Frister det med en ansiktstatovering?

Vi ser på rappere med mer eller mindre vellykkede ansiktstatoveringer.

I anledning Lil Waynes nye plate Tha Carter IV tok vi et lite dypdykk ned i 2011-popkultur-freaktrenden over dem alle: rappere med mer eller mindre vellykkede ansiktstatoveringer.

En svær tatovering midt i trynet er vel en av hjørnesteinene i rekka med klassiske dårlige livsvalg, det mammaen din treffende kaller en «strøket fra testamentet»-fadese.

Vi kan alle le litt av ansiktstatoveringer. ”Tenk hvordan du ser ut når du blir 80 da hihi og lykke til med jobbsøknaden!”. Med mindre du er et medlem av det polynesiske urfolket Maoriene eller er en øretyggende boksegalemann à la Mike Tyson, er det vel strengt tatt ingen grunn til å male permanente ornamenter over hele det lille søte ansiktet ditt.

Angrer du på den tribaltattoo-longsleeven du tok i fylla på Kreta? En langermet genser skjuler effektivt den pinlige tabben. Angrer du bittelitt på den kinesiske dragen som du fikk tatovert over panna? En permanent finnlandshette virker jo derimot som ren tortur.

Men heldigvis er det noen mennesker – eventuelt übermennesker – der ute i det vidstrakte universet, som ikke lever, tenker eller bryr seg om annet enn at de akkurat nå, for øyeblikket, råder over en tilstrekkelig dose med ”balling and shining ”. Hundre gråtende mødre kan ikke stoppe disse unge ghetto-artistene om én Louis Vuitton-tatovering på øyelokket kan bidra til mer av den livsviktige formelen.

Les også: Med blekk på kroppen

Lil Wayne

Vi begynner med godeste Weezy (aka Ther Best Rapper Alive) som tross alt har sluppet nytt album. Først har vi ”sprekken” som går ned fra hårfeste: ‘Headache’ eller ‘Crackhead”? Kanskje Wayne har permanent vondt i hodet eller er over middels glad i fribase-kokain? Du ser det ikke på dette bildet men over høyre øye har han en annen tatovering: ”I am music” i rødt, i anledning artistens evige I Am Music Tour, og også i anledning hans, vel, vannvittige ego. Foruten et lite hjerte, noen stjerner og dråper her og der, har han nederst på høyre kinn Fleur-de-lis-symbolet som vi også finner i New Orleans-emblemet, Mr. Carters hjemby.

Young Carter. Du ser blant annet "sprekken" i panna og tribal-greia ved venstre øye (Foto: Scanpix)
Young Carter. Du ser blant annet "sprekken" i panna og tribal-greia ved venstre øye (Foto: Scanpix)

På hvert øyelokk har den guddommelige ræpperen ”Fear” og ”God”, og ved siden av venstre øye har han en ny tribal-greie, kanskje som hyllets til urfolket navajoene som han name-dropper støtt og stadig med henvisning til sitt lange indianerhår? Ok, nok får være nok. Kunne skrevet et liten ghettoeventyr med utgangspunkt i Weezy F. Babys uttallige ansiktstættiser.

Birdman

Neste mann ut er Cash Money Records CEO Birdman. Det mest iøynefallende er selvsagt de fem store røde stjernene som pappaen til Lil Wayne (adoptert) har fått tatovert på det skallede hodet.

Pappa Birdman (høyre) og sønn Lil Wayne (venstre) forteller ”Jeg er rikere enn deg”-vitser (Foto: Scanpix)
Pappa Birdman (høyre) og sønn Lil Wayne (venstre) forteller ”Jeg er rikere enn deg”-vitser (Foto: Scanpix)

Noen mener at stjernene symboliserer hans hemmelige medlemskap i Illuminati, andre tror Baby Birdman har blitt satanist. Mest sannsynlig er det bare snakk om fem røde stjerner, fordi eh, stjerner er kult? 5 Star Stunna? Et eller annet glupt. Ellers har han en rekke tårer og bloddråper, sistnevnte med henvisning til den kriminelle gjengen Bloods, som herremannen frekventerer.

Gucci Mane

Ansiktstatoveringsprinsen over alle prinser er allikevel Gucci Mane. Denne har dere alle sett flere ganger etterfulgt av nedlatende skjellsord om hvor dum Radric ”Gucci” Davis er som tatoverer en svær krone-is med lyn på kinnet.

Dessverre null offisielle bilder av Gucci med iskremen på kinnet. Her ser du likevel mye ICE (Foto: Scanpix)
Dessverre null offisielle bilder av Gucci med iskremen på kinnet. Her ser du allikevel mye ICE (Foto: Scanpix)

Men kanskje “Burrr”-iskremen heller viser en mann som virkelig tør å hengi livet sitt til mantraet ‘cool as ice’? For det skal de søren meg ha: en permanent ansiktstatovering påminner deg i det minste, hver eneste dag, om at dette er din skjebne, ikke faen om du noen gang kan falle tilbake på den dølle Walmart-jobben nå. Everybody looking, indeed.

Dog greit å nevne at godeste Gucci ble utskrevet fra galehus like før han fikk sin nye iskremtætt. ‘I’m so icy, I’ll make ya say Burrrr’.

Wiz Khalifa

MC Hammer er et godt eksempel på at en $30-millioner karriere plutselig kan rulle ned i rennesteinen kjappere enn du kan si ”Can’t Touch This”.

Små ansiktstatoveringer på Wiz Khalifa under Øyafestivalen 2011 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Små ansiktstatoveringer på Wiz Khalifa under Øyafestivalen 2011 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Foreløpig ser du jo ikke ut som om superstjernen Wiz Khalifa akkurat sliter med dette evinnelige kalt ”livet”, men etter at han nylig fikk sin femte ansiktstatovering, gikk morra hans ut i pressen og ba sønnen om å vennligst roe ned kroppmodifikasjon av sitt gudgitte tryne. Hihi, mammadalt.

Rick Ross

Vi runder av denne herlige kavalkaden (som mest sannsynlig sier mer om popkulturen generelt og tidene vi lever i enn om disse noe forvirrede underholderne) med Maybach Music Group Bawse Ricky Ross. Den rosevindrikkende Rozay, som tjukken også kaller seg, kunne like gjerne tatovert på et par permanente solbriller siden han aldri noen gang blir observert uten.

Mr Rozay med Cazal-tætt under Cazal-briller (Foto: Scanpix)
Mr Rozay med Cazal-tætt under Cazal-briller (Foto: Scanpix)

Nylig gjorde Ricky det nest-beste, han tatoverte logoen til sitt favorittsolbrillemerke, Cazal, rett under venstre øye. For øvrig har mannen bilmerke Maybach tatovert på venstre kinn og, noe som ligner på en liten tå eller tiss, men som egentlig er delstaten Florida, tatovert mellom øyenbrynene. (Plenty med close-ups på tætts i videoen under)

Honourable mentions:

Yung L.A., Nipsey Hussle, Diamond, Tyga, The Game, Soulja Boy…