Glemmer aldri: 22.07.11

Se og hør P3s sterkeste minner fra de skjellsettende dagene.

På søndag har det gått ett år siden dagen vi aldri kommer til å glemme. NRK er med og arrangerer minnekonsert på Rådhusplassen i Oslo etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya. Den kan du se på nrk.no.

Søndag er vi med deg i fem direktesendte timer på P3, send inn dine låtønsker og del dine historier her. Vi har også samlet et knippe låter som kan hjelpe deg å holde håpet oppe.

Hør: Håp i musikken

NRK P3 lagde dette bildespillet i august 2011, og denne helga ønsker vi igjen å minnes det forferdelige som skjedde. Teksten under må leses som publisert 20. august 2011, den er uendret.

Det var et angrep rettet mot ungt engasjement, men det engasjerte ungdom over hele landet.

P3s egen minneprotokoll ble fylt med kondolanse i dagene etter tragedien, og mange sendte inn trøstende sms da programleder Rune Håkonsen leide P3-lytterne gjennom spesialsendinger hele helgen.

Se og hør P3s sterkeste minner fra dagene: Klikk på bildet øverst i artikkelen.
Veien videre

– Han tok fra dem livet, men han kan aldri knuse det de brant for og trodde på. AUF lar seg ikke true til taushet, vi skal tilbake på Utøya, sa AUF-leder Eskil Pedersen morgenen etter massakren.

Fredag fikk de pårørende besøke stedet deres kjære mistet livet, og lørdag reiser de overlevende AUF-erne tilbake til Utøya.

Valgkampen har så smått kommet igang, de knuste vinduene i Oslos gater er skiftet ut med nye og rosehavet foran Domkirken har blitt til kompost. Men selv om livet går sakte videre, vil Norge aldri glemme. Og fra uttallige av P3s lyttere og utvidede familie er budskapet klart: Kjærligheten vil seire.

Gjennom disse bildene og lydklippene har vi forsøkt å dele noe av det som sitter sterkest igjen hos oss.

Musikk: Marit Larsen – Vår Beste Dag (tekst av Erik Bye)
Øvrige bidragsytere: Ludvig Løkholm Lewin (reporter)
Øvrige klipp: NRK Nyheter

Hilsen lagt ned i blomsterhavet ved Utøya. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Hilsen lagt ned i blomsterhavet ved Utøya. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Se også:

Bildegalleri:Minnekonsert i Oslo Domkirke
Bildegalleri: Utøya, onsdag 28.juli – Livet går videre
Bildegalleri: Markering i Oslo, 25.juli