Hvem er råest live?

P3 Gull trenger din hjelp! Nominér din konsertfavoritt og vær med i trekningen om billetter til årets vakreste musikkfest.

29. november braker det løs på Sentrum Scene: Etter 20 år som radiokanal starter P3 endelig sin egen musikkpris, P3 Gull.

Du kan forvente et forrykende liveshow med de beste P3-artistene, utdeling av gjeve priser, massevis av fans og P3-profiler. Musikkfesten ledes av Live Nelvik og vil bli sendt direkte på NRK3 og P3.no. 

Tre artister – Envy, Truls og Emilie Nicolas – er allerede bekreftet (les intervjuer med alle tre artistene her!), og tre priskategorier har hittil blitt offentliggjort:  P3-prisen, Årets nykommer og Årets låt. Fram til nå.

Les alt om P3 Gull her!

– Må kunne levere live for å overleve

I dag lanserer nemlig P3 og musikksjef Mats Borch Bugge den fjerde prisen til P3 Gull – Årets live. Og nettopp konsertaspektet er en viktigere del av artisttilværelsen i dag enn det har vært på lenge, ifølge Borch Bugge.

– Folk går mer på festivaler og konsert enn noen gang, og mange oppdager sin nye favorittartist nettopp via scenekanten. Band og artister er nødt til å kunne levere live for å overleve, og kvaliteten på liveopptredener blir stadig bedre.

Musikksjefen er nysgjerrig på hva P3-lytterne og -leserne setter høyest blant norske band og artister i konsertsammenheng. 

– I P3 er vi mange som daglig går på konserter for å oppdage nytt talent. Likevel er det umulig for oss å få med oss alle konserter som spilles i landet. Derfor vil vi gjerne ha hjelp fra deg som leser dette i nominasjonsprosessen, sier Borch Bugge til P3 Musikk.

Gi oss din mening!

Så hvem er Norges råeste liveartist eller -gruppe?

Skriv ditt nominasjonsforslag med begrunnelse i kommentarfeltet, og vær med i trekningen av billetter til P3 Gull på Sentrum Scene 29.11 for deg og en venn!

Husk også å legge ut bildet eller bildene av dine feteste konsertopplevelser på Instagram eller Facebook – og tagg med #p3gull! Er du ikke på Facebook eller Instagram? Fortvil ikke: Send bildene dine til p3gull@nrk.no.