Steinar Sagen om russetiden

– 24 øl på seks timer. Aldri igjen!

Steinar Sagen er om dagen fanget i Rockefellertåka. Sammen med lillebror Tore, og medresepsjonist Bjarte, legger de siste hånd på forberedelsene til det som vil være årets raffeste happening hva liveshows angår. Sammen med KORK skal de blåse dørene av bygget og få tapetet til å krølle seg. Men snill som han er tok han seg tid til å snakke litt om da han var russ for 15 år siden.

Faktaboks om Russe-Steinar:

Når og hvor?

– 1995, på Nordstrand VGS

Farge?

– Rød

Russenavn?

– Ringnes Herre

Russemotto?

– Hvis du ikke veit hvem jeg er, fortjener du ikke vite det heller

Snylteruss?

Selv om storebror Sagen ikke kom seg ut av Oslo i løpet av russetiden ble den noen turer til Tryvann sammen med medrussen. Han lot heller ikke det faktum at han ikke var på noen russebuss ødelegge for festmulighetene langs gatene i Tigerstaden.

– Jeg snylta meg inn på en buss fra Lambertseter, Buddisatva tror jeg den het, fortelle han oss.

Selv om bussen ikke var hans egen brukte han heldigvis egne penger for å finansiere kalaset. Ti dager med drikking resulterte i at Steinar Sagen var 12 000 kroner fattigere da kalenderen viste 18. Mai. Noe som ikke er utrolig når han forteller at den beste festen var på en parkeringsplass på Ingierstrand- for der må man nesten ha drukket seg sveiseblind for å ha det gøy!

Flere korker enn knuter

– Tok et par knuter, men hadde flere korker enn knuter for å si det på den eplekjekke måten, sier han med et smil.

Noen av de nevnte korkene kom etter at Steinar prøvde på, og fullførte, en russknute han tror er forbudt i dag. En russeknute han beskriver som sitt beste og verste russeminne.

– 24 øl på seks timer. Aldri igjen!

Og de som har fått med seg lillebror Tore sine russeerindringer vil se at der Tore feiget etter halvparten klarte Steinar å drikke alle 24.

Det er dog noen likheter mellom russetiden til brødrene Sagen, og det er at det skortet veldig på dame- og klinefronten. Heldigvis for Steinar kan han skilte med en klineepisode, hvorpå Tore ikke kan skilte med noen.

Antiruss positiv til årets russ

– Jeg var nok i bunn og grunn litt antiruss, for jeg så allerede da at det er en ganske krampeaktig feiring av 12 års skolegang, sier han.

Når samtalen dreier inn på forskjellene mellom russen da og russen nå, selv om det bare er knappe 15 år siden Steinar snyltet seg inn på bussen Buddisatva, avslutter han samtalen vår med følgenede ord og oppfølging:

– De er gærnere nå, og bruker alt for mye penger, men så begynner jeg jo å bli en eldre mann. Kjør på!

Les også: Tore Sagen om russetiden

Les også: Årets Partyruss 2010