– Har dere øvd mye?

Få med deg eksklusive opptak fra da Lemaitre, OnklP & De Fjerne Slektningene, Christopher og Julie Bergan spilte hos Christine på Youngstorget.

Midt i hjertet av hovedstaden har Christine og hennes redaksjon satt opp et finfint studio for å geleide deg gjennom vinterfestivalen by:Larm med god livemusikk. På onsdag ble det sparket i gang med en heftig lineup: Elektroduoen Lemaitre, OnklP & De Fjerne Slektningene, danske Christopher sammen med gullstrupen Julie Bergan opptrådde på Youngstorget med både egne sanger og coverversjoner.

Les: Bli med Christine på by:Larm! | Hør sendingen her

Fra USA til Oslo

– Dere kommer rett fra Los Angeles. Sist jeg snakket med dere så var dere på vei til å flytte, så nå er jeg nysgjerrig på hvordan livet i L.A. er, sier Christine til de tidligere Urørtfinalistene Lemaitre, som består av Ketil Jansen and Ulrik Denizou Lund.

– Det er ganske digg. Det er et sykt kult miljø der, og det ble bedre enn det vi tenkte det skulle være, forklarer karene som ga ut EPen Relativity 3 i fjor.

– Norsk, elektronisk musikk er populært i Amerika om dagen. Har dere truffet på noen av de andre nordmennene som holder til der borte?

– Vi har ikke truffet på så mange innenfor elektronika, men vi har møtt Truls og Kaveh. Det er mange nordmenn der, og det er digg at vi ikke er de eneste i L.A., sier Lemaitre som forteller at de har brukt mye tid i studio etter at de fløy over Atlanterhavet.

De forteller også de holder på å finpusse og avslutte den ny EPen før arbeidet med albumet blir satt i gang. De håper på å samarbeide med andre artister i Los Angeles som eventuelt blir å høre på den forestående fullengderen.

Hør Lemaitre fremføre coverversjonen av R. Kellys «Ignition»:

Lemaitre spilte også sin egen «Cut to Black» i teltet på Youngstorget:

Utvidet familie

Foruten rapveteran OnklP, finner man produsent og gitarist Johan Larsson, trommeslager Tommy Manboy (Turbonegro), bassist/vokalist Knut Oscar Nymo, gitarist/vokalist Åsmund Lande (Oslo Ess) og keyboardist Simen Stensland, i konstellasjonen OnklP & De Fjerne Slektningene.

– Nå skal dere vise dere fram for musikkbransjen og folk for øvrig med det nye prosjektet. Har dere øvd mye?

– Ja, ass. Vi er på turné med OnklP og de fjerne slektningene og Oslo Ess sammen. Men det føles som den første konserten i dag, siden det er bare oss, sier karene i konstellasjonen.

Programleder Christine sier til rapperen at han har jo hengt med disse gutta tidligere. – Du er en Oslo Ess-hangaround?

– Jaja, jeg er en prospect. Disse er min utvida familie, så det er bare naturlig å gjøre det her, svarer han.

Hør OnklP & De Fjerne Slektningene spille singelen «Panderosa»:

Attpåtil covret de reggae- og dancehallgeneralen Admiral Ps «2by2».

Bandet forklarer at valget av sporet passet bra til Påls (OnklP) rappesynging. – Og da får dere oppfylt deres indre ønske om å spille dancehall? – Ja, det er fantastisk, svarer rockekarene muntert.

Norsk/dansk-duett på scenen

Danske Christophers karriere skjøt fart da han covret Robyns «Call Your Girlfriend» sensommeren 2011. Sporet, som nærmer seg 2 millioner visninger i skrivende stund, ble en stor hit på YouTube. Deretter slapp han singelen «Against the Odds», og nå er han aktuell med sangen «Crazy».

– Du har med deg et tv-team? undrer Christine.

– Ja, de lager en dokumentar om meg i Danmark, nå i etterkant at karrieren min ekskloderte.

– Får de lov til å være med på alt?

– Ja, de er med overalt. Til og med når jeg er på badet, så det er helt perfekt, svarer pophåpet som bekrefter at det har vært mye oppmerksomhet fra jentene siden han fikk oppmerksomhet for musikken.

Hør Christopher fremføre singelen «Crazy»:

Julie Bergan besøkte Christine på selveste Valentindagen (14. februar) og spilte en akustisk versjon av singelen «Younger» og en coverversjon av Rihanna.

Under oppholdet ble det klart at Julie har en liten crush på den danske artisten, og dermed ble hjulene satt i gang for å stelle i stand en opptreden med de to unge sangerne på by:Larm.

Det var Christopher som valgte ut hvilken låt de skulle covre: John Mayer og Katy Perrys «Who You Love». Dermed var det duket for en norsk/dansk-duett:

Hør Christopher og Julie Bergan covre «Who You Love»: