Steenstrup om russetiden

Ble sparket ned av tre blåruss mens hun tisset i skogen.

Henriette Steenstrup er en av grunnene til at Torsdag kveld fra Nydalen har løftet seg fra det som var en under middels god første sesong, og nå fremstår som mer helstøpt og funnet en form som fungerer.

Hun dukket først opp på TV-skjermen i  barneprogrammet Kykkelikokos på NRK, men ble ikke ordentlig kjent og allemannseie før TV2-serien ”En god nummer to”, hvor hun selv sto for idé og spilte hovedrollen.

Russefakta fra frøken Steenstrup

Når og hvor?
– Foss videregående, russ ’93.

Hvilken farge?
– Rød.

Russenavn?
– Henri. Det var vel i grunn navnet mitt og, på den tida.

Russemotto?
– Sjølråderett over egne jur. Det var en litt intern greie mellom meg og bestisen min i klassen, Ida. Selvfølgelig med en politisk undertone, men spesielt artig var det vel ikke

Basketak på russetreff

Henriette gikk på musikklinjen på Foss videregående skole, og ingen fra den klassen var på noen russebuss. Dette var dog ikke noe hinder i å ta turen på russetreff på Tryvann. Uheldigvis var ikke den opplevelsen den beste.

– En i klassen ble kjørt til Lier og banka opp, mens jeg ble sparka ned av noen blåruss. En tredje ble tvangsforet med øl, så det var ikke så veldig vellykket, forteller hun.

Selv om noen vil hevde at russefeiringen nå er hakket verre med paintballattentater og villmannskjøring i Oslo sentrum, utkledd som terrorister og med våpenreplikaer, kan man trygt hevde at det ikke kun var stas på russetreff i 1993.

– Etter å ha blitt sparket ned av tre blåruss mens man tisset i skogen handlet det vel mest om å komme seg hjem, sier hun.

Henriette Steenstrup og "En god nummer to"-gjengen vant for beste forestilling, TV/film, på Komiprisen 2009 (Foto: SCANPIX)

Arvegods og prippen kjæreste

Når spørsmålet om det beste russeminnet kommer er svaret russefrokosten på 17. Mai, selveste nasjonaldagen. Noe som ikke er rart da hun allerede har fortalt om nedsparking og bortføring til Lier. Heller ikke rart når svaret på hvor mange hun hadde sex med var “Ingen, jeg hadde kjæreste”.

Og selv om Henriette, hyggelig som hun er, ikke mener det er store forskjeller på russen i dag og russen den gang, er det ingen tvil om at det er få russ i 2010 som ordner seg russeklær på samme måte som Steenstrup.

– Arva russedressen til søsteren min, som var litt mer lakserød enn de andres, men ellers helt topp, sier hun.

Årets Russ 2010 og andre kjendisruss

Få også med deg Charter-Svein, Paradise-Stian og Oslorussen Thea konkurrere om hvem som blir årets russ. Hvem avgjør hvilke av de tre som går av med seieren? Jo, det er nettopp deg! Så se og stem!

Knute 1: Seksualundervisning i en 1.klasse

Knute 2: Kline med en lærer

Les også om andre kjendiser som gir oss et lite innblikk i deres russetid.

Tore Sagen om russetiden

Steinar Sagen om russetiden

Ingrid Bolsø Berdal om russetiden