– Jeg er selv et barn av Europa

Se Cezinando, årets Urørtvinner, fremføre «€PA» i en barnehage på Oslo Øst.

Rapperen fra Oslo ble kåret til årets Urørt med låten «€PA» under by:Larm-uken. En liten måned senere møter den ferske Urørtvinneren P3 i Storgården barnehage i hovedstaden. Åsmund Lande fra Oslo Ess er med for å spille gitar under fremføring av vinnerlåten.

– Et barnealbum på mange måter

Albumet ditt, Barn av Europa, lanseres snart. Tittelen passer jo bra i denne settingen. Kan du fortelle litt om platen?

– Jeg vil si at Barn av Europa er et barnealbum. Rett og slett fordi jeg tror barn kommer til å like musikken, sier Cezinando før han tar en liten pause og svarer:

– Det sitter litt langt inne å forklare musikk før noen har hørt det. Det er bedre at folk hører på det – og så kan man eventuelt utdype. Men det er en av grunnene til at jeg har kalt albumet Barn av Europa: Rett og slett fordi det er et barnealbum for meg på mange måter. Jeg er halvt portugisisk og halvt norsk. Jeg er selv er et barn av Europa.

Les: Cezinando er årets Urørt | Flere saker om Cezinando | Flere saker om Oslo Ess

Cezinando i Storgården barnehage. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3
Cezinando i Storgården barnehage. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3

Ensomhet i store europeiske byer

Det så ut som at du kom godt overens med barna?

– Jeg vil si det. Jeg er enebarn, men jeg er nest eldst i min kusine- og fetterflokk. Det har alltid vært familie og barn rundt meg, forteller rapperen og tilføyer: – Jeg har aldri spilt i en barnehage før. Så dette er første gangen. Men det var veldig koselig. Ungene var veldig snille og blide, sier Cezinando.

Hva handler “€PA”, låten du nettopp fremførte, om?

– Jeg tror lytterne har forskjellige svar på akkurat det … det er litt av poenget med å lage musikk – når du gir det ut så er den ikke din lenger. Det er da folk skaper sine minner og assosiasjoner. For meg handler den om det den handler om for andre.

Om du skulle være litt mer spesifikk?

– Litt mer spesifikt så handler den om kanskje, hva skal jeg si, en slags tilstand og ensomhet som mange som bor i store europeiske byer har, avslutter han mens saftisen han fikk som belønning for godt arbeid av barnehageansatte spises.

Cezinando slipper Barn av Europa iløpet av våren. Rapperen skal opptre på diverse festivaler som Parken, Slottsfjell, Pstereo, Skral og Kistefestivalen i sommermånedene.

Cezinando og barna på Storgården barnehage i Oslo under P3 Spanderer-innspilling. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3
Cezinando og barna på Storgården barnehage i Oslo under P3 Spanderer-innspilling. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3

Det diskuteres om smått og stort på innspilling. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3
Det diskuteres om smått og stort på innspilling. Foto: Ulrik Enersen, NRK P3

Se flere P3 Spanderer