Heier på seg selv

Se bildene og les kommentarene fra den røde løperen her!

Les også: Alt fra Spellemannprisen her!


Bertine Zetlitz gledet seg stort til å være med på musikkens festkveld i Stavanger. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Bertine Zetlitz

– Jeg synes Spellemannprisutdelingen er veldig stas. Det er gøy at vi har et arrangement som det fremdeles er litt spenning rundt, og de nominerte er veldig forventningsfulle.

Gabrielle heier på den som er fattigst i sin egen kategori, Årets nykommer. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Gabrielle, nominert til Årets nykommer

– Jeg forventer et veldig bra show i kveld. Forventninger er roten til all drit, føler jeg, så jeg håper den som vinner i min kategori er den som er fattigst.

Truls på rød løper før Spellemannprisutdelingen. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Truls

– Jeg skal bare gjøre jobben min i kveld, og så håper jeg at festen blir hyggelig. Låta «Out of Yourself» har jeg spilt med Yousef før, men ikke for offentligheten. Jeg håper at de som har jobba hardest vinner i kveld.

Jarle Bernhoft med kona  Lisa Bernhoft-Sjødin på den røde løperen. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Jarle Bernhoft

– Siden vi er i Stavanger for første gang, blir det slått på stortromma. Jeg har høye forventninger til underholdning og takketaler i kveld. Jeg er en sucker for folk på hjemmebane og er spent på å om det skjer noe for Kaizers Orchestra i kveld. Siden jeg skal levere ut en pris, er jeg også nervøs på vegne av meg selv. Fortidens blemmer er studert, og jeg skal unngå å si at juryen har skrevet masse piss.

Eva & The Heartmaker gledet seg veldig til å spille i Konserthuset på Spellemann. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Eva & The Heartmaker

– Det er ufattelig stas at Spellemannprisen er i Stavanger, dette konserthuset er helt «mindblowing». Med to scener får vi også helt nye muligheter under showet, det minner litt om P3gull- en prisutdeling som er det kuleste på TV i Sverige. Vi skal ha laser på scenen når vi spiller i kveld, og jeg ble helt paff da jeg så salen. Alle får gjøre sin greie på scenen i dag, det er veldig kult. Vi gleder oss veldig til å spille, og så heier vi på Kaizers. Det er deres tur til å vinne i kveld.

Admiral P gledet seg stort over sin egen nominasjon i kategorien Årets hit. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Admiral P, nominert til Årets hit

– Jeg har aldri vært her før, og kun sett Spellemannprisen på TV. Jeg håper det blir koselig, og gleder meg til resten av kvelden. For meg holder det å være nominert, det er jeg veldig takknemlig for. At jeg skulle nå så langt hadde jeg ikke trodd, og jeg er glad for at musikken min når ut. I kveld heier jeg på meg selv.

Donkeyboy var nominerte i kategorien Årets Hit. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Donkeyboy, nominert til Årets hit

– Vi tror ikke at vi kommer til å vinne i kveld, men festen blir som alltid bra. I kveld skal vi kose oss, det er moro å være nominert til Spellemann, det setter vi pris på. Vi liker alle låtene i vår kategori, men kjenner gutta i Sirkus Eliassen best.

LidoLido vant prisen for Årets nykommer under Spellemannprisen. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Lido Lido, nominert til Årets nykommer

-I fjor var jeg på festen og det var veldig hyggelig. Jeg har ganske lave forventninger til å vinne pris selv i kveld. Det ble laget mye fin musikk i fjor, og jeg er glad for å bli påtenkt i den sammenhengen. Jeg heier på Kaizers i kveld, det hadde vært kjekt å se dem bli Årets Spellemann. Som regel er det de rette som vinner.

Les også:Heier på de ferske

Hanne Kolstø er nominert i kategorien Pop under Spellemannprisen i kveld. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Hanne Kolstø, nominert i kategorien Pop

– For å dra en klisjé, så håper jeg kvelden blir veldig bra. Jeg forventer en god fest og masse dansing, kanskje vi må kle av oss litt til og med. Så blir det vel nach på hotellrommet, for minibaren er i hvert fall full. Det er mange sterke artister i min kategori, og det er en ære å være nominert. Det hadde gledet meg stort å vinne. I kveld heier jeg på alle. I min kategori tror jeg Susanne Sundfør stikker av med prisen.

Mikhael Paskalev sammen med artist Thea &The Wild som korer for han på Spellemannprisen i kveld. Paskalev er nominert i kategorien Årets musikkvideo. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Mikhael Paskalev, nominert til Årets musikkvideo

– Først og fremst skal jeg ha det gøy i kveld, og så hadde det selvfølgelig vært kjekt å vinne pris. For meg et det utrolig gjevt å få spille på scenen i kveld, det gjør at jeg føler meg ekstra seriøs. Det gir mersmak og dårlig smak i munnen samtidig, den dårlige smaken er at jeg føler at jeg vokser opp. I kveld heier jeg litt på meg selv, det er helt rått å være nominert.

Kaizers Orchestra på den røde løperen. De er nominert i kategorien Årets musikkvideo. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Jan Ove Ottesen/Kaizers Orchestra, nominert til Årets musikkvideo

– Jeg forventer et knakende bra show. Det er et stort og bra konserthus vi er i, og jeg tror vi får bra opptredener i kveld. Det blir kjekt å se alle de gode artistene spille, og så blir festen alltid bra. I kveld er jeg jo også så heldig at jeg bare kan rusle hjem til meg selv når jeg er ferdig her.

– Det er mange som heier på dere i kveld. Hva tenker du om muligheten for å vinne Årets Spellemann?
– I fjor var det likt og da vant Jarle Bernhoft. En sånn pris kan ikke tas for gitt. Ellers heier jeg mest på Tønes i kveld, vi går langt tilbake og har hatt hver våre parallelle karriérer.

Les også:Spellemannskandaler gjennom tidene

Magdi og Chirag fra Karpe Diem matchet hverandre på den røde løperen. I kveld er de nominert til priser i kategoriene Tekstforfatter, Pop, og Årets musikkvideo. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Karpe Diem, nominert til årets pop-plate, tekstforfatter og Årets musikkvideo

– Vi har ikke planlagt antrekkene våre sammen, men vi ser jo helt rå ut. I 2006 hadde jeg med meg mamma og søstra mi på Spellemann, og jeg hadde tatt på meg de fineste klærne mine. Jeg var helt sikker på at jeg skulle vinne pris for debutalbumet vårt, og gjorde meg klar til å gå opp for å ta i mot pris da den ble lest opp. Verden min falt sammen da vi ikke vant. Vi har lært oss å håpe på mye, og ikke forvente. Nå har vi opplevd å både tape og vinne, som konserten i Spektrum- den var over all forventning. I kveld heier vi på Karpe Diem, hvis det er lov. Og så gleder vi oss til å se Truls og Maria Mena spille. Mange av artistene som spiller her i kveld har bidratt på skiva vår, så det blir gøy å se de på scenen.

– Verden min falt sammen da vi ikke vant

Les også:Karpe Diem kan vinne mest
Les også: 2012s beste norske plater