– Gir en følelse av å klubbe i fornektelse

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire fabelaktige låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Röyksopp og Bård Berg.

Röyksopp + Alison Goldfrapp – «Impossible»

Röyksopp er ute med mer ny musikk. Denne gangen har de med seg den ene halvdelen av London-duoen Goldfrapp – som drar meg rett tilbake til minner om dansing på Hovefestivalen i 2008 til hitten «Ooh La La». Alison Goldfrapp har røpet at vi kommer til å høre mer av hennes luftige vokal på det kommende Röyksopp-prosjektet «Profound Mysteries», som vil være ute i sin helhet i slutten av april.

Tidligere i år slapp Röyksopp det mystiske introsporet «(Nothing But) Ashes…» etterfulgt av den svevende og litt Twin Peaks-aktige «The Ladder», som lekent beveger seg over i et mer gjenkjennelig Röyksopp-univers.

«Impossible» er utgivelsens tredje spor, og dette er lyden av duoen slik mange kjenner dem. Vrengte, skurrete synther. Lag på lag av drivende melodiøse elementer. Og en distinkt beat.

Alison Goldfrapps svale stemme er den perfekte kontrasten til det noe grumsete lydbildet. Samtidig ligger hun så naturlig i miksen at hun mot slutten av låta høres ut som en synth med personlighet.

Röyksopp + Alison Goldfrapp med «Impossible» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Amalie Holt Kleive – «Sier ingenting»

Wow! Her blir jeg dratt med inn i noe som uventet nok var nettopp det jeg trengte.

«Sier ingenting» må ikke forveksles med Kamelens «Si ingenting», men kan helt klart regnes som en like digg banger.

Amalie Holt Kleive beviser at motsetninger tiltrekker hverandre, når et elektronisk danseunivers smelter sammen med en tekst av typen trist.

Komboen gir en følelse av å klubbe i fornektelse – dette blir helt klart låta jeg skal spille om og om igjen resten av februar.

Frida Wattne Lindland
Journalist

Bård Berg + Solå – «To B»

Synes du Röyksopps «Impossible» låter litt for skarp i kantene? Og litt for mye som, vel, moderne Röyksopp? Hvis du liker det mer retro, skal du få et musikalsk tips til.

Denne dagsferske låta er nemlig mer i retning lyden fra klassikeren «Melody AM». Ispedd en dæsj av hiphop «to relax/study to».

«To B» er rett og slett chill-elektronika av den gode gamle skolen. Signert den nye skolen artister her til lands: I 2021 fikk produsent og DJ Bård Berg mye velfortjent ros for plata «Oslo Beats Vol. II», og siddisen Solå sto for noe av årets beste indie-synthpop med debut-EP-en «Feel What I Feel».

To flinke folk møtes, og med ett blir verden et mer avslappende sted.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Pelicat – «Ava»

Om du har sett The Beatles-dokumentaren og har lyst på litt mer, er dette et band å sjekke ut! De har nemlig latt seg inspirere av låtskrivere som George Harrison og Harry Nilsson, noe som skinner gjennom til tider. Over en varm og gitardreven produksjon med et passelig besøk av strykere, blir teksten i «Ava» presentert av vokalist Andreas Kases distinkte stemme, og man begynner så smått å lure: Hvem er denne Ava?

Jo, nå til rosinen i pølsa, eller toppen av kransekaka om du vil: Låten er inspirert av en episode av «Dr. Phil» og handler om hvor langt noen er villig til å gå for oppmerksomhet.

Etter et raskt YouTube-søk på «Ava on Dr. Phil», dukker det blant annet opp en video fra showet. I denne møter vi en dame som har lagt ut et bilde hvor hun sleiker et toalettsete, noe som da resulterte i besøk hos Dr. Phil. Et lite tips til fremtiden der, om du vil (neida).

Jeg vet ikke om det er akkurat denne videoen bandet har latt seg inspirere av, men det kanskje. Jeg er i hvert fall helt sikker på at jeg heller kommer til å søke opp låten «Ava» i spillelistene mine fremover, enn flere «Dr. Phil»-videoer på YouTube.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3