RR i kveld!

Følg Radioresepsjonens show på stream.

I dag, mandag 3. mai, stiller tre menn kledd i kjole og hvitt seg på scenen på Rockefeller for å gjøre noe et norsk publikum aldri før har sett.

Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim skal fremføre jinglene fra Radioresepsjonen – backet av ingen ringere enn Kringkastingsorkesteret – KORK.

Showet arrangeres for å markere Radioresepsjonens overgang fra radio- til TV-verdenen, og ble utsolgt på to timer.

Også ekstrashowet, som går av stabelen 10. mai, er utsolgt. Det tok bare 15 minutter.

Følg RR på stream

Om du er en av mange som ikke bor i Oslo, eller ikke fikk billett, har du nå sjansen til å følge showet live på P3.no.

– Vi var ikke klar over at det kom til å bli så ekstremt populært, og hadde vi visst det ville vi satt opp showet på et større sted. Pågangen etter billetter har vært enorm, så i Public Service-ånd ønsker vi å gi noe tilbake til alle de fantastiske lytterne som har fulgt Radioresepsjonen i mange år, men ikke fikk billett, sier Redaksjonssjef for Radioresepsjonen, Vilde Batzer.

Fra klokka ni om kvelden i dag kringkaster vi hele moroa – og kan garantere et supertight kringkastingsorkester og dønn stilige resepsjonister i smoking.

Kembokult samarbeid

Ideen om å kombinere to av NRKs stoltheter på denne måten, har som mange andre gode (og en del mindre gode) idéer, sitt utspring i de sene timer.

Bjarte traff  sjefen for KORK på byen,  og de begynte å skravle om at det hadde vært gøy å gjøre noe sammen. Det ble godt mottatt av Sagen-brødrene.

– Bjarte fortalte oss om møtet med KORK-sjefen, og vi ble enige om at det hadde vært kembokult å spille jinglene våre med dem, forklarer Tore.

Radioresepsjonen spiller sine jingler med KORK (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Radioresepsjonen spiller sine jingler med KORK (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Nyskapende

Tore bedyrer at publikum på Rockefeller, og de som følger streamen på P3.no, får se noe de aldri har vært ute for tidligere.

– Det blir en helt ny type opplevelse.

– En slags fusjon av en klassisk konsert og et tøysete radioprogram, skyter Bjarte inn.

Resepsjonistene har tidligere gått hardt ut og sagt at fokus under showet kun skal være på programmets jingler. Nå innrømmer de at det også vil bli tid for litt RR-humor mellom slagene.

– Vi kommer nok til å fjase litt mellom numrene,  men det er jinglespillingen som er selve showet.

RR on ice?

Som sagt ble billettene til mandagens show ble solgt ut på to timer. Ekstraforestillingen, som går en uke etter, ble solgt ut på 15 minutter.

På spørsmål om hvor mange show de tror de kunne solgt ut, svarer Bjarte ydmykt.

– Jeg  ble mildt sagt overrasket da show nummer to ble utsolgt så kjapt. Jeg tror det er riktig at vi gir oss etter to show; på topp.

Men det skader jo ikke å leke med tanken på videre show-potensiale. Tore drømmer spesielt om to nye konsept.

– Vi har jo hatt suksess med å oversette ting til engelsk tidligere, så dersom vi får oversatt jinglene kunne vi prøvd oss på Broadway neste år – og kanskje satt opp et RR on Ice-show med kattekostymer i Oslo Spektrum senere.

Se Radioresepsjonens «English Interwiev» her: