Hoveslaget 2012

Grip sjansen til å bli en del av landets musikalske fremtid.

Det nye året byr på mye spennende både for artister og publikum. I god tradisjon samarbeider P3 også i år med Hovefestivalen og lokale arrangører om å finne landets musikalske fremtid. I en konkurranse med nytt, fengende navn, har du nå sjansen til å kjempe om en spillejobb på Hovefestivalen 2012.

– Hoveslaget er en ypperlig mulighet for å få vist seg fram for et stort publikum og den seriøse delen av musikkbransjen. I forhold til diverse konkurranser på TV er Hoveslaget for artister som mener alvor og ikke bare ønsker seg 15 minutters berømmelse, sier Gaute Drevdal, presseansvarlig for Hovefestivalen.

Artistdrøm?

Har du en drøm om å stå på en festivalscene foran et stort publikum en vakker sommerkveld? Konkurransen gikk tidligere under navnet ”band battle” og har artister som Honningbarna og Lemâitre på listen over artister. Sørlandsperlen er det store målet og konsertarrangør for scenegulvet du får stå på som vinner av Hoveslaget.

– Vi har i flere år samarbeidet med Hove for å lete etter nye, spennende band, og det har vært fantastisk spennende. Hoveslaget er en helt unik mulighet for nye band som vil vise seg frem, først i de store byene og deretter på en av Norges største festivaler, sier Mari Garås Monsson, programleder for Urørt.

Publikummer foran P3-scenen på Hovefestivalen i fjor (foto: Lars H. Andersen, NRK P3)

Musikkslag

I løpet av våren skal det holdes slag i åtte norske byer. Du har nå muligheten til å få vist frem både deg selv og musikken din for en profesjonell jury og en publikumsmasse av feststemte, engasjerte festivalmennesker. En liten håndfull artister fra hver by plukkes ut til å spille på Hoves P3-scene. Tidligere slagseirende har rykket opp til festivalens hovedprogram og er i god Urørt-tradisjon noen av landets mest spennende band. Påmeldingen stenger 1. februar.

Dråpe på P3-scenen i fjor (foto: Lars H. Andersen, NRK P3)

Påmeldingsoppskrift:
1. Send en link til din eller bandets artistprofil på Urørt (bli med i Urørt her). Musikken må være fra enten 2011 eller 2012.
2. Skriv hvilken by/sted du/dere kommer fra og hvilket sted du/dere kan tenke dere å kjempe.

3. Skriv fullt navn og mailadresse til en kontaktperson vi kan prate med.

4. Send mail til hoveslaget@hoverepublic.no

Slagstedene er allerede klare:
Arendal – 24.februar
Sted: Karma. I samarbeid med Rytmisk Fabrikk og Arendal Rockeklubb.
Kristiansand – 8. mars
Sted: På Hjørnet. I samarbeid med Trash Pop.
Stavanger – 9. mars
Sted: Grotten/Folken. I samarbeid med Studentersamfunnet i Stavanger.
Bergen – 10. mars
Sted: Kvarteret. I samarbeid med Bergen Realistforening.
Bodø – 15. mars
Sted: Sinus. I samarbeid med Decent Booking.
Trondheim – 23. mars
Sted: Klubben/Samfundet. I samarbeid med Studentersamfundet i Trondheim.
Fredrikstad – 24. mars
Sted: Verdenspeilet. I samarbeid med Månefestivalen.

– Nivået på bandene som melder seg på har vært skyhøyt og det er hard kamp i hver by før en vinner plukkes ut og sendes til Hove. Min oppfordring til alle band er klar: meld dere på, sier Mari.