– Hva om jeg går på trynet?

P3 Spanderer: Dagny med hiten «Backbeat» på trikken.

– Vi har jo ikke engang tog i Tromsø, forteller Dagny Norvoll Sandvik, for å understreke at hjembyen i alle fall ikke har trikk i det vi går på en slik på Kjelsås, for å ta turen ned mot Oslo sentrum.

25-åringen har for alvor har skapt seg et navn med låta «Backbeat», som har spilt seg varm på radiokanaler det siste halvåret.

Hiten handler ifølge Dagny om en følelse i beaten og det musikalske, mer enn selve teksten. Mange av Dagnys låter blir til på den måten, ved en følelse. At det føles riktig.

Øya-aktuell

Det gjenspeiler det meste hun gjør i livet, og har fått henne dit hun er i dag – og det er ingen dum plass å være, i alle fall ikke i overført betydning.

I 2016 blir Tromsøjenta å se under blant annet Øya og Pstereo. Hun er omtalt som en av artistene, blant andre, P3-redaksjonen har mest trua på i 2016.

I direkte betydning kan det derimot diskuteres.

For hvor behagelig kan det egentlig være å stå på en trikk som begynner å nærme seg Grünerløkka, med fult band, klar for å gjøre en akustisk versjon av «Backbeat» for uvitende trikkepassasjerer?

Ikke så verst det heller, skal vi tro Dagny selv.

– Dette er jo kjempegøy. Skal jeg gå fremover? Enn hvis jeg tryner? Jaja, da gjør jeg det.

Hun tryner ikke, hun bare kjører på som trikken, til jevnt over god respons fra kollektivreisende som fikk seg en uventet konsertopplevelse på veien.

Stueturné

Uvanlige konsertarenaer er ikke noe nytt for Dagny. Det har vært en del av veien, fra da hun i 2013 la ut på sin første stueturné, hvor hun besøkte stuer og hjem rundt om i Norges land.

– Vi annonserte på Facebook at vi skulle ut og spille, og ba folk si ifra hvis de ville ha besøk. Så skriver folk inn, og vi drar på besøk til de som vil ha oss – i alle fall de vi rekker over.

På den første runden de gjorde med stueturneer talte de i alt 34 jobber, på 28 dager.

– Jeg har nok bare hoppet på alle mulighetene jeg har fått. Jeg er en elendig langtidsplanlegger. Ser jeg tilbake ser jeg jo at jeg ikke alltid har taklet det like bra, det å ikke ha noe klar retning.

Kalde føtter

Ifjor sommer, bare måneder før hiten «Backbeat» ble sluppet, var føttene kalde.

– Jeg hadde søkt meg inn på skole, og var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre.

Hun ringte til venner og familie i Nord for å få råd.

– Pappa var den eneste som var veldig bestemt. Han sa at nå skal du bare bli i London i alle fall til du er 30. Du skal bare stå på, så får du heller komme hjem om det ikke går

Om reisen videre fortsetter i samme retning som det siste halvåret er det ingen grunn til å reise hjem om 5 år.

Første stopp på turen er By:larm, som starter onsdag. Torsdag spiller Dagny på Rockefeller, og fredag står Drømmeteltet på Youngstorget for tur.

– Jeg har alltid drømt om å spille på By:larm, så det blir stort konstaterer hun.