Se Urørtfinalistene covre låter hos Christine

Årets finalister møttes hos Christine for å fremføre coverlåter av blant andre Cezinando og Superorganism.

Etter fire spennende dueller ble det klart at det er Heave Blood & DieKald FlammeJON OLAV og Hanne Mjøen som skal kjempe om seieren i Urørtfinalen 2018 torsdag 1.mars i Mathallen.

Stem på din favoritt her!

Som en oppvarming til finalen var alle finalistene innom Christine for å spille live. Det ble trangt om plassen, men hyggelig stemning i studioet da artistene imponerte hverandre med sine liveopptredener.

Ut av komfortsonen

Først ut i ringen var Heave Blood & Die, som covret Superorganism. Til tross for både bronkitt og to brukne ribbein hos vokalisten leverte Karl Pedersen (vokal og bass), Kenneth Mortensen (trommer), Jonas Helgesen Kuivalainen (gitar) Mads Ystmark (gitar og vokal) og Marie Sofie Mikkelsen (synth) en en tung doom rock-utgave av den populære låta «Everybody Wants To Be Famous».

– Det var gøy! Veldig utenfor vår komfortsone, så det var litt skummelt, men det gikk veldig bra, forteller en fornøyd Karl etter sending.

Tromsø-bandet vant den nervepirrende duellen mot rapperen Gerald Ofori og er i Urørtfinalen med låta «Plague».

– Det var ganske sykt. Vi hadde ikke trodd det. Eller jo, det hadde vi. Det ble mye intens deling og stemming, sier Karl .

«Helt rått»

Ulrik Kierulf Haugland stiller i Urørtfinalen med den melodiske raplåta «Deba Fint» under artistnavnet Kald Flamme. I forbindelse med konkurransen har 20-åringen fra Radøy brukt mye tid på promotering.

– Det ble skikkelig kontordag under den forrige avstemmingen. Jeg satt og delte i fire timer i strekk, så jeg er glad for at det gikk bra, forteller han.

Kald Flamme valgte å tolke «Fredag» av Kjartan Lauritzen hos Christine. Karl fra Heave Blood & Die beskrev det som «helt rått» og JON OLAV synes det var deilig med litt vestlandsdialekt.

– Det var veldig god og avslappet stemning i studioet. Gøy å ha det publikumet, sier Kald Flamme etter liveopptredenen.

Covret Cezinando

– Det var gøy å høre de andre spille. Artig å høre dem gjøre noe de ikke gjør til vanlig, sier JON OLAV etter sending. Han er i Urørtfinalen med poplåta «Hei Erna» og de neste dagene skal han bruke på jobb og avslapning.

– Jeg har begynt å sove litt lett, så det er spennende, men det blir veldig gøy også, sier 22-åringen fra Ørsta. Han håper mange kommer for å se finalen og ser på en eventuell seier som en stor bekreftelse.

JON OLAV valgte å gjøre en indiepop-versjon av Cezinandos «Håper du har plass» hos Christine, noe som imponerte medfinalistene.

– Wow, nå ble jeg nesten rørt! Sykt fint, sier Hanne Mjøen etter opptredenen.

Hard konkurranse

Selv fremførte Hanne Mjøen elektropop-låta «My My My» av Troye Sivan og Kald Flamme beskrev coveret som «vakkert».

– Jeg følte det gikk veldig bra, gøy å spille på radio, sier Mjøen. I skrivende stund er hun i København for å spille konsert før det bærer tilbake til Oslo og Urørtfinale på torsdag der hun deltar med poplåta «Future».

Hanne Mjøen er ikke i tvil om hva som skal til for å nå til topps i finalen. – Jeg må bare være meg selv. Gi alt. Gi jernet, sier hun og legger til at hun synes det er skumlere nå som hun har sett de andre finalistene opptre.

– Nå veit vi hva alle har innabords live. Det blir hard konkurranse, sier 22-åringen fra Oppdal.

Slik blir finalen

Urørtfinalen 2018 går av stabelen i Mathallen i Oslo klokken 12.00 torsdag 1. mars og vil også bli sendt live på P3 radio. Finalen ledes av programleder Christine Dancke og Urørtprogramleder Eirik Havelin, og det blir live-musikk fra finalistene før Årets Urørt blir kåret!

Bli bedre kjent med årets finalister i videoene nedenfor: