– Ikke la deg lure

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med ni nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Moyka og Kojo + Amara.

Kojo + Amara – «Supersonic»

«Supersonic» er det perfekte soundtracket til de som har planer om en ekstra sexy helg.

Kojo og Amara gir oss en smooth start på fredagen med den første sololåta Gerald Ofori slipper under navnet sitt nye artistnavn.

Produksjonen gir meg assosiasjoner til 90-tallet og tidlig 2000-tallet. Destiny’s Child og Mario, med innslag av klassikerne flørtende gitar, rytmeegg og triangel. Toppet med silkemyke harmonier. Hvem hadde trodd at trøndersk kunne høres så bra ut i dette landskapet?

Amaras bidrag på låta er en perfekt match, og når han serverer meg: «Hun hitter meg med home alone-tekst, men jeg er borte vekk, vi må ha annen type sex, kiss me through the phone, Big Draco han sa det best», må jeg trekke på smilebåndet.

«Supersonic» er en lovende introduksjon til Gerald Oforis nye prosjekt, og jeg gleder meg allerede til neste smakebit fra den unge trønderen.

Taran Cesilie Hofvind
Programleder «P3kveld»

Sval – «Smoke»

Da Sval slapp singelen «Grenade» sammen med låtskriver- og produsentduoen Jimi Somewhere og Milo Orchis i fjor høst, viste hun en ny mer rocka side.

«Smoke» flørter med et lignende musikalsk landskap, men ikke la deg lure! Idet du tror det tidlig 2000-talls pop-punk-inspirerte verset skal bli til et hardt og fengende «Sk8er boi»-refreng, beveger låta seg over i et lekkert elektronisk og dansbart univers.

Dette er en låt i tre deler som smelter sammen og vokser på meg for hver lytt. Jeg digger at Sval leker seg med uttrykk og utfordrer seg selv både tekstlig og musikalsk.

Ifølge Sval er dette også første gang hun skriver om noe som ikke er trist, men om en hemmelig kjærlighetsrelasjon. Jeg gleder meg til å følge Sval sin musikalske reise videre og skal danse inn i våren til denne låta.

Sval med «Smoke» er ukas låt på NRK P3

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Moyka – «Rear View»

Er jeg i synth-himmelen? For når refrenget til «Rear View» kicker inn, låter det virkelig himmelsk. Jeg har alltid vært svak for god synthpop med trommer som nekter å la deg sitte stille. Og er det noe Moyka kan, er det å lage slike låter.

Hvis du plukker opp litt Dagny her, er det muligens fordi låtskriverne Sivert Hjeltnes Hagtvet og Anders Kjær også har jobbet med nettopp Dagny.

Moyka sier selv at dette var en av de første låtene hun visste at skulle være med på det kommende albumet, rett og slett fordi det er en «banger». Jeg er helt enig. Dette er en banger.

Denne herlige smakebiten gjør at albumet som venter senere i år, ikke kan komme fort nok.

Erlend Arnesen
Journalist

Klossmajor – «Alt jeg ikke har»

Spør du meg så har «Alt jeg ikke har» nettopp det: ALT!

Endelig skulle Klossmajor slippe sitt andre studioalbum. De tre vokalistene synger rett til meg om voksenlivets utfordringer med både humor og varme. I tillegg gjør livebandet og medprodusentene en forrykende jobb med fete grooves. Likevel med en underliggende sårhet.

Denne låta kan du spille på bussen, på date, mens du gråter i dusjen, men også på vors. Fordi wow det rykker i dansefoten her jeg sitter i skrivende stund med låta på øret. Jeg skulle ønske jeg kunne være med på releasefesten deres på Parkteatret 23. mars! Også gleder jeg meg enormt til å følge gjengen videre – for denne gjengen, de har alt.

Elise Welde
Journalist

Severin – «Riv me i bitæ»

På tide å ta i bruk romsdalspop som et begrep på lik linje som bergensrap? For ett år siden slapp Severin låta «Betatt», og jeg ble mer enn som så. Nå har han gjort det igjen, og på kav romsdaling synger 21-åringen om sårbarheten som følger med, når man gir seg hen til en annen.

Sårbar er nok ikke riktig ord for å beskrive viben i denne låta, og budskapet blir formidlet i et lekende lett pop-format som får det til å bruse inni meg. Betatt holder ikke lenger – jeg er forelsket.

