Denne uka lanserer Google sin tjeneste Google Play på nettet i en rekke europeiske land (ikke Norge ennå). Søkegiganten tar med dette opp kampen om kundene med tjenester som iTunes.
Med den nye tjenesten, som allerede en stund har fungert i USA, får man muligheten til å lagre opp til 20.000 låter gratis i «skyen».
På samme måte som iTunes Match skanner tjenesten den musikken du allerede har i samlinga, slik at du virtuelt kan lagre dine egne låter hos dem, i tillegg til de du måtte ønske å kjøpe. Foreløpig er den tilgjengelig på nett og for Android-brukere på mobil.
Er ikke fornøyd
Google har også tatt steg for å motarbeide piratkopiering ved å endre søkealgoritmen i sin søkemotor slik at treff på ulovlige fildelingssider får dårligere ranking.
Les også:
Men sjefen for BPI (British Phonographic Industry), Geoff Taylor, sier nå han ikke er fornøyd med hvordan Google blander sine egne interesser med kampen mot piratene.
– Vi synes ikke det er fornuftig av dem på den ene siden å gjøre noe for å støtte artister og deretter, på den annen side, undergrave de samme artistene ved å henvise brukerne til ulovlige sider, sier Taylor til BBC.
– Lang nok tid
BPI-sjefen er tydeligvis misfornøyd med at Google så langt ikke har fått til fullstendig å fjerne lenker til ulovlig materiale i sin søkemotor.
– Vi synes tre måneder burde være lang nok tid til å få dette til å fungere, sier Taylor.
Sami Valkonen er sjef de for internasjonale lisensieringsavtalene til Google Play og sier det nok ikke er fullt så enkelt som Taylor vil ha det til.
– Måten vår søkemotor fungerer er en fullstendig separat algoritme i forhold til hva vi nå gjør med Google Play, forklarer han.
– Vår søkealgoritme er et komplisert «beist» og hvordan den fungerer aner ikke jeg, sier han videre.
– Piratkopiering går av moten
Valkonen og teamet bak Google Play håper deres nye musikktjeneste skal være en sterk konkurrent i markedet for musikk på digitale plattformer og ser lyst på framtida.
– Jeg tror dette er noe som forhåpentligvis vil gjøre at piratkopiering går av moten, fordi dette er så enkelt og fungerer så godt innenfor rammene av loven at det ikke er noe behov for å utfordre dem, sier Valkonen.
Se hvordan Google Play Music fungerer her:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NCmJ-hie0H4?rel=0]