Kliner til for skeiv kjærlighet

Ny serie får kjendiser til å dele kyssebilder på Instagram.

Linnéa Myhre, Ørjan Burøe og Hasse Hope er blant kjendisene som kliner til. Hvorfor? Fordi de mener at absolutt alle må få lov til å elske den man vil.

– Jeg synes det rett og slett er en selvfølge at folk skal ha rett til å forelske seg i akkurat den man vil. Jo flere som viser at alle har tilhørighet i samfunnet, jo raskere blir vi kvitt fordommene, sier komiker Ørjan Burøe.

Håper flere våger seg ut av skapet

I dag har dokumentarserien “Jævla Homo” premiere, og i den forbindelse har skuespillere, programledere og andre kjendiser delt bilder av at de kysser en av samme kjønn.

Se alle episodene av “Jævla Homo” her.

Burøe kliner til med selveste Grunde Myhrer. Se gutta vise kjærlighet i denne sjarmerende videoen:

Misunnelig? I kveld starter #jævlahomo. Få det med deg! Deilig å kysse hunkybunky @grundemyhrer? #Nrk

Et innlegg delt av Ørjan Burøe (@orjanburoe)

Hvordan var det å dele dette ømme øyeblikket med Grunde?

– Det gikk veldig lett! Jeg sa “Hei, Grunde! Kan jeg få kysse deg? Og filme det?” Han sa “Ok!”, ler Burøe, som håper kampanjen kan bidra til at det blir lettere for dem som ikke tør å komme ut av skapet.

– Jeg håper de ser at vi er mange som heier på dem, sier Burøe.

Når vi først er inne på sjarmerende videoer, må denne med skuespiller Tarjei Sandvik Moe og programleder Petter Holte Hanssen med:

Hasse Hope slår til med et kyss med kollega og kompis Erik Solbakken.

– Jeg tror mange har et inntrykk av at homofile har kommet lenger i denne kampen enn de egentlig har, sier Hope, som derfor mener det er en veldig viktig sak å støtte.

– I Norge og andre vestlige land har gradvis kommet med nye lover og regler som gjør livet lettere for homofile, men det betyr ikke nødvendigvis at folks holdninger har forbedret seg tilstrekkelig, særlig når man går oppover i generasjonene, sier Hope.

Stolt og spent

Programleder Gisle A. Gjevestad Agledahl synes det er stas at både streite og skeive hiver seg på og kysser en av samme kjønn.

– Formålet er å normalisere det å være skeiv. Vi vil vise at det ikke bør være stress om du liker gutter eller jenter eller hvem som helst. Det er jo bare kjærelighet, sier Gisle. 

Selv har han hatt guttekjæreste i mange år, og selv om han har sett på seg selv som en åpen og fordomsfri fyr, har han innsett at han har mange fordommer mot skeive. Disse tar han et kraftig oppgjør med i serien “Jævla Homo”, og han tror ikke at alle skeive nødvendigvis vil like serien.


Her er noen kjendis-kyss:

Et innlegg delt av NRK P3 (@nrkp3)

20 Responses to “Kliner til for skeiv kjærlighet”

  • Kjell Ødegård

   Det er jo ikke aksepten som får folk til å ligge rundt uten beskyttelse. Også folk som skammer seg over sin legning, har sex, men ofte i det skjulte og når man er rusa, Det er jo da sjansen for smitte er størst. Aksept vil gjøre det lettere for folk å være i parforhold og å vise det. Disse vil gjennomsnittlig ha et mer ordna sexliv enn de som må benytte alle sjanser som oppstår, og der man ikke alltid kan planlegge i forhold til beskyttelse.

  • Poetryone

   Jeg har sett mange tilsvarende forsøk på å generalisere alle homofile på tilsvarende negativ måte som du forsøker.
   Dersom du tenker på voldsstatistikken, hvem som banker opp andre, voldtar kvinner, benytter skytevåpen eller kniver for å true andre etc etc ……..så finner du nok stort sett heterofile menn. Til tross for dette ville jeg ikke finne på å benytte det som argument for at alle heterofile menn er voldelige. Du burde heller ikke benytte slik “mor-Nille” logikk. Det er helt urimelig.

