Hjernevask

Wolf Gang er inne i sin tjuende uke på P3s B-liste. Det er ikke tilfeldig.

In the city where I’m from. Lions in cages just for fun. But you will passé around your cage, and wait for night to come.

Høres teksten kjent ut? Låten heter “Lions In Cages”, og er laget av Max McElligot, også kjent under artistnavnet Wolf Gang. Hører du på P3? Da har du garantert denne låten i løpet av de siste tjue ukene. Ja, tjue!

Har du ikke hørt om denne Wolf Gang før? Fortvil ikke. Det er noe de færreste har.

Max er britisk, og har fortsatt tilgode å gi ut debutplate. Navnet er ikke direkte inspirert av Wolfgang Amadeus Mozart, men klassisk musikk er noe han brenner for, og lyden av piano er noe av det vakreste han vet.

Radio-hitten “Lions In Cages” handler om møtet med visse typer mennesker i London, som Max møtte etter at han flyttet til fra en liten skotsk landsby og inn til storbyen.

Lengstlevende

“Lions In Cages” har vært B-listet lenger enn både Håkan Hellströms “River En Vacker Dröm” (15) og Kanye West med “All Of The Lights” (14), noe som gjør den til den lengstlevende listede låten på P3 akkurat nå.

Så hva er det med denne låten som har fått musikksjefene til å legge sin elsk på den?

Musikkprodusentene har lagt sin elsk på britiske Wolf Gang. (Foto: NRK P3)
Musikkprodusentene har lagt sin elsk på britiske Wolf Gang. (Foto: NRK P3)

Umiddelbar kjærlighet

– Det er vanskelig å sette ord på hva det er med den som fanger oss, men det er en veldig fin poplåt som passer godt inn på P3, forteller musikkprodusent Marie Komissar.

Hun avslører at musikkprodusentene lenge hadde hatt et godt øye til den britiske ulvegutten, men at hans første singel “Back To Back” ikke fenget dem nok til å liste den. Da musikksjefen i P3, Mats Borch Bugge, møtte opp på møte med “Lions In Cages” var det derimot umiddelbar kjærlighet. Låten gikk rett inn på B-listen, og der har den holdt seg.

– Jeg tror det har blitt liggende såpass lenge fordi den ikke er spesielt slitt. Det er bare vi som spiller den, forteller Marie. Wolf Gang er en artist vi har stor tro på, og vi gleder oss til å se hva han kommer med i fremtiden, fortsetter musikkprodusenten.

Les: Listemakerne

Wolf Gang har hjernevasket det norske folk. (Promofoto: facebook)
Wolf Gang har hjernevasket det norske folk. (Promofoto: facebook)

Hjernevask

Fra Wolf Gang sin side er det derimot ingen tilfeldighet at P3s musikkprodusenter har fått dilla på “Lions In Cages”. Om vi skal tro han selv, er det hele nøye planlagt.

– Om du hører veldig godt etter, så kan du høre at i bakgrunnen at jeg synger baklengs på norsk. Jeg forteller alle at de må like sangen. At dere nordmenn liker den er rett og slett ett hjernevask-prosjekt som tydeligvis har funket, forklarer Max.

At singelen blir spilt to-tre ganger daglig på norsk radio synes han er fantastisk.

– Det er awesome! Jeg hadde aldri forventet at singelen ville bli så mye spilt der, forteller han, og legger til at han har hørt mye bra om den norske festivalsommeren, og at han håper på norsk sommer i nærmeste fremtid.

Vil du vite hva som blir spilt mest på P3? Sjekk ut P3s A-B-C-lister her!