Etter å ha spilt fletta av både publikum og dommere ble JON OLAV kåret til Årets Urørt med låta «Hei Erna».

Se alle finaleopptredenene igjen her.

22-åringen fra Ørsta har skapt stort engasjement med den politiske ladde låta, som både sparker oppover mot makta og tar for seg miljøvern. JON OLAV har lagt ned hardt arbeid i Urørtkonkurransen og sier det betyr utrolig mye å vinne finalen.

– Hva skal jeg si? Takk til absolutt alle som har stemt! Og til juryen. Og bandet, jeg hadde ikke vært noen uten dem, sier han tydelig overveldet etter at vinneren ble annonsert av Christine Dancke og Eirik Havelin, programledere i årets Urørtfinale.

Spesielt konsertsted

Publikummerne strømmet til Mathallen torsdag formiddag for å se Heave Blood & Die, Hanne Mjøen, Kald Flamme og JON OLAV kjempe om tittelen «Årets Urørt».

Det ristet i de ulike matdiskene da finalistene inntok Mathallen for å vise hva de var gode for, og det ble både rå og frisk doom-rock, energisk scandi-pop, melodisk rap og politisk indie-pop på menyen.

Hør hele sendinga her!

Til slutt var det altså JON OLAV som stakk av med seieren etter å ha spilt i Mathallen midt på lyse dagen.

– Det var litt spesielt å spille her, også har man jo alle disse musikkfolka som står og ser morske ut som du skal overbevise. Jeg ville bare kose meg. Det var gøy, sier JON OLAV etter finalen.

Den ferske Urørtvinneren skal feire med konsert på DogA i Oslo med de andre finalistene i kveld. Selve seieren trenger han dog litt tid på å fordøye.

– Jeg synes det er så vanskelig å synes noe om det ennå. Jeg må ha litt tid på å roe meg ned og få snakket litt med familien.

Les mer: Se Urørtfinalistene covre låter hos Christine

Urørtfinalen:

Årets Urørt 2018 er JON OLAV.

Andre finalister var Heave Blood & Die, Kald Flamme og Hanne Mjøen.

Tidligere Urørtfinalister: Cezinando, Lars Vaular, Lemaitre, Kvelertak, Bendik og en rekke andre.

Årets Urørt 2018 ble kåret 1. mars i Mathallen i Oslo.

Urørtfinalen sparket i gang årets by:Larm.

– Vi trenger en sånn som Jon Olav

Årets jury besto av musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, Silje Halstensen alias Bendik og Sondre Justad. Sistnevnte var spesielt begeistret er JON OLAVs opptreden.

– Han er veldig modig. Jeg føler jeg er på festival en sommerdag, det er helt perfekt. Vi trenger en sånn som Jon Olav i norsk musikkliv, sier Sondre Justad.

Også juryformann Mats Borch Bugge berømmer den ferske Urørtvinneren for finaleopptredenen. – Jeg synes personlig ikke at låta er av de sterkeste, men jeg ble helt fullstendig overbevist da jeg så den live og jeg synes han er en formidabel vokalist. Han synger dødsbra og jeg tror han kan bygge et solid livepublikum ved å dyrke en egen persona som folk kan følge fra scenen rundt omkring, sier han.

Imponerte med live cover

Det var ikke bare under Urørtfinalen JON OLAV overbeviste live. I forkant av finalen var han på besøk hos Christine, hvor han leverte en rørende versjon av Cezinandos «Håper du har plass». Denne beit Urørtprogramleder Eirik Havelin seg merke i.

– Vi fikk høre vokalprestasjonen hans på en helt annen måte enn på innspilt materiale. Det så vi igjen her i dag, at han er ennå bedre live. Hvis han fortsetter å gi ut musikk hvor han kan briljere ennå mer med stemmen sin, så blir dette veldig bra, sier han

Se JON OLAV covre Cezinando live hos Christine her:
https://www.youtube.com/watch?v=QP5jQg1ExBE