– Jeg tenkte «tvillinger, shit»

Siste brikke i Heisann Montebello-prosjektet kom på plass etter en ultralyd. Nå håper duoen på tre ganger utsolgt Oslo Spektrum i april.

I dag ble låtkatalogen til Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem hakket større da de slapp «Gunerius», en låt der farsrollen står som er klart tema.

SE VIDEO: Hvem er best av Chirag og Magdi?

Inspirert av ultralyd

Det er sjeldent duoen husker akkurat når de skrev versene til låtene sine, men denne gangen sitter det som støpt i Magdis minne. Det var rett etter ultralyden som avslørte at kona hans hadde to barn i magen.

– Jeg tror aldri jeg ville skrevet det så “enkelt” – tvillinger, tvillinger, tvillinger, shit – fordi det var akkurat det jeg følte da jeg fikk vite det: shit først, også lo vi, forteller han til Christine.

Den tilhørende videoen viser fragmenter av livene til Chirag og Magdi fra barndommen i Oslo og helt frem til denne turné-sommeren. Musikkvideoen er regissert av Erik Treimann og inneholder private klipp som aldri var planlagt å vises i offentligheten.

– Jeg synes det er at rart at man ser i klippene hvor lenge vi har spilt, hvor mange konserter vi faktisk har spilt og hvor få mennesker vi pleide å spille for før, sier Magdi.

– Vi fant noen klipp fra en konsert i Hemsedal der det er ingen, virkelig ingen, i publikum, tilføyer Chirag.

Christine tok tak i nostalgien som musikkvideoen spiller på og lot gutta få prøve seg på en minnelek i dagens sending:

https://www.youtube.com/watch?v=BJSBl6tSTEY

Se musikkvideoen nederst i saken.

LEST ALT OM: KARPE DIEM

Målet er tre ganger utsolgt

Å komme seg fra kjøpesenteret Gunerius til Oslo Spektrum tar rundt to minutter til fots, men veien dit har vært lengre for Karpe Diem. 16 år, fire (nesten fem) plater og hundrevis av klubbkonserter senere er Chirag og Magdi klar for hjembyens hovedscene igjen. Som første hiphop-artister solgte de ut Oslo Spektrum i 2013. Nå vil de gjøre det på nytt – ikke bare en, men hele tre ganger.

– Jeg er redd for at vi ikke selger ut alle tre gangene, både fordi ingen har gjort det før oss og da kan vi ikke gjennomføre den produksjonen vi ønsker, forteller Chirag og legger føringer for konsertens størrelse.

Få norske artister har nemlig fylt opp Oslo Spektrum tre kvelder på rad, men en gang før har det altså blitt gjort. A-ha spilte for fulle hus fire desemberkvelder i 2010, tre av dem på rad. Morten Abel kunne si seg fornøyd med to utsolgte konserter i 2002, og i november gjester Marcus og Martinus et fullstappet Spektrum to ganger på samme dag.

– Det er et ord som er finere en hip hop og det er utsolgt,
Chirag Rashmikant Patel i Stjerner (2008)

Nesten 30 000 billetter skal selges for å fylle Oslos storstue tre ganger og Karpe Diem kan bli nummer to i rekken til å nå det målet.

Se musikkvideoen til «Gunerius»: