Hudkreft: – Fulle av piss og eddik

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Hudkreft og Pumba.

Pumba – «Tripper»

Få ting matcher den umiddelbare følelsen du får av en god låt, hæ? Spesielt når det er en artist du har holdt høyt i over et tiår. Rapper Pumba byr på nettopp dette på «Tripper», som handler om knuter på tråden i et forhold som er på mellomdistanse.

Vi har ikke fått mye musikk fra Holmlia-artisten de siste årene, men her viser han at flyten er like stabil som før, og ikke minst flekser han produsentmusklene på denne vibbete hiphop-låten. Ryktet på internett sier at «Tripper» er første låt ut fra en rekke kommende utgivelser. Bravo!

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Hudkreft – «President Raprock!»

Hudkreft spiller skranglete og gøy norsk pønkrock med tekster om viktige ting, fulle av piss og eddik, men også en sunn dose humor.

Bandet har tidligere gitt ut låter om fraværsgrense, kjipe menn, abortmotstand og kapitalismen, kort sagt «alt som er irriterende og verdt å skrike om».

Denne gangen er det amerikanske politikere som får gjennomgå: «Biden og Trump blir stemplet som vaskeekte nevemagneter», som bandet skriver på Facebook.

«President Raprock!» er andre singel fra Hudkrefts kommende debutalbum «Nevemagnet» som slippes 17. september. Jeg gleder meg!

Morten Skogly
Journalist

Fagernes Yacht Klubb – «Gotta Go Back»

Retro-synth. Karer med falsett og kvinnelige korister i lett soul-modus. En ufarlig gitarsolo krydret med blåsere. Dette her er faktisk den frekkeste gjenopplivingen av smud, posh og blankpolert 70-tallsmusikk siden Bruno Mars og Anderson .Paak slapp den herlige hiten «Leave the Door Open» tidligere i år.

Skjønt var de to amerikanerne innstilt på å gjenopplive overstadig flørtete, dyrt produsert 70-talls-r&b, mens vestlandsgjengen Fagernes Yacht Klubb isteden går mer i retning Steely Dan-sounden fra samme tiår.

Det er også unektelig noe Toto-aktig over «Gotta go back». Om du er en av de som har gaulet med til «Africa» på sene kvelder i sommer, i ring rundt en liten bluetooth-høyttaler i parken, får du nå med andre ord solid påfyll. Snekret sammen i 2021, i Norge. Trykk play og nyt de siste restene av sommer!

Ingjerd Østrem Omland, medlem av Fagernes Yacht Klubb, er også ansatt i NRK P3.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Devol – «Get me out»

Om du trenger en ny låt i festlisten har Devol ordnet det for deg denne helgen! 

Beaten og drivet i refrenget kombinert med vokalmelodien på toppen fungerer perfekt. DJ-en og produsenten som dukket opp på Urørt har fått med seg Alfakrøll og Emél på denne her, og sammen har de kokt sammen en låt som gir et skikkelig kick.

Jeg blir ikke overrasket om det kommer noe mer klubbvennlig fra disse her, noe jeg så klart håper på, for «Get me out» får meg bare til å få lyst til å høre mer!

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Cece Evelyn – «When August Leaves»

«When August Leaves» er en kombinasjon av sommer og høst i én sang. Med andre ord passer den både til en regnværsdag og til fine solnedganger. Jeg får litt Taylor Swift-vibber og jeg spår at denne jenta får en stor karriere i fremtiden.

Hennes flotte stemme, fine gitarspilling og avslappende toner treffer. Teksten er poetisk, og jeg merker jeg får mange forskjellig assosiasjoner i hodet hver gang jeg hører på sangen. Denne kan man trygt høre på mange ganger uten at det blir kjedelig.

Ingrid Ciakudia
Journalist

Endring, 13. august kl 15.08: Saken er oppdatert. Følgende opplysning er blitt lagt til: Ingjerd Østrem Omland, medlem av Fagernes Yacht Klubb, er også ansatt i NRK P3.