– Koster masse ekte penger

Urørtvinner Cezinando flyr høyt og lavt i den ferske videoen til «Fritidsaktiv».

Lekenheten gjelder i rapperens nyeste video. Fra E-sport til Tai Chi til å fly høyt med kompis.

Osloartisten forteller at det visuelle til sporet «Fritidsaktiv», hvor sanger Natnael er med, startet som en særs ambisiøs idé.

– Jeg nevner opp i mot tresifret antall fritidssysler i låta. I møte med produksjonsteamet ville jeg filmatisere praktisk talt alle. Vi lo mer enn vi planla under den første workshopen, men resultatet er veldig nærme det jeg originalt så for meg, forteller Cezinando.

Hør Cezinando spille «Usynlig» og «Botanisk hage» hos Ruben

Tai Chi, mann. Skjermdump, Youtube
Tai Chi, mann. Skjermdump, Youtube

– Trenger ikke å forstå alt

Cezinando tilføyer at den stilige frakken han rocker i løpet av de tre sekundene tekstlinjen «på en industrikai å danser hardstyle» blir fremført «koster angivelig masse ekte penger».

Regissørene i Lucky View forklarer at videoen handler om dagdrømming og flukt fra virkeligheten. – Den handler om å gjøre hva man vil, når man vil. Og alle trenger ikke alltid å forstå alt, meldes det.

Les: Cezinando på VG-lista-turné | P3 Spanderer: Cezinando | Anmeldelse av Barn av Europa

Med hjelp fra venner på chat

Rapperen selv er usikker på hvor idéen om å synge om fritidsaktiviteter stammer fra. Med hjelp fra venner via chatten på Facebook ble det idestormet frem kule og snåle ting folk identifiserer seg med å gjøre.

– Etter en times tid hadde jeg en lang liste med høyst identitetsmarkerende hobbyer som til slutt ble en tekst til beaten fra Eigil (Cezinandos faste produsent) som jeg allerede tok utgangspunkt i.

Cezinando skal på sommercezong, som han kaller det selv. Du finner han på Ekstremsportveko, Skral, Slottsfjell, Parken, Pstereo, Klubbøya og VG-Lista i Trondheim og Førde. Nye låter og samarbeid er planlagt.

Cezinando leker godt i "Fritidsaktiv"-videoen. Skjermdump, YouTube
Cezinando leker godt i «Fritidsaktiv»-videoen. Skjermdump, YouTube