Gulldag med stjernene

Rundtur på NRK, styling og plass blant artistene under showet. Slik hadde vinnerne av gullbilletten det på P3 Gull.

I anledning P3 Gull ble det arrangert en konkurranse der vinneren og tre venner fikk påspandert hotell, reise, styling, raider, og VIP-plass under utdelingen. Det eneste man måtte gjøre for å vinne den lukrative gullbilletten, var å lage lage en kort reklamefilm for showet.

Vinneren ble Andreas Imeland fra Søgne, og han tok med seg kompisene Rikard Severinsen, Lars Erik Eikass og Vegard Tisland. Under kan du lese hvordan kompisgjengen opplevde gulldagen.

Vinnervideoen kan du se her:

Skrevet av gullbillettvinner Andreas Imeland:
Dagen startet klokka 05.00 med frokost, før vi pakket tingene våre og satte oss i bilen. Lars Erik hadde selvfølgelig stilt klokka si feil og våknet av at bilen kom kjørende. Men han tok heldigvis utfordringen på strak arm og vi hadde ingen problemer med å rekke flyet klokka 07.00.

Vel fremme i Oslo ble det taxi rett til NRK der vi fikk en nydelig all-inclusive frokost i kantina, og vi ble bedre kjent med vår eminente guide for hele dagen, Johanna.

Vi fikk en grundig tur rundt i hele NRK-komplekset fra TV-studioene til rekvisitt- og kostymelager, før vi endte opp tilbake på radioavdelingen og fikk hilse på stort og smått i P3-redaksjonen. Og FOR en mottakelse. Alle var så utrolig hyggelige og vi fikk blant annet hilse på Tuva Fellman fra Hallo P3 og Ida Fladen fra Prosjekt Perfekt. Ellers var det ikke så mange kjente fjes på jobb ettersom mange var opptatt med P3 Gull, men vi følte oss likevel som hjemme, da det stort sett er P3 som står på radioen på jobb hver dag.

Det er nok heller ikke til å stikke under stol at et av høydepunktene på rundturen var at vi fikk «låne» studioet som blant annet Radioresepsjonen bruker.

Gullbillettgjengen (Foto: Privat)
Gullbillettgjengen (Foto: Privat)

Vi fikk også T-skjorter fra Radioresepsjonen som vi beundrer på hotellrommet her:

På hotellrommet med nye T-skjorter. (Foto: Privat)
På hotellrommet med nye T-skjorter. (Foto: Privat)

Etter innsjekk på hotellet var det opp til NRK igjen for å bli stylet og sminket, noe vi, som enkle bondegutter, lurte fryktelig på hva innebar, men som viste seg å bare være en veldig enkel prosess med litt «dekkfarge».

Andreas og Rikard ferdig pjusket og pyntet opp. (Foto: Privat)
Andreas og Rikard ferdig pjusket og pyntet opp. (Foto: Privat)

Stylistene mente vi var fine nok på håret, og dermed var vi kjempehappy for at det ikke var noen total makeover, samtidig som det faktisk så veldig greit ut!

Så bar det rett ned til sentrum igjen for en matbit før generalprøven begynte. Det var her vi innså hvor stort og intrikat hele produksjonen var for første gang. I og med at det skulle på TV, var det et virvar av kabler og lys og røyk over alt, men når showet satte i gang funket stort sett det meste som det skulle. Og FOR et show!

Se hele P3 Gull igjen her.

Nå så vi også hvor vi skulle sitte under showet for første gang, og det gjør jo inntrykk når vi blir plassert midt i artist-området og ser dette skiltet på nabobordet:

Kaizers Orchestra var gullbillettvinnernes naboer under showet. (Foto: Privat)
Kaizers Orchestra var gullbillettvinnernes naboer under showet. (Foto: Privat)

Enige om at vi mer en gjerne kunne se showet en gang til senere, ruslet vi bort til hotellet for en kjapp pust i bakken og klesbytte til finstasen. Vi hadde ikke mer tid enn vi trengte, men rakk og ta en rolig pils i hotellbaren før det hele startet. Dette fikk roet nervene betraktelig.

Så var tiden inne! Vi tuslet bort til Sentrum Scene som nå hadde fått en lang kø utenfor. Og det finnes jo knapt en bedre følelse enn å gå inn på den røde løperen, forbi hele køen og inn døra med mange misunnelige blikk i ryggen.

Vel inne ble vi tatt godt imot av radioavdelingen med Ronny Brede Aase, Christine Dancke og Niklas Baarli, og vi fikk sneket oss til et bilde ti minutter før de skulle starte sendingen. Kjempegod stemning!

Gutta fikk hilse på Christine Dancke, Niklas Baarli og Ronny Brede Aase før showet. (Foto: Privat)
Gutta fikk hilse på Christine Dancke, Niklas Baarli og Ronny Brede Aase før showet. (Foto: Privat)

Og nå var showet i gang! Vi var en liten tur innom radioen og pratet litt på lufta også. Det var dødsgøy, og de var utrolig hyggelige!

Så var det i gang på scenen også, og for en prestasjon av P3 og NRK! Stødig og kjempemorsomt levert av Live Nelvik, en dame vi er store fans av alle fire. Underveis fikk jeg også sneket meg til et såkalt stikk, der jeg fikk deilig massasje av både Kaveh, Leo Ajkic, Live og ikke minst Sandra Lyng Haugen!

Se hvordan dét gikk her.

Andreas sammen med Sandra Lyng Haugen. (Foto: Privat)
Andreas sammen med Sandra Lyng Haugen. (Foto: Privat)

Alle artistene var sinnsykt hyggelige. Vi er jo vant til å høre dem på radioen hver dag, og føler på en måte vi kjenner dem, men de aner jo ikke hvem vi er, og fremdeles er de så trivelige og greie. Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra kom bort å spurte pent om hva gullbilletten var, og hvordan jeg hadde vunnet den. Det sitter igjen som et virkelig godt minne!

Rett etter jeg hadde vært på TV og blitt spurt om hvem jeg likte best av de som var der, og svarte Karpe Diem, kom Chirag bort og ga meg en ordentlig klem. Det er artister som passer på fansen sin det. Imponert!

Plutselig var showet over. Alt for fort dessverre. Men kvelden var langt fra over, og vi ble geleidet ut i en buss som tok oss til etterfesten i parkeringskjelleren til NRK.

Vi hadde jo sett for oss at vi ble sittende alene i et hjørne på etterfesten, men neida. Her var folk bare enda mer interessert og «alle» lurte på om vi hadde hatt en fin dag/kveld, noe vi kunne bekrefte med et stort smil. Ting begynte naturlig nok å bli litt blurry utover de sene nattetimer, men vi holdt ut og gav oss ikke før vi ble sendt ut fordi festen var slutt.

Andreas Imeland

Se P3 Gull om igjen her: