– Kurerer eksamensstress, hang til «doomscrolling» og søvnproblemer

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem spor! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Døssi og Dutty Dior.

Luna – «Blå vinter»

Mia Roussel aka Luna (eller «L.U:N.A», som hun selv skriver det) lyser opp desember med ny musikk.

Luna har et unikt uttrykk som ikke lar seg begrense av sjanger og form. Ikke bare har hun beveget seg i krysningen mellom rap, r&b, electro og pop – hun uttrykker seg også både på fransk og bergensk. I «Blå vinter» skildrer artisten den mørke vinteren som kan gjøre mange tyngre til sinns.

Over julete pianospill og strykere, tilbakelente trommer, og med masse romklang og sårbarhet, synger Luna «Vi håper at snøen legger seg i år, for at det vil dekke over mørke vi unngår», og «(…) prøv å huske at det går over etter vinteren.» Dette er lekker vinterpop, som kjennes ut som en varm klem.

L.U:N.A med «Blå vinter» er «Ukas låt» på NRK P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Dutty Dior – «Hibachi»

Noen kjenner Dutty best som crooner, men på denne singelen er han lengre fra det amorøse materialet til Drake og Stig Brenner enn på lenge.

Jo da, pikenes Dior innleder låta med linjer som «Smaker som en smoothie / Jeg får ikke nok av deg baby», men produksjonen og leveringen minner mer om Playboy Cartis dystre univers. Forfriskende!

Hibachi er navnet på en liten japansk grill, som direkte oversatt betyr «bolle med flammer». Her kunne jeg satt inn et smertefullt ordspill som involverte «flamme-emoji», at denne låta er «fire» eller det som verre er, men det skal jeg spare deg for.

Isteden konkluderer jeg bare med følgende: Dette er en av Duttys beste, lytt og nyt!

Eskil Olaf Vestre
Journalist

eskil

Helven – «My love my love»

I underskogen av deilig, avslappende drømmepop som mekkes rundt om i små studioer i vårt langstrakte land, er turen kommet til Helven.

21-åringen fra Grimstad synger døsig og pent over et band som pendler diskret mellom kontrollert, jazzete indie og My Bloody Valentine-aktige gisp fra gitarene, som tilfører den smude låta en småpsykedelisk brodd.

Denne alternative popperlen, spilt inn sammen med Andrew Murray Baardsen (Sassy 009, Pen Gutt), er så fin og rolig at den kurerer eksamensstress, hang til «doomscrolling» og søvnproblemer. Tror jeg. Det anbefales i hvert fall å prøve.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

eskil

Victor Sotberg + Blåsemafian – «Når skal nissen feire jul?»

Nå har eg venta fleire månader med å høyre på julemusikk, for den skal jo ikkje settast på før 1. desember, så då passar det perfekt at denne låten kom nå. Så klar for jul har eg ikkje vore på lenge, og Victor Sotberg og Blåsemafiaen har laga ein song som verkeleg opnar juletida i desember.

Denne songen er eit storarta innslag til julemusikken. Eg synest at Dragen frå «Maskorama», ehm, eg meiner Victor Sotberg, får vist fram at han også har noko å gjere på den norske julescena. Dette er typisk norsk festmusikk som byr opp til allsong, og då veit ein at det blir ein slager.

Blåsemafiaen er ein norsk instrumentalduo best kjent frå «Melodi Grand Prix» der dei var finalistar saman med artisten Hazel. I songen «Når skal nissen feire jul?» får trompeten, saksofonen og trombonen verkeleg køyrt seg.

I tillegg er det godt at nokon hugsar at julenissen også bør ha tid til å feire jul med dei han er glad i. Men viss du ikkje trur på julenissen – så er det sikkert nokon andre du kjenner som det er greitt å hugse på.

Ingrid Ciakudia-Moxnes
Journalist

Døssi – «Let’s be okay»

Denne bergensbaserte artisten, oppvokst i Kvinnherad, slapp tidligere i år sin debut-EP «Bluebirds». Verket var fylt med nydelige, harmoniske og atmosfæriske låter.

En ny singel fra Døssi som blant annet handler om å ta vare på håpet, kommer derfor som bestilt nå i starten av desember.

For det er vanskelig å ikke få en liten tåre i øyekroken når en hører på låta. Med nydelig gitarfingerspill og artistens unike stemme blir en dratt med inn i det drømmende universet. Og når Døssi synger «let’s be okay» i refrenger, kjenner jeg at både frysningene og gåsehuden melder seg.

Dette er rett og slett bare en utrolig fin låt som burde få plass i spillelisten.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»