følt meg som hovedpersonen i en amerikansk High School-film fra 90-tallet. For det er den viben man får av denne sangen.

Rå produksjon, rå vokal – alt klaffer! Dette er en smellvakker sang, av et smellvakkert band!

Espen Roness,
journalist

Espen Roness

Aymara – «Dream»

Her får vi servert en klar beskjed fra den spennende elektronikaartisten Aymara: «Follow that dream, baby / You gotta follow that dream / Don’t let anybody hurt you».

Det gikk noen år fra denne låten var et åtte minutter langt live-prosjekt, til å bli en ferdig utgivelse, men endelig kan «Dream» legges til i en spilleliste og nytes hvor som helst, når som helst.

Godt er det, for i tråd med tittelen er dette virkelig en låt å drømme seg vekk i. De fjerne og vrengte vokalene kombinert med eksperimentell ambient-produksjon skaper et altoppslukende lydbilde som passer perfekt til situasjoner der du trenger å føle deg sjef.

Det gjør generelt musikken til Aymara, som etter min mening, fortjener ekstremt mye mer oppmerksomhet.

Anna Nor Sørensen,
programleder i «P3ligaen» og «Absolutt fredag»

Anna Nor Sørensen

Mo Ayn + Jonas Benyoub – «Flagget på brystet»

Alt Mo Ayn tar i blir til gull. Denne sangen består av lekne rytmer, en reflekterende tekst og herlige referanser. Fotballspilleren Mohammed «Moa» Abdellaoue er en legende.

Her får vi høre om hvordan Moa ble sett på som en nordmann når han scoret mål, mens media fremstilte han som en marokkaner de gangene han slengte med leppa. Rå historiefortelling fra Jonas Benyoub.

Mo Ayn har fått gjennombruddet sitt i 2021, og denne sangen viser at han ikke planlegger å stoppe med det første. «Applaus til folka som fyller kvoten, for firmaet vil ikke virke som en puta». Digger det!

Espen Roness,
journalist

Espen Roness

Flty brgr grl – «Sweet boy»

Du vet når du går med skyhøye skuldre i lang tid og tenker at «hvis jeg bare holder ut litt til, så kommer h*n sikkert til å begynne å like meg», samtidig som du unnskylder dårlig oppførsel i ren fornektelse? Det vet i alle fall medlemmene i Flty brgr grl (les: «filthy burger girl»), for de har pakket denne følelsen perfekt inn i en 60-tallsinspirert garasjepop-drakt på deres fjerde singel «Sweet boy».

Bak det festlige bandnavnet finner vi vokalist og bassist, Beatrix, og gitarist, Sarah, som ble inspirert til å lage søt og småcreepy musikk om kjærlighet og burgere etter Beatrix sin alenetur til Los Angeles i California.

«Sweet boy» handler kanskje ikke om burgere, men uten tvil om kjærlighet. Og det går bra når den er så energifull og sjarmerende.

Den bråkete gitaren og smått naive teksten er et bevis på at Flty brgr grl uten tvil er et kjærkomment tilskudd til sin garasjepop-sjangeren her til lands!

Anna Nor Sørensen,
programleder i «P3ligaen» og «Absolutt fredag»

Anna Nor Sørensen