Klar for strømming?

Apple lanserer trolig sin iRadio i neste uke.

Mandag starter den årlige utviklerkonferansen til Apple i San Francisco: WWDC. Her pleier teknologigiganten å ha noen spennende nyheter å fortelle om og i år tror mange dette kommer til å handle om strømming.

iTunes i 2004. Foto: NTB Scanpix / Oliver Stratman, AFP Photo.
Apple har lenge dominert markedet for nedlasting. Får vi nå deres svar på konkurransen i markedet for strømming av musikk? Foto: NTB Scanpix / Oliver Stratman, AFP Photo.

Trolig rett rundt hjørnet

I lang tid er det gått spekulasjoner rundt hvorvidt Apple skal lansere en egen strømmetjeneste for musikk. Selskapet som er det største når det gjelder nedlasting med sin iTunes-butikk er kommet bakpå, spesielt etter at Google kom dem i forkjøpet og lanserte Google Play Music All Access.

Flere medier har den siste tiden rapportert om hvordan Apple har strevd med å få på plass alle rettighetene som må til for å gi et godt utvalg av musikk. Men nå melder velinformerte Reuters at en lansering trolig er rett rundt hjørnet.

Tjenesten, som trolig får navnet iRadio, vil etter det nyhetsbyrået erfarer få sine inntekter fra lydannonser mellom låtene, akkurat som i gratisversjonen av Spotify. Det vil dermed trolig kun være snakk om en gratistjeneste og ikke abonnement, som det tidligere er blitt spekulert i.

Likner på Pandora

Det er lite informasjon om hvilke andre egenskaper iRadio vil ha, men forskjellige analytikere mener å vite at den vil likne på amerikanske Pandora, og være som en nettradio som spiller musikk basert på brukerens preferanser.

Apple skal ha på plass avtaler med plateselskapene Warner Music Group og Universal Music Group, men har ennå ikke fått i havn rettighetene til musikken publisert av Sony Music Entertainment.

Trolig vil iRadio-tjenesten bli tilgjengelig på et tidspunkt seinere i år, men nyheten vil trolig bli sluppet under konferansen i neste uke.

Ellers sier ryktene blant annet at Apple under konferansen også skal fortelle om en ny utgave av nettbrettet iPad og datamaskinen MacBook Pro, i tillegg til operativsystemet iOS 7.