Popstjerne-karrieren er satt på vent for Sigrid: – Vi får se hva som skjer

Sigrid Solbakk Raabe (23) har byttet ut Los Angeles med barndomshjemmet i Ålesund.

Unntakstilstanden som brer seg over kloden gjør at popstjerna har byttet ut utsolgte konsertarenaer – og ikke minst arbeidet med oppfølgeren til debutplata «Sucker punch» – med barndomshjemmet i Ålesund.

Et nødvendig tiltak, og til tross for omstendighetene, har Sigrid Solbakk Raabe (23) trykket den påtvungne fritiden til seg, forteller artisten i et telefonintervju med P3morgen.

– Det er veldig deilig å være hjemme i Ålesund. Jeg er fryktelig glad for å komme hjem. Jeg prøver å se det her som en litt etterlengta ferie. Det er mer fri enn jeg har hatt på fire år, forteller hun.

HJEMME: Om dagen befinner Sigrid seg i hjembyen Ålesund. Foto: NRK P3
HJEMME: Om dagen befinner Sigrid seg i hjembyen Ålesund. Foto: NRK P3

Føler seg som en «hjemvendt tenåringsdatter»

Sigrid har laget seg hverdagsrutiner: Hver dag får hun seg litt frisk luft, lager god mat, spiller piano, og er mye pålogga på Facetime med venner og familie.

Men med pause-knappen skrudd på har også jobben med å lande den etterlengta fullengderen, som fansen har venta på siden debutalbumet ble lansert for ett år siden, måtte bli lagt på is inntil videre.

– Det er jo rart å gå fra å være i Los Angeles og skrive på andreplata, lage musikk og ha det gøy – til å være «tenåringsdatter returned home». Men jeg er heldig som får lov til å være her.

Hun får, som forventet, en del spørsmål om hva som skjer med plate nummer to. Sigrid venter på ny informasjon, og er inneforstått med at det kan ta sin tid.

– Når det kommer til ny musikk så sier jeg til alle «slapp helt av, det her tar den tida det tar». Jeg koser meg med masse ny musikk, og det er kjempegøy å være i studio. Så får vi se hva som skjer. Det kommer til å ordne seg, sier Sigrid som tilføyer at hun skriver på andre måter i fraværet av studiotid.

PRISVINNER: Sigrid da hun vant prisen for årets nykommer på P3 Gull 2017. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
PRISVINNER: Sigrid da hun vant prisen for årets nykommer på P3 Gull 2017. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Setter pris på støtten fra kollegaer

I praten med P3morgen snakkes det også om hennes kjærlighetsforhold til norsk musikk – noe hun betegner som sitt «favoritt-tema».

Hun trekker frem de ferske utgivelsene til barndomsvennene Amanda Tenfjord og Marie Løvås, og den nye plata til Konradsen (som for øvrig ble anbefalt av P3 i forrige ukes Best akkurat nå-spalte).

– Det er sinnssykt mye bra musikk om dagen! forteller hun entusiastisk.

Sigrid føler, med tanke på at Norge er et lite land, at artistene prøver å «backe» hverandre – ikke bare nå, men ellers også.

– Vi er så små at det er fint å kunne støtte seg litt på hverandre. Jeg har i alle fall syntes at det er deilig å vite at det er flere i samme båt. Det er veldig hyggelig med støtten til hverandre, mener Sigrid.

SE OG: SIGRID SPILLER «SUCKER PUNCH» PÅ P3 GULL 2018:
https://youtu.be/3NMCz-svbn8

LES FLERE SAKER OM SIGRID: