Hitliste-nerden

Øystein Røe Larsen skal lede nye VG-lista topp 20 på P3.

Lørdag 5. februar begynner P3 å sende VG-lista topp 20 som eget program igjen. Tidspunktet er kl 14-16 og programleder er Øystein Røe Larsen, kjent fra P3helg og albumlistaTopp 40.

Og da passer det jo bra at Øysteins musikksmak = hits:

– Hehe. Det er jo nesten litt anti-kred å være hitliste-nerd, men jeg er nok kraftig farget av en oppvekst med Topp 20 som ukas høydepunkt. Jeg har nok blitt en skikkelig hitlisterytter.

Kan du nevne én populærmusikalsk sjanger du er spesielt glad i?

– Skal jeg sette på noen godlåter en fredagskveld er jeg veldig svak for norsk rap. Jeg elsker Karpe Diem, Jaa9 & OnklP og gode, gamle Klovner i Kamp.

LES OGSÅ: Jaa9 og OnklP med eget P3-program!

Tre låter du digger nå for tiden?

1) «Half Split» med Departure fra Trondheim. Knallåt! Bare venter på at den kommer inn på lista.
2) «Snakke litt» med Admiral P. Kleinkul og herlig norsk musikk!
3) «777» med Pony the Pirate. Veit den er litt gammel, men jeg får fortsatt frysninger!

Forandringer for hele musikkbransjen

VG-lista topp 20 var tidligere et eget program på P3, men har i det siste vært en del på én time av Popsalongen på onsdager. Nå blir sendetiden altså utvidet med til to timer.

– Det er kult fordi da rekker jeg å spille flere av låtene, og dessuten tror jeg lørdag ettermiddag er en veldig bra sendetid, sier Øystein.

VG-lista topp 20 - Rådhusplassen 2009. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

VG har bestemt seg for å flytte trykking av VG-lista fra tirsdag til fredag, og norske plateselskap vil nå flytte sin slippdag for plater fra mandag til fredag, skriver VG. Den nye Topp 20-programlederen er positiv til forandringene:

– Jeg liker at helga blir den nye musikkslipp-festen. Det tror jeg passer bra med nordmenns musikkbruk.

Streaming inn på lista?

VG-lista topp 20 er Norges offesielle singelliste og har siden 2005 inkludert salgstall fra iTunes. Det har gjort at lista har vært mer tilpasset dagens situasjon enn albumlista Topp 40, som ikke har inkludert salg fra iTunes før denne uken.

Nå vil flere aktører i norsk musikkbransje at VG-lista også skal ta med streaming fra Spotify og Wimp., noe man har begynt med i Sverige.

– Det er jeg tilhenger av. Det er viktig å få en så riktig som mulig liste, og streaming er jo stadig mer utberedt. Jeg hører selv mest musikk gjennom Wimp, og det kule er jo at IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) i Norge, som lager lista, nå jobber med å få dette til, sier Øystein Røe Larsen.

Her er VG-lista topp 20 for uke 4, 2011, på VGs nettsider.

Bruno Mars topper VG-lista topp 20, uke 4 2011. (Foto: Peter Kramer, AP)