Helgen kan nesten ikke komme fort nok når jeg ser for meg å synge «riv me i bitæ, bære la hjertet vare» høyt og uten hemninger.

Det ryktes at Severin skal slippe EP om ikke altfor lenge, og jeg kan nesten ikke vente. JA til mer romsdalspop!

Stine Marie Gaustadnes Hansen
Journalist

Ramón – «Tjueto (demo)»

Jeg er bare 21, men jeg elsker «tjueto». Tiden går virkelig ALT for fort. Her treffer Ramón blink.

Vi er kanskje voksne på papiret, men hvordan føler vi oss egentlig? Jeg får lyst til å krype opp i fanget til mamma igjen når jeg hører dette. Jeg vil bli ropt inn en sen sommerkveld fordi jeg har hoppet for lenge på trampolinen. Se på Disney med en god porsjon Coco pops i fanget. Dessverre er det ikke slik lenger.

Jeg blir litt sippete av sangen, men kanskje det er en god reality check? Jeg vil slutte å tenke at livet blir bedre jo eldre jeg blir. Livet er bra her og nå. Man vokser jo tross alt opp bare en gang, noe vi alle er sammen om.

Det er utrolig godt å høre Ramón synge og beskrive noe jeg har følt mye på den siste tiden. Kan ikke vente til hele sangen kommer ut, da skal jeg kjøpe meg noe nostalgisk godteri og bare nyte!

Berit Berg
Journalist

Orions Belte – «Lucid Dreaming»

Ingenting er mer melankolsk for meg enn lyden av en slider på gitar. Som om gitaren og jeg sammen skriker etter varme, sol og surferboys. Ta meg til Honolulu og den franske rivieraen.

Orions Belte har siden 2018 gitt ut musikk som stryker seg som velur i øregangene. Jeg blir like glad hver gang det kommer en ny låt fra trioen.

«Lucid Dreaming» er en nedpå instrumental låt som får meg til å drømme meg bort til saltvann i håret og oransje solnedganger. Gitarens strofer minner om bølger som duver frem og tilbake, mens den melodiøse bassen holder det interessant i denne rolige låten.

Orions belte, som er aktuell med turne i the US of A, tar oss med til en beach i California der vi skimter Honolulu i horisonten (nå er ikke geografi min sterkeste side).
Om du er blitt tatt av Khruangbin-bølgen, er det bare til å ta med seg brettet og surfe inn i solnedgangen med den nye låten til Orions Belte.

Astri Aspen
Journalist

Slopes – «Nervous»

Etter jeg så Slopes, KAMARA og Bernhoft (av noen også kalt den hellige treenighet) opptre sammen under TV-aksjonen, tok jeg et valg. Jeg har hoppet på Slopestoget, og jeg planlegger ikke å hoppe av med det første.

Dag Holtan-Hartwig, som han egentlig heter, gjør i sin nyeste låt «Nervous» det han er kjent for: Beskrive de mellommenneskelige relasjonene folk lever og står i. Glitterjakken han bærer på albumcoveret, røper at «Nervous» er hakket mer poppete pop enn «Puppet Master» som Slopes slapp tidligere i år.

«Nervous» er overtenking i glitterinnpakning. Slopes skriver om hvor skummelt det kan være å gå hodestups forelsket inn i et forhold, og så skulle blottlegge alle sidene ved seg selv. Hele pakken. Også den som spiser chips og tørker hendene på buksebeinet etterpå.

Nå skal det sies at chips ikke nevnes eksplisitt her, men Slopes kunne sunget om det meste for min del. Stemmen hans glemmer du ikke. Det er bare stille seg opp på perrongen, folkens.

Ingvild Sørnes
Journalist

Off All Things – «Strawberry Wine»

Dette er fett! Fuzzgitar, tight tromming og klokkeklar vokal. Kan man egentlig be om mer? Det får du uansett, for bergensgruppa slapp EP forrige fredag.

Generelt er det nice å høre folk dundre løs, noe disse virkelig gjør. Ryktene sier at de ikke lar seg begrense live heller.

Selv om det absolutt ikke er vrælende hardt, er det store trommer og diggbare riff som gjør låta til en komplett spiller. Mer rock fremover, det trengs for å få ut all energien som kommer med vårens lumske lureri!

Frida Wattne Lindland
Journalist


SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: