Kirketid takker for seg, for denne gang

– Forfriskende med to jenter som kan gjøre opp for all den macho radioen vi har laget, sier Kirketid om Ramona & Siggen som tar over.

Etter nesten tre år på lufta i ulike sendeskjema er det nå over for gutta bak spakene i programmet Kirketid. De tre bergenserne Anders Mcauley, Kjartan Ericsson og Endre Aasebø har servert lytterne humor, groviser og en hel del tull det siste halvåret på P3.

Hør Kirketids siste sending her.

Nå takker de for seg og gir stafettpinnen videre til Ramona & Siggen.

– Å styre Kirketid har vært kaotisk og lidenskapelig, forteller Kjartan til P3.no.

– Det har vært som å styre en undervannsbåt. Vi har mesteparten av tiden hatt studio dypt nede i en kjeller. Der har det kun vært oss tre og musikkinstrumentene våre. Noen ganger har det vært litt som Waynes world og. En blanding av Undervannsbåt og Waynes world, legger Endre til.

Spøkelset Radioresepsjonen

Kirketid var første program som tok over etter Radioresepsjonen i januar tidligere i år. Det synes gutta bare har vært gøy, selv om de har fått noen kommentarer fra lidenskapelige RR fans.

– Vi merker jo at spøkelset Radioresepsjonen har kastet lange skygger over oss, og slik vil det nok bli en tid framover. Herrefred, enkelte lyttere lider av en ganske dyp og egentlig litt stusslig kjærlighetssorg over RR. Men det har ikke gjort oss noe egentlig. De er tre vanvittig pene menn, og vi er tre vanvittig pene menn, no harm done, sier Endre.

Anders derimot var som mange andre, en av RRs store fans, og hadde stemmen til Sean Connery-jingelen i begynnelsen av RRs sendinger for mange år tilbake. Det å ta over roret for dem var altså usannsynlig gøy, påpeker han.

kirketid2

Å le har vært det gøyeste

Da hele prosjektet startet for omtrent tre år siden forventet ikke gutta seg så mye. De trodde ikke at de skulle få gjøre det profesjonelt. Jo, de ville bli mer kjent enn hva de har blitt, og de forventet kanskje mer kjeft fra lytterne enn hva de har fått. Men uten om det har Kirketid blitt så bra som det kunne bli, mener de.

Les mer om Kirketid her.

Nå synes de det skal bli greit med en pause fra hverandre, selv om de kommer til å savne muligheten til å tulle for alle som hører på.

– Hva er det beste og verste som har skjedd gjennom tida i Kirketid?

– Beste var vel når vi kåret Norges fineste nese og verste er vel når musikken i programmet vårt ble gjort om til klassisk musikk grunnet feil på datanettet.

– Humoren oss imellom har vært det beste. Det å få hverandre til å le har vært det gøyeste. Det verste var våre forskjellige forventninger til hva programmet skulle være og ikke være, og de mange oppgaver vi ikke fikk gjennomført på grunn av manglende gjennomføringevne. Det at man ikke fikk utnyttet potensiale det er det verste, sier Anders.

Hør Kirketid ft. Carl Espen covre Highasakites «Leaving No Traces» her:

De har en klar signatur

Fra og med mandag 11. august er det Ramona & Siggen som tar over formiddagen på P3 fra kl. 11 til 13.

I et halvt år har Cecilie Ramona Kåss Furuseth og Sigrid Velle Dypbukt, som de egentlig heter, ligget i skje med deg gjennom fyllesjuka på søndager, og i sommer har de tatt vare på deg gjennom sommerheten og badinga.

Gjengen i Kirketid mener det er forfriskende at det nå er to jenter som tar over roret.

– De er jo allerede etablerte og har jo litt fans som blir med dem videre utover høsten. Forfriskende med to jenter som kan gjøre opp for all den macho radioen som vi har laget, sier Kjartan.

– Ramona og Siggen og Kirketid var kjærlighet ved første blikk.

ramona-og-siggen-5

– Vi synes de er gode folk, og vi liker å henge med dem. De har alt å gjøre på radioen. De er veldig morsomme og de har en klar signatur i måten de gjør det på. De prøver ikke å være noen andre. Jeg synes det er tipp topp at programmer skiftes ut og holdes frisk og rein uten bruk av blodigler. Motsetningen er å kjøre samme konsept i ti år til folk tror de liker det, slik som de gjør på TV, legger Endre til.

Les også: Å være normal er kjedelig | Ramona & Siggen deler ut Øyapass

– Mørke sider som de skjuler

– Hva er det som er så bra med Ramona & Siggen?

– Man blir fort kjent med dem når de er på radioen. De er flink til å snakke om hverdagslivet på en fargerik og gøy måte. De har jo sikkert mørke sider som de skjuler, men det gjør jo ingenting. Vi har jo alle vårt, sier Kjartan mens Anders legger til:

– De er smarte, vittige, saftige, pene, velartikulerte og koselige jenter. Det kan ikke sies om oss i Kirketid, utenom kanskje pen og saftig. Jeg takker alle som hørte på oss, trykket «like» på oss og til de som kom bort å sa hei.

Fra mandag 11. august kan du høre Ramona & Siggen hverdager mellom 11.00 og 13.00 på P3.

Hør Ramona prøve å finne en livspartner til Siggen i spalten «ukas inmate».

Ukas inmate