Kraftwerk i 3D på Øya

Tyske Kraftwerk stiller med 3D-show i Middelalderparken i sommer.

Ralf Hütter blir sett på som en av elektronikasjangerens gudfedre. Foto: Scanpix/Oliver Berg. AFP PHOTOS.
Ralf Hütter blir sett på som en av elektronikasjangerens gudfedre. Foto: Scanpix/Oliver Berg. AFP PHOTOS.

Fredag 9. august kommer tyske Kraftwerk til Øya med et utrolig show. Øya-festivalen skriver på sine hjemmesider at showet kommer til å være noe av det største som noen sinne har blitt gjort på festivalen, med spesialskjermer og prosjektorer for en intens 3D-opplevelse.

Kraftwerk er et tysk elektronikaband som startet opp i 1970 i Düsseldorf. Tyskerne har hatt internasjonale suksesser med blant annet albumet Autobahn, som kom i 1974.

Les også:

Videre lagde de albumene Trans-Europe Express (1977), The Man Machine (1978) og Computer World (1981), som gjorde dem til en inspirasjon for mange, og et av verdens ledende band innen sin sjanger. Artister som har hentet inspirasjon fra tyskerne er blant andre David Bowie, Björk, Depache Mode for å nevne noen.

Bandet blir ledet av en av elektronika-sjangeres gudfedre, Ralf Hütter. Han blir sett på som en av de viktigste kildene til at elektronika ble slik den ble. Nylig spilte de åtte kvelder i London med sitt 3D-show. Der spilte de i gjennom hele sin albumkatalog. Når de gjester Øya i august, kommer de til å spille det som blir sett på som bandets høydepunkter gjennom en lang karriere.

Sjekk ut Kraftwerks egne hjemmesider.

Hør Kraftwerks Autobahn via Spotify:

I tillegg til de tyske gigantene, annonserer Øya at også norske Cashmere Cat er booket og klar for Middelalderparken.

Hva synes du om at Kraftwerk kommer til Øya? Si din mening i kommentarfeltet!