   • Vegard Johansen

    Jeg registrerer at kommentaren min ble slettet. Selv om den var langt innenfor de lovmessige rammene for lovlige ytringer.
    Det var vel dumt av meg å innbille meg at en radikal, Marxist-feministisk organisasjon som NRK kunne akseptere noe utenfor partilinjen.

    Menn banker opp kvinner mer enn det omvendte, og menn skapte stort dett hele den moderne sivilisasjonen osv…og det har ingenting med denne saken og gjøre. (Det har en evolusjonær forklaring.)
    Å endre tema er en vanlig teknikk for å unngå å besvare argumenter man ikke har noe svar på. (Sammen med ad-hominems, stråmann-argumenter, non-sequester etc. bare i tilfelle du svarer, eller NRK-Marxistene ikke slår til igjen:)

    Det er forresten en non-sequester å antyde at jeg sa at alle homofile er bærere av Gonore eller andre STD`er. Det var ikke poenget.
    Poenget var å minne folk på de negative konsekvensene av spesielt homofil sex, som statistisk sett er en farlig aktivitet. Det er en lei tendens til at alt som er ubehagelig og snakke om rasjonaliseres vekk ved å bruke tåkete begreper som “kjærlighet” etc. Mens alle som er uenige er “hatefulle.”

    Det finnes imidlertid biologiske realiteter som ikke “bryr” seg om kulturelle normer, eller den rådende tidsånden, og det finnes mennesker som må betale en pris, vær gang man velger å ignorere empiriske realiteter.
    Det er også tilfelle i denne saken.

    • Poetryone

     Det er svært urimelig å kalle NRK for en marxist-feministisk organisasjon. Har du noe statistikk som kan underbygge din påstand? Jeg vil anbefale deg å blogge i avisen Dagen dersom du forventer at alle skal være enig med deg. I den avisen er det helt greit å kalle politikere for tåkefyrster og homofil kjærlighet som tåkete begrep.
     Jeg tror ikke du har forstått hva homofil kjærlighet er og vil anbefale deg å følge TV-serien til NRK. Det er faktisk noe som heter homofil kjærlighet.
     Jan Erik Iversen

 1. 050986

  Det er Ok å være homo, men om Linnéa Myhre skulle være homo, vil de fleste menn i Norge gråte bitre tårer.

   • Thomas Dahl

    Om du skaffer deg et liv der du slipper å tilbringe tid med å lese blogger du synes er “møkk”, så blir alt så mye bedre! 🙂 Hva gjelder homser som kysser – get used to it!

 2. Arve Mortensen

  Svineri. Dette er syk oppførsel. Nå må dette snart ta slutt. Synes synd på barn som vokser opp i dag, med rollemodeller som ikke står for noe bare siger med i homotrenden. Oppfører seg som dyr. HÆSLIG

 3. Arve Mortensen

  Jaja. Mener man at dette ikke er greit, så blir man utesteng fra diskusjonen. Motstanden mot slike holdninger kommer til å eksplodere en gang skal dere se.

 4. Knut Rasmussen

  Ja nå er meningsinnholdet i begrepet “Jævla homo” uttømt, så nå kan alle risikofylt si Jævla homo.

 5. Jostein Næsheim

  Enig med Brita Møystad Engset . Dette er tåpelig ! Hvor er homsene og lesbene ?
  Heterofile kjendiser risikerer INGENTING med å kysse noen av samme kjønn i offentlighet.
  For dem er det vel “artig” og atter engang å komme i media. Hva gjør man ikke for det ?

 6. Lars Andersen

  Greit for meg at folk er homo, men jeg trenger ikke se to menn kysse.

 7. Maizono Karin

  “Jeg vil ikke se homser kysse”
  Men i hver eneste forbannede serier er det alltid, jeg mener -alltid- et tvangt forhold mellom heterofile karakterer fordi direktøren bare MÅ ha hetro material. Samme gjelder for virkerlig liv. Gutter og jenter er bare gode venner med hverandre men det er alltid den ene personen som må insistere at de er noe mer en hva de egentlig er. Det er altså greit at vi får virkerlig dårlig hetero forholder som blir ansett som sunnhet når det er veldig toxic, vi ser unødige scener og kyssing fordi™ men gud forby at folk med samme skjønn kysser engang og viser bitte litte grann kjærlighet på TV eller sosiale medier. Da går verden under. “Ikke gjør det herregud det er i trynet mitt” Snakk om dårlige double standards her altså ¯_(ツ)_/¯