Hanne Kolstø gir deg gåsehud

Video: Hanne Kolstø spilte en akustisk versjon av låta “Far ahead” og fortalte om planene for siste del av hennes platetrilogi.

Hanne Kolstø har høsta inn fantastiske kritikker for sitt nye album “Flashback”, i likhet med albumet “Riot Break”, og på torsdag ble  musikkvideoen til låta “Carousel” sluppet. Dama er brennheit – også i utlandet!

Det var fortsatt mørkt ute, ingen folk på Karl Johan og pøsregn utenfor teltet, da P3aksjones første gjest kom på besøk i dagtidlig. Likevel: ingen gretne morratryner!

– Jeg syns det er så deilig å være våken og oppe før det er folk ute, sa Kolstø fornøyd da hun kom.

Carousel

Det er et slags euforisk mørke i hele albumet, fordi jeg var veldig forelska da jeg skrev det.

Først spilte hun “Carousel” på direkten, til programleder Mathias Nylenna sin store begeistring.

– Jeg er veldig svak for den låta, og det gleder meg stort at du vil spille den for oss. 

Hann Kolstø spilte også en nydelig akustisk versjon av låta “Far ahead” fra det nye albumet, og spilte den for første gang på radio.

– Jeg måtte overtale produsenten min til å få med “Far ahead” på albumet. Han var egentlig ferdig, men jeg følte at det var den perfekte avslutninga. Det er et slags euforisk mørke i gjennom hele albumet, fordi jeg var veldig forelska da jeg skrev det. “Far ahead” handler om når du når det punktet der du må slippe noe som egentlig er ganske bra.

Bursdag og innspilling

Kolstø klarte heldigvis å overtale produsenten sin, og live-framføringa av “Far ahead” ga hele P3-teltet gåsehud. Inspillinga av låten som du kan høre på albumet, er gjort i bursdagen til Hanne Kolstø.

– Jeg feiret bursdagen min og fikk med meg ti av mine beste venner til å kore. Det er rett og slett live fra bursdagen min.

Ikke nok med at dama er en glimrende liveartist og ser superbra ut tidlig på morran – hun har støtta Amnesty sin kamp for menneskerettigheter i minst 10 år.

Om Amnesty

Det er viktig at vi ikke duller oss inn i trygge Norge, og ikke ser andre rundt oss.

– Jeg har vært medlem av Amnesty så lenge jeg kan huske. Det må være minst 10 år siden jeg gikk på gata, møtte noen fra Amnesty og meldte meg inn. Jeg syns de gjør en fantastisk jobb, sa Kolstø.

Hun ga kudos til programlederne i P3aksjonen for at de har satt av så mange timer til å støtte en viktig sak.

– Det er viktig at vi ikke duller oss inn i trygge Norge, og ikke ser andre rundt oss. 

Trilogi

Nå jobber Hanne Kolstø med neste album til det som blir en trilogi. Hun kommer til å holde seg til coverbilder av kunstneren Erik Pirholt, og til sin faste musikkvideo-regissør Fred Arne Wergeland.

Nå har jeg med meg Super 8-kamera overalt.

– Nå har jeg med meg et Super 8-kamera overalt. Det er meninga at det skal gjenspeile seg at det er en trilogi også i musikkvideoene. Den første videoen er fra Kristiansand, den andre er fra Norge, og den siste skal være fra ut i verden. Derfor har både jeg og Wergeland med oss kamera over alt hvor vi reiser om dagen. 

På albumet “Riot Break” har Erik Pirholt malt Kolstø med en blåveis i trynet, og på “Flashback” sager hun over den ene arma si. Hva blir det neste?

– Det vil jeg ikke si enda, men det blir noe enda drøyere, sier Kolstø lurt.

Blåveis og saging

Det var hun som gikk til Pirholt og ba han male henne med en en blåveis rundt øyet til første del av trilogien. Etter det har han fått fritt spillerom.

– Jeg ville på en måte vise at man blir merka på godt og vondt av det som skjer. Jeg har en blåveis, men jeg ser sterk ut. Coveret til “Flashback” er mer Pirholt. Jeg kjenner meg veldig igjen i det han gjør.

Jeg holder meg i samme univers, men det blir litt mer ensomt og litt mer rocka.

Hva inspirerer deg til siste bit av trilogien?

– Nye casiosynther. Det kan være en bra kick-off på en ny låt. Jeg er allerede godt i gang med albumet, og jeg tror det blir mer ensomt enn de to første. Jeg holder meg i samme univers, men det blir litt mer ensomt og litt mer rocka.

Ut av skapet

Det er så mange som tror jeg er lesbisk eller bifil.

Kolstø tenkte seg lenge om før hun fant ut hva hun ville komme ut av P3s hemmelighetsskap med.

– Jeg er liksom så ute av skapet fra før av. Jeg er ikke redd for å dele teite ting jeg gjør, eller flaue valg jeg har gjort. Men jeg tror det er på tide at jeg kommer ut av skapet med at jeg er hetero. Det er så mange som tror jeg er lesbisk eller bifil.

Hun fortalte at hun blant annet har hatt en kompis i mange mange år, som alltid har trodd at hun har vært lesbisk.

– Hver gang jeg skulle fortelle han en hemmelighet, helt siden jeg var 16 år, så har han venta på at jeg skal fortelle at jeg er lesbisk.

Neste stopp for Hanne Kolstø i utlandet er Iceland Airwaves, men hun spiller i Oslo på mandag og på Insomniafestivalen i Tromsø før den tid.

Les også: Blood Command kommer ut av skapet!

Les også: RR ut av skapet