Gaga er heitest

Disse kjendisene googler vi mest.

Lady Gaga er et populært søk i google. (Foto: Promo)
Lady Gaga er et populært søk i google. (Foto: Promo)

Mål temperaturen på kjendisenes status. Er de hot eller not?

Det finnes flere nettsteder som forteller deg hvor ofte ting blir googlet i løpet av en måned. Hvor nøyaktige disse nettstedene er, er ikke så lett å vite. Likevel kan de gi en indikator på hvilke kjendiser som folk er interessert i.

googlad.nu kan du sjekke hvor mange ganger et navn, eller et annet søkeord, blir søkt opp i løpet av en måned. Sånn omtrentlig iallfall.

Vi har slengt inn en haug med kjendisnavn i søkemotoren, og har funnet ut hvilke kjendisnavn som er hett på nett.

Millionsøk på Gaga

Gruppa Black Eyed Peas kommer godt ut når det gjelder antall søk i google. De blir søkt på 30.400.000 ganger i måneden. Britney Spears og Taylor Swift holder også koken med høy populæritet. Begge genererer 45.500.000 søk i måneden. Mens tenåringsidolet Miley Cyrus overgår dette med hele 55.600.000 søk.

Lady Gaga er imidlertid mer populær enn noensinne blant internettbrukerne. Hun knuser de andre med vanvittige 101.000.000 søk i måneden!

Vi kunne bare finne én annen artist som hadde høyere antall søk på navnet sitt, nemlig kongen av pop. 185.000.000 ganger i måneden blir det søkt på Michael Jackson i google.

LES: Lydverket anmelder Michael Jackson – This is It.

Vet du om en kjendis som genererer flere søk? Legg igjen en kommentar!

Gaga og Manson

På sitt nye remix-album, som er ventet 10. mai, har Lady Gaga blant annet med seg Marilyn Manson. Han er bare én av flere gode artister som bidrar til plata. Marilyn Manson har 9.140.000 månedlige treff i google ifølge googlad.nu.

Les mer om Lady Gagas nye plate her.

Lady Gaga er kjent for sine fabelaktige musikkvideoer. Videoen til låta Telephone, der Lady Gaga har med seg Beyoncé, blir sett på som kontroversiell i USA, men har blitt godt mottatt av kritikere.

Låta er B-listet på P3.

Se Lady Gaga og Beyoncé i musikkvideoen til Telephone her:

Norske søk

Når der gjelder norske kjendiser gjør a-ha det bra med et månedlig antall søk på 2.240.000. Tallet er selvfølgelig preget av at a-ha har hatt stor suksess internasjonalt.

Vi kan sammenligne med at Röyksopp har 201.000 søk i måneden og at Donkeyboy har 165.000.

Se Lydverket spanderer: Donkeyboy

Tone Damli Aaberge er også populær med 165.000 søk. Mira Craig ligger litt lavere med sine 74.000 søk. Jenny Skavlan og Thomas Dybdahl, har forøvrig 45.000 søk i måneden.

SE: Thomas Dybdahl covrer Metallica.

Det er dessuten interessant at Kronprinsesse Mette Marit genererer 40.500 søk i måneden, mens Kronprins Haakon bare har skarve 2.900 søk.

Foto: Vidar Josdal, Nrk
Steinar Sagen. (Foto: Vidar Josdal, Nrk)

Kongen av P3

Vi har også tatt temperaturen på noen av P3’s største program og profiler. Det viser seg at Steinar Sagen er mest populær på P3. Iallfall hvis vi skal tro tallene fra google.

SE: Steinar Sagens flaueste øyeblikk.

Ikke overraskende er det Radioresepsjonen som går av med seieren med flest antall søk i måneden. Med 33.100 søk, er dette det P3-programmet som blir mest googlet. Etterfulgt av Urørt med 22.200 søk.

Og hvem er det så, som er mest populær i det mest populære programmet på kanalen? Jo, det er Steinar Sagen det!

Med 3.600 søk, slo han lillebror Tore, som har 2900 søk hver måned. Bjarte Paul ligger litt lenger ned på hotness-barometeret. Hver måned googles navnet hans 1.300 ganger.

– Dette er jo interessant, sier Steinar Sagen når han hører resultatet.

LES: Du kan se RRs show på Rockefeller live på nett.

– Det er alltid koselig å bli googlet. Men det er mange andre helter i P3 også. Og slike ting går opp og ned, så neste gang er det kanskje Ken Wasenius-Nilsen som er på topp.

Steinar Sagen er googlad. (Foto: Skjermbilde NRK)
Steinar Sagen er googlad. (Foto: Skjermbilde NRK)

Knust av glamourmodeller

Selv om Radioresepsjonen er veldig populære, er de ikke akkurat noen glamourmodeller. Det er hett å være sexylubben, men det å være glamourmodell er tydeligvis enda heitere.

Da vi søkte på Triana fant vi at det blir gjort 823.000 søk på henne i måneden. Aylar har også like mange søk.

Kanskje RR-gutta bør legge ut noen bilder som viser litt med hud? Det hadde vært hett det!

Triana Iglesias er populær på internett. (Foto: Lise Åserud, Scanpix)
Triana Iglesias er populær på internett. (Foto: Lise Åserud, Scanpix)

Lurer du på hvor mange ganger navnet ditt blir googlet i måneden? Da kan du for eksempel teste den svenske tjenesten googlad.nu. Skriv navnet ditt i feltet og søk ivei!