– Jeg ble litt mo i knærne

Chris Medina og Erik & Kriss avsluttet Topp 20-turnéen foran et heltent publikum.

Med alle artistene på scenen til Erik & Kriss´”Ølbriller” sa Topp 20 farvel til Bergen og til Norge for denne gang, mens et publikum på 14.000 ville ha mer.

Les også: Chris Medinas sommerfavoritter

Pust i bakken

Første artist på scenen var Mo, som etter en hel Topp 20-turné også denne gangen stablet seg på krykkene for å “Dance like a freak”. Deretter tok Stella Mwangi med seg danserne sine på scenen, hvor hun virkelig fikk kjørt seg.

– For et trøkk det var der ute! De er glade i å hoppe for å si det sånn. Det var nesten så jeg måtte ta meg en pust i bakken midt i låten og la dem fortsette, ler Stella.

Les også: Hårklipp og smerte – Topp 20 i Stavanger

Gabrielle tok hjembyen sin med storm med “Ring meg”, og fikk den glade beskjeden om at hun har klatret oppover VG-lista.

– Jeg er helt i ekstase! Sola skinner og alt er helt perfekt, utbrøt hun backstage.

Gabrielle på scenen under Topp 20. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)
Gabrielle på scenen under Topp 20. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

Havregrøt og peiskos

Kveldens vertinne, Aishath Afeef, introduserte Eva and The Heartmaker med en historie fra tiden hvor hun gikk på folkehøgskole. Hun hadde nemlig minner om jenta som hun spiste havregrøt sammen med og satt i peisestua med, men som nå har fått litt lysere hår, litt høyere heler, og litt mer sminke. Denne jenta var jo Eva fra Eva and the Heartmaker, og begge jentene har gode minner fra den tiden de gikk på skolen sammen.

Eva og Aishath backstage på Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg hadde jo et veldig godt inntrykk av Eva på skolen, sier Aishath. Hun var jo stjerna vår allerede da, og jeg husker jeg tenkte “jeg håper hun har tenkt å skaffe seg platekontrakt med den stemmen der”.

Eva ble kjent gjennom norske Idol i 2005, som også var den samme perioden hvor hun gikk på folkehøgskole med Aishath. Selv mener programlederen at hun aldri hadde mye showbiz i seg.

– Det var jo litt sånn showbizfolkehøgskole vi gikk på, og etter å ha vært der en stund skjønte jeg at det kanskje ikke var det helt store for meg. Jeg var jo sånn som meldte meg frivillig til å være “torgkone nr 3” i skuespill og sånn, mens de aller fleste ville helst ha hovedrollene, ler Aishath.

Høye toner

Etter showet vrimlet det av gratulasjoner og skryt bak Topp 20-scenen. Det var håndtrykk og klemmer i mengder, og en av de som kom bort til Eva og Aishath var Chris Medina.

– De falsettene dine er helt utrolige! Det minner meg litt om Radiohead og Coldplay. I den ene låta, “Gone in a flash”, da tenkte jeg at “hun kan ikke gå høyere”, men det gjorde du!, sier han til Eva. Folk bruker jo å fortelle meg at jeg synger høyt, sier Chris.

Se videoen til “Gone in a flash” og hør hva Chris snakker om:

Mo i knærne

Chris Medina var tidligere bekymret for om stemmen skulle holde til konserten, men var svært fornøyd etter det hele var over. Spesielt siden han fikk hele Bergen til å sende en hilsen hjem til kjæresten hans, Juliana.

– Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd. Jeg ville det skulle bli perfekt, men jeg var litt mo i knærne ei stund, ler Chris. Jeg var supergira, og jeg håper bare Juliana hører publikum rope navnet hennes, sier han.

Trekkspill-Medina

Mye av tiden bak scenen går til venting. Venting på at man skal opptre og på at man kan dra videre. Videre på fest, eller hjem til hotellsenga. De aller fleste artistene bruker ventetida på prating, smådansing, og på å se de andre artistene opptre.

Jaa9 & OnklP med Dj Dan på Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

DJ Dan var den som fikk flest til å le, Jaa9 & OnklP fikk flest til å danse, mens Vassendgutane var de som fikk Chris Medina til å mimre.

– Vet du, trekkspill var faktisk det første instrumentet jeg lærte meg, sier han, og ler av Navy SEAL-livvakten sin som står og danser til tonene av trekkspill og Vassendgutanes “Granada”.

Han legger også til at han har fått sansen for flere av artistene som opptrådte under Topp 20 i Bergen.

– Erik & Kriss er fantastiske, mens han med dreadlocksene, Admiral P, har en veldig kul sound. Eva blåste meg jo virkelig av banen, mens Mo har en utrolig personlighet og utstråling. Jeg har ikke sett ham opptre enda, men jeg må ta meg en runde på youtube, sier Chris.

Mo under Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)
Mo under Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

Sammen med Chris Medina var Erik & Kriss kveldens store helter under Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)
Sammen med Chris Medina var Erik & Kriss kveldens store helter under Topp 20 i Bergen. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

Topp 20-turnéen er over for i år. Følg likevel med på Topp 20-listas radiosendinger med Øystein Røe Larsen hver lørdag fra 14 – 16.00