nrk.no
Foto: Sony Music

Hvor lenge er det mulig å gå i desember uten å høre «Last Christmas»?

Bli med på «Whamageddon»!

For noen er Wham-låta «Last Christmas» obligatorisk for å komme i den rette julestemningen.

De folka bør sjekke ut absolutt alle andre julelåter.

Jeg elsker både jula og julemusikk, men «Last Christmas» har jeg alltid sett på som den rosa skinken i julemusikk-salatbaren. Altså den mest kunstige og smaksløse ingrediensen.

Derfor ble jeg veldig fascinert da jeg for noen år siden kom over spillet «Whamageddon»!

Spillet går ut på å gå så mange dager i desember som mulig, uten å høre noe fra «Last Christmas» av Wham.

Hørte du den på radioen? Ute! Spiller de den på en bar eller kafe du sitter på? Ute! Dukker den opp i feeden din på TikTok? Ute!

I år har jeg for første gang planlagt å gå all in, og jeg vil at du skal være med meg!

Senere i desember skal jeg gi en oppdatering om hvordan det gikk med meg, men jeg vil også få oppdateringer om hvordan det går med deg! Send meg en mail på espen.roness@nrk.no dagen du ryker ut, og forklar hva det var som felte deg.

For at alle er på samme bølgelengde, her er reglene ifølge whamageddon.com:

Reglene i «Whamageddon»:

  • Konkurransen gjelder fra 1. desember til 24. desember. Dersom du vil høre på «Last Christmas» de siste dagene nå i november, så skal du få lov til det.
  • Idet du hører «Last Christmas» er du ute. Det har ingenting å si om du skrudde av etter ett sekund: så lenge du hører noe, er du ute.
  • Send gjerne en mail til espen.roness@nrk.no og fortell hvilken dato du røk ut på, og hvordan du endte opp med å høre låta. Hvis du er skikkelig ivrig, kan du også poste på Instagram med #whamageddon.
  • Det er bare originalversjonen av «Last Christmas» som gjelder. Coverversjoner og remikser er lov!
  • VIKTIG: Det er ikke lov å sabotere for andre med vitende vilje! For eksempel å spille «Last Christmas» på en høyttaler med eneste mål om å ødelegge for en kompis. Dersom noen setter på «Last Christmas» på en fest fordi de faktisk vil høre låta, så gjelder det derimot selvfølgelig. Her må man vurdere skjønn.
  • «Whamageddon» er et gentleman-/gentlewoman-spill!

Da skulle reglene være klare! Inviter venner, lag gruppechatter og gjør dere klare for en Wham-fri desember (i hvert fall så lenge som mulig).

Tekst: Espen Roness, NRK P3
Foto: Sony Music

MER OM JUL:

Siste fra P3.no: