De vil prege 2016

Sju nye, norske navn du bør være obs på i musikkåret som ligger foran oss.

En ny start er aldri å forakte; og ethvert årsskifte er en god anledning til å kikke fremover. Fjoråret ga oss nykommere som Unge Ferrari, Astrid S og Daniel Kvammen, og 2016 ser ikke ut til å bli noe dårligere. Her er sju navn P3s musikkredaksjon tror kan komme til å sette avtrykk i 2016:

Ary

I 2015 har vi hørt henne med sin egen «Higher» og en fortryllende cover av Kendrick Lamars «King Kunta» – og sett henne fly gjennom skogen på P3 Gull mens hun og Carl Louis fremførte «Telescope». 2016 kan bli det store gjennombruddsåret for trønderen Ariadne Loinsworth (21), som mikser kjølig, Karin Dreijer-aktig elektropop med en eksotisk vibb mange tilskriver røttene hun har i Trinidad.

Dagny

Dagny Norvoll Sandvik (25) fra Tromsø har foreløpig kun sluppet én låt – men den fikk til gjengjeld massiv oppmerksomhet, og nådde rundt 450.000 avspillinger på Spotify i løpet av den første uka etter release og har blitt brukt i tv-serien Vampire Diaries. «Backbeat» bærer bud om at Dagny, med sin fengende elektropop og sterke stemme, kan fylle noe av tomrommet Gabrielle etterlater når hun tar pause. Til tross for få smakebiter, er hun allerede booket til Øya 2016.

Bli bedre kjent med Dagny her!

dePresno

Med varm crooner-vokal og produksjoner som spenner fra det minimalistiske til det storslåtte er Bjarte dePresno Borthen (19) er et av de mest spennende tilskuddene til Bergens musikkscene. Med seg på laget har han samme management som Aurora, og internasjonale plateselskap har allerede fløyet inn til Bergen for å sjekke han ut.

Gundelach

Kai Gundelach (26) har vært del av hovedstadens klubbmiljø i årevis, og har tidligere bidratt med sin fløyelsmyke vokal på låter av Arif og Finnebassen. På tampen av 2015 slapp han sin første sololåt, «Spiders», en smakfull sak som blant annet har blitt spilt av Pharrell på BBC Radio 1. Gundelachs første EP slippes på nyåret, og han er allerede booket til Øya 2016.

Oscar Blesson

Urørt erklærte allerede i september at Oslo-gutten Oscar Blesson (19) er på vei til å bli Norges Jay Z. Ferske «Watch The Boy Grow» underbygger påstanden. Det unge stjerneskuddet er tatt under vingene til Tommy Tee, og 2016 kan bli året der han posisjonerer seg i et norsk hiphoplandskap som har mer å by på enn noensinne.

Alan Walker

På slutten av fjoråret dukket houseprodusenten Alan Walker (18) opp på flere av Spotifys topplister. Hans første offisielle singel, «Faded», med Iselin Solheim på gjestevokal, spredte seg i rekordfart og nådde blant annet førsteplass i både Sverige og Norge like før jul. Til våren kommer det mer musikk fra den halvt britiske bergenseren, og fortsetter han i samme spor kan Norge snart ha en ny stjerne på den elektroniske samvittigheten.

Okay Kaya

Kaya Wilkins (25) fra Nesodden har allerede samarbeidet med navn som SBTRKT, Jamie XX og Tobias Jesso jr. Hun vokste opp i et hjem fylt av soul, funk og r&b, men kjente selv en dragning mot visesangerne fedrene til venninnene hennes hørte på. Nå lager hun melankolske, lo-fi poplåter som går rett under huden på deg, sist opplevd med singelen «I’m Stupid (But I Love You)». Debutalbumet kommer i løpet av 2016, og vil kunne varme i indie-kretser.