Kirketid tilbyr syndsforlatelse

Hils på tre bergensere du får høre på P3 hver søndag utover sommeren.

Trioen deler alt. (Foto: Privat)
Kirketid-trioen deler alt. (Foto: Privat)

I helgen var det premiere på P3s splitter nye dagen-derpå-program, Kirketid.

– Det går jo på søndag, og i løpet av en helg så har det jo skjedd mye rart med folk. I programmet vårt kan du få syndsforlatelse for det du har gjort i helgen, sier Kjartan Ericsson.

– Jepp, du kan ringe oss, vi har skriftetelefon, skyter Anders McAuley inn og presiserer at telefonnummeret er 03512.

Sammen med en tredje bergenser, Endre Aasebø, skal gutta gi deg noe å våkne opp til på søndager mellom 12 og 14, frem til slutten av august.

– Det skal være et program som tar for seg trivialiteter, folk får mulighet til å lese inn synd og så skal vi se om vi kan tilgi det eller ikke, sier Anders.

Gutta skal gjøre noe med oppfattelsen om at kirketid bare er for troende.

– Man kan angre selv om man ikke tror på Gud. Vi skal lage et radioprogram som kan være greit å høre på når man våkner opp på søndagen, full av angst.

Det blir også mulighet for å gi gutta utfordringer de skal løse til neste sending.

– Vi vil at lytterne skal leke litt med oss, helle litt bensin på bålet. Så i hver sending får du høre at vi har vært ute i felten og gjort noe flaut, mest sannsynlig, sier Kjartan.

Så hvem er dere?

Anders McAuley:

– Jeg er halvt irsk og halvt norsk og kommer fra Bergen, omegn. Har liten radioerfaring, men har jobbet med diverse underholdningsprosjekter innenfor humor, film og sånt i cirka fire år. Og er veldig glad og takknemlig for å få jobbe i NRK P3 denne sommeren her.

Kjartan Ericsson:

– Jeg kan vel si at jeg har drevet mest med musikk tidligere. Har spilt i band og reist rundt om i Slovenia og Tjekkia i hele mitt liv, og har vel aldri egentlig hatt suksess med musikken. Men det tok meg ett år fra jeg begynte å tenke på radioting til jeg sitter her, så jeg holder meg til å bli radiostjerne fra nå av.

Endre Aasebø:

– Jeg er student og har også drevet mest med musikk innenfor showbiz. Men jeg har også drevet bittelitt med lokalradio, og det er veldig kjekt å være her og jobbe med dette.

Kirketid tar deg med til det ytre rom? Du trenger ikke stå opp av senga en gang. (Foto: privat)
Kirketid tar deg med til det ytre rom? Du trenger ikke stå opp av senga en gang. (Foto: privat)

Møttes på byen

Endre og Kjartan spiller sammen i band, men det var Anders sin idé å starte radioprogram.

– Jeg visste at de hadde et musikkstudio der vi kunne leke radio. Jeg har møtt de veldig mye på byen og har alltid syns de har vært veldig vittige. Så jeg tenkte de er sikkert greie, enkle å samarbeide med, og så har jeg ingen venner. Så til slutt sa de ja, motvillig, smiler Anders.

Kjartan forklarer:

– Ja, så er det du som har pengene og bilen da.

Hør Kirketid mellom 12 og 14 hver søndag!