Fra «Unge lovende» til nytt humorprogram på P3

Siri Seljeseth og Jonis Josef er programledere i det nye radioprogrammet «Kvota» på P3 i sommer.

Siri er idéhaver, manusforfatter og skuespiller i «Unge lovende». Jonis er standup-komiker og tidligere aksjemegler fra Skien. De er to stemmer du ikke hører så mye ellers, som fyller Kvota på P3 i sommer fra mandag til torsdag, kl. 12-13. I radioprogrammet har Siri og Jonis som mål at både de og du skal tåle å bli mer krenka og tåle mer av livet.

– Det er jo to stykker som ikke har gjort radio, som gjør radio. Så kanskje det er en ny innfallsvinkel. Det blir litt klønete, og litt direkte, mener Siri.

Siri Seljeseth har alltid hatt lyst til å jobbe med radio, forteller hun. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Siri Seljeseth har alltid hatt lyst til å jobbe med radio, forteller hun. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

– Ingen av erfaringene vi har fra før kommer til å ha noen som helst fordeler i dette programmet. Men jeg har vært på live på scenen veldig mye, så jeg klarer å backtracke når jeg driter meg ut, sier Jonis.

– Men nå får du ikke se fjesene til de du snakker med. Det er bare lyttere, Jonis, påpeker Siri.

Målet er å stå på scenen igjen

Og planen til Siri er definitivt å ta med noe av standup’en inn i radioprogrammet.

– Jeg har ikke gjort standup siden «Unge lovende». Jeg har rett og slett ikke har hatt tid. Mitt mål er at jeg i løpet av programmet skal ha fått utviklet nok vitser til å gå på scenen igjen. Jeg kommer til å teste noen jokes på lufta, og de kommer ikke til å være bra. Det kommer til å bli ekstremt smertefullt. Hvis jeg klarer det, så kan jeg greie alt, forteller Siri.

– Forskjellen er at hvis du bommer da, så får du ikke noen respons på det, sier Jonis.

Videre forteller Siri at de straks er ferdig med å spille inn sesong tre av «Unge lovende», som Jonis også spiller i.

Tror dere folk kommer til å høre på dere fordi de har sett TV-serien?

– Man får jo håpe det, hvis ikke må vi bygge et nytt segment og det er jo slitsomt. Jeg kommer ikke til å referere så mye til serien underveis, sier Siri.

– Jeg kan gjøre det for deg, jeg, fleiper Jonis.

Møttes i standup-miljøet

Siri og Jonis, eller Jørnis som noen kaller han, møttes etter at de hadde sett hverandre stå på scenen. 

Hvordan fant dere ut at dere skulle lage radioprogram sammen?

– Jeg så for meg at radio var den chilleste jobben du kunne ha innen humor. Bra lønn, og at jeg kunne uttrykke tankene mine akkurat sånn som jeg ønsket i én time. Jeg og kompisene mine prøvde å pitche inn et program, men tilbakemeldingene var at vi hørtes for like ut. Da jeg ble spurt om jeg hadde noen andre jeg kunne tenke meg å lage radio med, foreslo jeg Siri. De kicka veldig på det, og der hadde vi Kvota!

Jonis tror det blir gøy å jobbe sammen med Siri i sommer. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Jonis tror det blir gøy å jobbe sammen med Siri i sommer. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Siri forteller at hun også alltid har hatt lyst til å jobbe med radio.

– Jeg tenkte, «hvorfor ikke»? Det er en plattform det er verdt å prøve seg på. Det er alltid gøy å prøve noe nytt.

– Det er ikke sånn at jeg kommer på radioen nå og er desperat etter å få det til å funke. Det gjør at jeg har en frihet i hodet mitt, sier Jonis.

Hva er det dere gleder dere mest til?

– Kritikk, svarer Jonis kjapt.

– Vi er komikere og har tykk hud. Jeg har trua på at det blir gøy, og så håper jeg at det blir et engasjement rundt det. At publikum vil bli med på moroa. Var ikke det et diplomatisk og bra svar?, spør han Siri spøkefullt.

Hun nikker anerkjennende.

Slik blir hverdagene på P3 i sommer:

Mandag til fredag, 07-10: P3morgen med Christer, Janne Helen, Johanna og Elin.
Mandag til fredag, 10-12: Eirik Havelin
Mandag til torsdag, 12-13: Kvota med Siri Seljeseth og Jonis Josef
Mandag til fredag, 13-15: Christine
Mandag til torsdag, 15-18: P3sommer med Adelina, Henning, Daniel og Steinar.
Mandag til torsdag, 18-19: Tett på norske artister
Mandag til fredag, 19-21: DJ Adiele/Wolfgang
Søndager, 18-20: Singelsommer med Hanne, Kjersti og Adelina.

Filmpolitiet tar ikke ferie: De kan du høre på fredager fra 12-13.

Les også: Ny programlederduo til Verdens Rikeste Land!